Prabėgę metai – neišdildė žurnalisto ir redaktoriaus atminimo…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Lapinsko_kapas_2_didele.jpg



,,Mirtis – išganymas ar pralaimėjimas? Kada išganymas, kada pralaimėjimas?“, – savo knygoje apie Kauno radijo ir televizijos redakciją rašė žurnalistas Juozas Kundrotas. Ir pats atsakė, kai iškeliauja iš šio pasaulio vienišius, kurio ir vardo niekas neprisimins, yra blogai. O jeigu yra priešingai – nuostabu…

Didžiulės Karmėlavos kapinės priglaudę ir puikaus žurnalisto, Lietuvos radijo ir televizijos Kauno redakcijos vyr. redaktoriaus, Lietuvos žurnalisto sąjungos Kauno skyriaus pirmininko Zenono Lapinsko palaikus. 

Tai buvo prieš 27 metus, 1991-ųjų rudenį. Ankstyvas, netikėtas ir skaudus buvo  Jo, per 63 gyvenimo metus palikusio gyvenime ryškų pėdsaką, Išėjimas. O tiek dar daug buvo planų ir svajonių!..


2018-ųjų birželio 10-ąją kauniečių žurnalistui Zenonui Lapinskui būtų sukakę 90 metų. Šią savo vyro ir tėvelio gimtadienį prisiminė ne tik žmona Vanda ir dukra Laima su šeima, bet ir vyriausiojo redaktoriaus kolegos. 






Lapinsko_kapas_II.jpgBuvę Kauno televizijos operatoriai Jonas Dirsė, Vladas Dekšnys, radijo ir televizijos žurnalistai Juozas Kundrotas, Vidas Mačiulis ir Petras Palilionis atėję prie vyriausiojo redaktoriaus kapo pagerbė Zenono Lapinsko atminimą. Kiekvienas turėjo ką prisiminti ir papasakoti. 


Svetainės www.kaunozurnalistai.lt  ,,Komentaruose“ skaitykite žurnalisto Jono Laurinavičiaus apybraižą ,,Buvęs mūsų laikraščio redaktorius…“ iš knygos ,,Žurnalistai”. O

 ,,Kūrybos artelėje“ bus galima perskaityti  ir visą žurnalisto Juozo Kundroto parašytą knygą ,,Būti ar atrodyti“ (apie Kauno radiją ir televiziją), kurioje daug puslapių yra skirta ir Zenonui Lapinskui.


Nuotraukose:


(viršutinėje iš kairės) Jonas Dirsė, Petras Palilionis, Vidas Mačiulis, Juozas Kundrotas


(vidurinėje) Zenono Lapinsko Amžinojo poilsio vietas


(apatinėje) Fotografas Vladas Dekšnys, įamžinęs kolegas prie vyr. redaktoriaus kapo


Fotografo Vlado Dekšnio ir www.kaunozurnalistai.lt nuotr.




Lapinsko_kapas._Deks._didel.jpg

Panašūs straipsniai