Konkurso nugalėtoja – laikraščio redaktorė Ramutė Šimukauskaitė

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Simukauskaite_didele.jpg

Penktą kartą iš eilės Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriumi paskelbė žurnalistų, nagrinėjančių verslo ir ekonomikos temas, konkurso rezultatus. 

Laureate, dviejų komisijos, vadovaujamos Faustos Šeputytės, balsų persvara prieš ,,Kauno dienos“ korespondentę Editą Radzevičiūtę, tapo Prienų ir Birštono laikraščio ,,Gyvenimas“ redaktorė Ramutė Šimukauskaitė. 




Simukausk._n._viena.jpgGegužės 12-ąją kauniečių žurnalistų ,,Vasaros olimpe“ buvo pagerbta R.Šimukauskaitė (nuotraukoje), ilgametė redakcijos vadovė ir rašanti aktualiais mūsų gyvenimo klausimais. Tradiciniam Kauno ir Marijampolės apskričių žurnalistų konkursui autorė pateikė arti dvidešimties savo publikacijų. 


Laureatę, kuri iškovojo 800 eurų premiją, nuoširdžiai pasveikino ir diplomą įteikė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentė, Vaida Butkuvienė (viršutinėje nuotraukoje kairėje) kuri yra  ir uždarosios akcinės bendrovės „Aurita“ direktorė.


Pirmą kartą Kauno apskrities skyriaus Spaudos baliuje dalyvavusi Vaida Butkuvienė spaudos, radijo, televizijos, interneto žurnalistams palinkėjo kūrybinės sėkmės ir naujų temų bei problemų.

Kalbėjo ir pirmą kartą tokioje šventėje dalyvavusi, dabar KPPAR ir LŽS konkurso laureatė, Prienų ir Birštono laikraščio redaktorė Ramutė Šimukauskaitė. (Apie tai – www.kaunozurnalistai.lt puslapyje ,,Videoreportažai“).

KPPAR Prienų atstovybės vadovė Lina Dužinskienė apie laureatę ir jos vadovaujamą kolektyvą taip rašo:







,,UAB „Gyvenimas” pagrindinė veikla yra laikraščio Prienų rajono ir Birštono krašto žmonėms leidimas. Rajoninis laikraštis leidžiamas du kartus per savaitę (tiražas trečiadieniais – 2100 egz. ir šeštadieniais – 2600 egz.). Laikraštis leidžiamas nuo 1946 m. gruodžio 7 d. 

Nuo 1995 m. UAB „Gyvenimas” direktorės ir laikraščio „Gyvenimas” redaktorės pareigas eina Ramutė Šimukauskaitė. Jos indelis ir dėmesys verslo problemoms bei teigiamo požiūrio j verslą formavimas, siekis gerinti verslo aplinką, konstruktyvaus bendravimo tarp piliečių savivaldos ir verslo asocijuotų struktūrų skatinimas, prisideda prie verslo aplinkos gerinimo. 


Simukausk._su.._II.jpg

Ramutės Šimukauskaitės iniciatyva jau 21 metai rengiamos tradicinės „Gyvenimo” šventės, suburiančios krašto bendruomenę ir pagerbiančios labiausiai nusipelniusius Prienų ir Birštono krašto žmones, tarp jų ir verslininkus. Laikraščio redaktorės iniciatyva nuo 2015 m. pradžios laikraštyje atsirado rubrika, skirta verslui, „Verslas. Kartu mes galime daugiau”.

Ramutė Šimukauskaitė yra Visuomenės informavimo etikos asociacijos komisijos narė. Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos valdybos narė. Jos darbo rezultatai yra puikus pavyzdys, kai žurnalistas daro kur kas daugiau krašto labui, nei vien jo tiesioginė priedermė. UAB „Gyvenimas” yra Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariu nuo 2014 metų.”

Pasak Kauno prekybos, pramonės, amatų rūmų Viešųjų ryšių vadovės, LŽS narės Audronės Jankuvienės, toks konkursas žurnalistams tikriausiai jau buvo paskutinis, nes spaudos, radijo, televizijos, interneto korespondentai nerodo didelio aktyvumo nagrinėjant verslo, prekybos ir ekonomikos temas arba konkursui nepateikia savo kūrybos .
Fotografo, LŽS nario Alberto Švenčionio nuotr.
Simuk._su_Butkiene_did..jpg

Panašūs straipsniai