Žurnalisto Juozo Kundroto premija su … dviem medaliais!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Kundr._med._vidi_didele.jpg


Kaunietis žurnalistas LŽS ir NŽKA narys Juozas Kundrotas už romaną ,,Sakmė apie knygnešį“ ir apysaką ,,Viena knygnešio diena“ Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga buvo apdovanotas 2018 metų Vinco Kudirkos premija. 

Kundr._med._3_II.jpgDarbščiam , kūrybingam, talentingam kolegai specialų premijos medalį su originaliu daktaro, Lietuvos himno autoriaus V.Kudirkos bareljefu gegužės 5-ąją Kudirkos Naumiestyje įteikė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų asociacijos vadovas Dainius Radzevičius.

 Tai autoriui buvo džiugios, jaudinančios, netikėtos akimirkos, kurios vėl pasikartojo po savaitės Kaune.


Gegužės 12-ąją tradicinio kauniečių Spaudos baliaus metu ,,Vasaros olimpe“ ant pakylos dar kartą buvo pakviestas V.Kudirkos premijos laureatas Juozas Kundrotas (nuotraukoje), kurį pirmiausia pasveikino artimi bičiuliai Vladimiras Beresniovas, Povilas Antanas Kaunas ir Jonas Dirsė. Visi jie – žurnalistikos senjorų klubo nariai, kiekvienąkart vis kitaip pagerbia savo kolegas.



Šį kartą buvęs Lietuvos televizijos Kauno redakcijos operatorius Jonas Dirsė (viršutinėje nuotraukoje) įteikė laureatui savo sukurtą originalų V.Kudirkos premijos laureato medalį, pagamintą iš ąžuolo. Jonas Dirsė, išėjęs užtarnautan poilsin, sukūrė daug įvairių skulptūrų, medalių, suvenyrų. Gal tiek pat, kiek Juozas Kundrotas parašė knygų…













Kundr._ir_LRT_II.jpgLRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė – Budrienė šiemetinį V.Kudirkos premijos laureatui įteikė albumą ,,1926-2016. Lietuvos radijas. Faktai.Kūrėjai.Laidos“.

 Tai viešnia padarė neatsitiktinai, nes ketvirtį amžiaus Juozas Kundrotas atidavė Lietuvos radijo ir televizijos Kauno redakcijai, buvo radijo skyriaus  

vadovas.


Apie metus, praleistus eterio žurnalistų kolektyve, jis išleido prisiminimų etiudų knygą ,,Būti ar atrodyti“, kurią padovanojo naujajai LRT vadovei (nuotraukoje).









Kundr._med._2_II.jpgŠią knygą su autografu gavo ir ilgametis V.Kudirkos premijos mecenatas – Lietuvos aludarių asociacijos prezidentas Saulius Galadauskas (nuotrauka apačioje). 

Šventės svečią už nuoširdų bendradarbiavimą specialių prizu pagerbė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininkas Dainius Radzevičius. 

Kolegą žurnalistą sveikino ir V.Kudirkos ir V.Gedgaudo vardo premijų konkurso vertinimo komisijos pirmininkė, LŽS Vilniaus skyriaus vadovė, Vilniaus universiteto doc. Jolanta Mažylė (nuotraukoje).  Jolantai miestas prie Nemuino ir Neries ypač mielas ir brangus, nes čia prabėgo jos  jaunystės ir svajonių  metai…


Puiku, kad žurnalistai išmoko saviems ir svetimiems  ištarti tą paprastą, bet mielą  lietuvišką žodį ,,AČIŪ!”

Alberto Švenčionio ir Ričardo Šaknio nuotr.


Kundr._ir_alud._didele.jpg

Panašūs straipsniai