Sadistu tapęs Kauno žurnalistų namų niokotojas kalės 9 metus!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Sadistas 1 didele_2.jpg

Paskutinėmis 2018-ųjų birželio mėnesio dienomis Lietuvos Aukščiausiasis teismas padėjo galutinį tašką kauniečio Andriaus Kalasiūno baudžiamojoje byloje. Už neteisėtai atėmus laisvę savo buvusiai merginai ir pasikėsinus 2014-ųjų liepą ją nužudyti itin žiauriai, A.Kalsiūnas turės kalėti 9 metus.

Žiniasklaidos įvardintas sadistas, o prokuroro su Aušvico koncentracijos stovyklos budeliu palygintas Andrius Kalasiūnas, tikriausiai, dabar gyventų laisvėje, jeigu prieš penkerius metus nebūtų buvę abejingi ir aplaidūs Kauno centro policijos komisariato pareigūnai. 

2013-ųjų balandžio pirmąją Lietuvos masinės informacijos priemonės pranešė, kad naktį Žurnalistų namuose lankėsi vandalai ir suniokojo LŽS Kauno apskrities skyriaus turtą. Tačiau tik po penkiolikos mėnesių buvo išaiškinta, kad tai padarė Andrius Kalasiūnas. Tas pats, kuris vėliau norėjo nužudyti savo buvusią merginą. Nusikaltėlį išdavė atlikti DNR tyrimai, kurie buvo tokie patys, kaip ir palikti kraujo pėdsakai Žurnalistų namuose. 


Įdomiausia šioje liūdnoje istorijoje yra tai, kad jau po savaitės net keli anonimai sakė, kad Kauno policija nereaguoja į jų pranešimą apie tą nusikaltimą padariusį asmenį.  LŽS Kauno skyrius irgi gavo informaciją, kad V.Putvinskio gatvėje įsikūrusius žurnalistų namus suniokojo Andrius Kalasiūnas.


Apie tai oficialiai buvo parašytas pareiškimas VPK Kauno centro policijos komisariato vadovui. Deja, į tai nebuvo sureaguota ir nepasidomėta, kas yra tas A.K., ką jis veikė balandžio 1-osios naktį. Juo labiau, kad po tokio savo ,,žygio“ Andrius Kalasiūnas net pats kreipėsi į Kauno ,,Raudonojo kryžiaus“ ligoninę, kurioje medikai jam susiuvo kojos žaizdas, tikriausiai patirtas dėl spyrio į langą. Jeigu iš karto būtų išaiškintas ir nubaustas A.Kalasiūnas, gal jis būtų pasukęs doros keliu ir 2014 metais neįvykdęs naujo nusikaltimo?

Teismą byla dėl Žurnalistų namų pasiekė tik po 1,5 metų. Per tą laiką tyrimas buvo nutrauktas, nenustačius kaltininko, ir atnaujintas tik po naujo A.Kalasiūno padaryto nusikaltimo. Nors pirminėje tyrimo medžiagoje buvo užfiksuota, kad Žurnalistų namuose veikė trise, kitų dviejų bendrininkų neišaiškino, nors jie teisme buvo … liudininkai.  Jie girti atvažiavo į V.Putvinskio gatvėje veikiantį naktinį klubą, į kurį neįleido. Bet neprisiminė, kaip dėl to pyktį išliejo šalia esančioje žurnalistų buveinėje.

Ir dar vienas faktas, įrodęs mūsų policininkų ir tyrėjų darbo kokybę. LŽS Kauno apskrities skyriaus oficialus pareiškimas, nors buvo užregistruotas VPK Centro policijos komisariate dėl Andriaus Kalasiūno įtarimo, teismo nepasiekė, nes byloje jo nebuvo. Gal dėl to, kad niekas tada to pareiškimo  net nenagrinėjo, kaip ir anoniminių pranešimų?

Nuotraukose: 
Nuteistasis Andrius Kalasiūnas

www.kaunodiena.lt nuotr.


Sadistas_2_didele.jpg

Panašūs straipsniai