Vyr. redaktoriaus Gedvydo Vainausko laiškas – sektinas redakcijos pavyzdys…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Vainauskas_G._n._didele.jpg

Birželis – vasaros pradžia, poilsio metas, bet ne laikraščių ir žurnalų redakcijoms. Tai rūpestis dėl 2019-ųjų leidinių prenumeratos. Kuo toliau, tuo sunkiau laikraščiams surasti skaitytojų, o ypač nuolatinių, tai yra prenumeratorių. Dabar visos redakcijos ieško būdų, kaip išgyventi ir neprarasti buvusių skaitytojų. 

UAB ,,Lietuvos rytas“ žiniasklaidos grupės vadovas Gedvydas Vainauskas, parašęs atvirą laišką, jį paštu   išsiuntė tiems, kurie gali ir turi skaityti spaudą…

,,Gerbiamas vadove, nuo tada, kai skaitytojai atsivertė pirmąjį „Lietuvos ryto“ dienraštį, praėjo jau daugiau kaip dvidešimt aštuoneri metai. „Lietuvos rytas“ tapo neatsiejama Lietuvos istorijos dalimi, padėjo stiprinti nepriklausomybės pamatus, augo ir tvirtėjo kartu su valstybe, kuri šiemet minėjo jau 100- ąjį gimtadienį. Įtakingiausias ir didžiausias Lietuvos dienraštis, vos išvydęs dienos šviesą, tapo patikimiausiu informacijos šaltiniu. 

Jau dvidešimt aštuonerius metus profesionali žurnalistų, garsių rašytojų, publicistų ir geriausių spaudos fotografų komanda pateikia skaitytojams patikrintą ir apibendrintą informaciją, aktualius komentarus, įvairias skaitytojų nuomones.




Vainausko_laiskas_II_n.jpgNuoširdžiai dėkoju Jums, kad skaitote „Lietuvos rytą“ ir kartu tampate svarbiausių Lietuvos ir pasaulio įvykių liudininkais. Maloniai prašau ir 2019 metais likti drauge su didžiausiu šalies dienraščiu. Pažadu – tikrai nenusivilsite.

 Manau, mes jau sugebėjome Jus įtikinti, kad „Lietuvos rytas“ buvo, yra ir bus jūsų patikimas draugas ir patarėjas, gina verslą nuo valdžios išpuolių. Juk mūsų audringame, nuolat besikeičiančiame gyvenime svarbu ne tik sužinoti, bet ir suprasti, kas vyksta, neleisti įsigalėti dvejopiems standartams, skatinti žmonių bendravimą, o ne atskirtį. Deja, tai pastaruoju metu vis labiau pastebima. Tik vieninga tauta gali nuversti kalnus ir sulaukti pripažinimo pasaulyje.

Gegužės 19 d. pradėjome „Lietuvos ryto“ prenumeratos akciją. Jos metu galite užsisakyti „Lietuvos rytą“ 2019 metams ypač patraukliomis kainomis. Didžiausio šalies dienraščio prenumeratos kaina akcijos metu – tik 159 eurai visiems 2019 metams. Sumokėję 234 eurus galėsite dienraštį skaityti ir pusantrų metų (nuo 2018 m. liepos 1 d. iki 2019 m. gruodžio 31 d.).

Taip pat prenumeratos akcijos metu Jūs galite užsisakyti tik antradienio ir šeštadienio „Lietuvos rytą“ kartu su žurnalais „Stilius“, „TV antena“, „Gyvenimo būdas“ ir savaitraščiu „Rytai-Vakarai“. Antradienio ir šeštadienio dienraščio prenumeratos kaina metams – tik 124 eurai.

Visiems prenumeratoriams dovanosime išskirtinę knygą „Aš myliu Lietuvą“. Tai šimtmetį mininčios valstybės paveikslas jos žmonių akimis.

Prenumeratos akcija truks iki birželio 23 d. Informaciją, kaip prenumeruoti „Lietuvos rytą“, rasite kitoje laiško pusėje.

Užsakę „Lietuvos rytą“ savo darbuotojams įgysite jų prielankumą – kas rytą paėmę į rankas „Lietuvos rytą“ jie visus metus minės savo darbdavį tik geru žodžiu. Mūsų abipusis ryšys padės stiprinti ir demokratiją Lietuvoje, labiau apsaugoti valstybę ir jos žmones nuo teisinio nihilizmo, prievartos, cinizmo – kad ir kaip būtų sunku tai pripažinti, vis dėlto su tokiais pareiškimais mes nuolat susiduriame ir neretai pasijuntame bejėgiai.

Pažadu – kiekviena neteisinga ar konkurentų užsakyta akcija bus atskleista „Lietuvos ryte“. Mes – teisiųjų, o ne stipriųjų pusėje. Jūs tuo jau galėjote įsitikinti – per 28 metus mūsų niekas negalėjo įbauginti. 

Mes giname visuomenės moralines vertybes, o ne valdžios ar specialiųjų tarnybų interesus. Linkiu Jums stiprybės, verslo sėkmės ir įsimintinų akimirkų kartu su „Lietuvos rytu“ ir 2019 metais! Kartu kurkime demokratinę Lietuvą!

Pagarbiai
dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiasis redaktorius  Gedvydas Vainauskas”


Kiekvienam būtų malonu gauti tokį laišką, kurį pasirašė pats didžiausios Lietuvos žiniasklaidos grupės (laikraščio, žurnalų, interneto, televizija) vadovas. Tikriausiai, ne vienas įstaigos, organizacijos ar net koncerno bosas ne tik sau, savo kolektyvui, bet ir geriausiems darbuotojams užprenumeruos ,,Lietuvos rytą”, savo pavyzdžiu skatins kolegas skaityti leidinį, kurio prenumerata rūpinasi pats vyriausiasis redaktorius.
 Ar žurnalisto ir redaktoriaus Gedvydo Vainausko pavyzdžiu negalėtų pasekti Lietuvos miestų ir rajonų redakcijų vadovai? Juk laikraščiai ir žurnalai spausdinami dėl to, kad juos žmonės … skaitytų! Tik bendrų pastangų dėka gali išsilaikyti žiniasklaidos rinkoje  popieriniai leidiniai. 
Nuotraukose:
 (viršuje) ,,Lietuvos ryto” žiniasklaidos grupės vadovas Gedvydas Vainauskas  interviu duoda televizijos laidai ,,Krepšinio pasaulyje”;
 (apačioje) ,,Lietuvos ryto” skaitytojai reklaminiame laikraščio puslapyje:
Lrytas._Prenumerata_2_didel..jpg

Panašūs straipsniai