Kolegei Ramutei Pečeliūnienei įteiktas medalis ,,Už nuopelnus žurnalistikai“

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Peceliuniene_su_Radz..jpg


















































2018 metų Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius už žurnalisto profesinio vardo stiprinimą ir garsinimą asmeniniu pavyzdžiu įteikė kaunietei Ramutei Pečeliūnienei medalį ,,Už nuopelnus žurnalistikai“

Ramutė Pečeliūnienė – ilgametė žurnalistė ir redaktorė, aktyvi LŽS narė, žurnalo „Lietuvos gydytojo žurnalas“ atsakomoji redaktorė. Be savo tiesioginio darbo talentinga žurnalistė rašo straipsnius laikraščiams ir žurnalams „Skausmo medicina“, „Pulmonologija, imunologija ir alergologija“, „Ekspertų rekomendacijos“ ir kt.) aktualiomis sveikatos apsaugos temomis, rengia interviu ne tik su medicinos profesionalais, bet ir su žinomais visuomenės atstovais, eiliniais žmonėmis. Ji dirbo žurnale „Farmacija ir laikas“ rašė aktualiomis farmacijos temomis.


R. Pečeliūnienė daug kūrybinio darbo metų paskyrė teismų savaitraščiui „Visai atvirai“ ir laikraščiui „Akistata“, kuriuose rašė ne tik apie bylų baigtis, kriminalinius nusikaltimus, bet ir apie socialines to laikmečio problemas ir jų sprendimą.


Žurnalistinę veiklą Ramutė pradėjo dar jaunystėje – dirbdama Kauno ,,Bangos“ susivienijimo muziejaus vedėja. Ji rašė gamyklos daugiatiražiniam laikraščiui ir respublikinei spaudai, dalyvaudavo radijo ir televizijos laidose. 


R. Pečeliūnienė parengė apybraižas išskirtinio turinio ir formos knygai „Lietuvos medicina. Pažanga ir asmenybės“, o 2017 m. su bendraautore Jolanta Dadoniene išleido knygą „Žmonės, kuriantys dabartį ir ateitį“ (apie Lietuvos reumatologų draugiją ir iškiliausius šalies reumatologus). Šiuo metu žurnalistė rašo publicistinę knygą apie buvusią Lietuvoje didžiausią įmonę – Kauno radijo gamyklą.


Už aktualias publikacijas medicinos tematika, interviu su gydytojais ir farmacininkais, apybraižas apie iškilius medikus, aktyvumą, atsakingą profesinę veiklą ir kūrybiškumą Ramutė Pečeliūnienė yra apdovanota LŽS Kauno apskrities skyriaus įsteigtu prizu „Gintarinis parkeris“ (2008 m.), taip pat – Kauno m. burmistro Jono Vileišio medaliu už indėlį į Kauno kultūrinį gyvenimą ir miesto įvaizdžio formavimą (2016 m.)


R. Pečeliūnienė pasižymi darbštumu, yra labai atsakinga, pareiginga, kūrybiška ir pilietiška, vertina tiesą ir teisingumą. Svarbiausia – ji yra aktyvi Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, rūpinasi savo ir kolegų profesinės kvalifikacijos kėlimu, siekia žiniasklaidos priemonių objektyvumo ir padorumo.

Nuotraukose: 

(viršutinėje) LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir kaunietė Ramutė Pečeliūnienė, kuri apdovanota medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai”

(apatinėje) Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena ,,Vasaros olimpe”

Fotografų LŽS narių Ričardo Šaknio ir  Alberto Švenčionio nuotr.


Sp._Balius_Olimpe_didele.jpg

Panašūs straipsniai