Mūsų užuojautos žodžiai LŽS narei Teklei Mačiulienei, mirus mylimai seseriai

Vanda_Virpsaite___didele.jpg


Lietuvos žurnalistų sąjungos narę, buvusią ,,Kauno dienos“ redakcijos vyr. redaktorę ir laikraščio ,,Ūkininko patarėjas“ redaktoriaus pavaduotoją Teklę MAČIULIENĘ, liūdinčią dėl sesers VANDOS mirties, žiniasklaidos kolegų vardu nuoširdžiai užjaučia LŽS pirmininkas Dainius RADZEVIČIUS

 ***
Mirtis nesirenka metų laiko, švenčių ar darbo dienų. ..Kiekvieną Amžinybėn pakviečia tuomet, kai to nelauki… Žinomą ir gerbiamą ilgametę žiniasklaidos vadovę, LŽS narę Teklę MAČIULIENĘ ir jos šeimą skaudžios netekties valandą, mirus mylimai seseriai Vanda, iš visos širdies užjaučia ir drauge gedi kauniečiai žurnalistikos senjorų klubo MES nariai. Tegul Jūsų širdgėla drauge su mumis būna perpus mažesnė

***



Vanda_Virpsaite____II.jpgVanda VIRPŠAITĖ

(1944 – 2018)

Eidama septyniasdešimt ketvirtuosius metus gegužės 10-ąją LSMU Kauno klinikų ligoninėje mirė buvusi teisininkė, ekonomistė ir finansininkė Vanda Virpšaitė. Puikūs širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos specialistai, atlikę sudėtingą operaciją, buvo bejėgiai išsaugoti pavargusią širdį. 

Gal tokia lemtis, nes velionė išvakarėse sapnavo savo mylimąjį. Tikriausiai tą vaikiną, savo pirmąją meilę, kuris pašauktas sovietinėn armijon, žuvo ir grįžo karste. Dabar, apsirengęs juodais rūbais, ištiesęs ranką sapne kvietė Vandą susitikti amžiams.

Nesukūrusi šeimos, ji nebuvo vieniša. Turėjo du brolius, jau išėjusius Amžinybėn, ir seserį. Ji rūpestingai globojo arti šimtmečio sulaukusią mamą Eufroziną, susirgusį brolį žurnalistą Zigmą Virpšą. 

Vanda visada buvo arti žiniasklaidos, ne tik dėl to, kad sesuo Teklė Mačiulienė žurnalistė. V.Virpšaitė iki išeinant į užtarnautą poilsį buvo ,,Kauno dienos“ redakcijos platinimo tarnybos viršininko pavaduotoja. 

Ilgiausiai kvalifikuota specialistė, nes Vilniaus universitete ketverius metus studijavusi teisę, o VU Kauno fakultete įgijo ekonomistės diplomą, dirbo tuometinėje Dirbtinio pluošto gamykloje. Buvo ekonomistė – revizorė, darbo užmokesčio skyriaus viršininko pavaduotoja. Visur, kur jai teko dirbti, buvo gerbiama už didžiulį žinių lobyną, domėjimąsi politiniu ir ekonominiu šalies gyvenimu, už principingumą, drąsą ir sugebėjimą apginti savo nuomonę.

Tai bajoriškos Virpšų ir Žoštautų giminės palikuonė. Vanda – Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos narė. Dabar jau viską reikia sakyti būtuoju laiku ir kalbėti apie dangiškąjį gyvenimą. Gal ir tiesa, kad gerų žmonių gimimo ir mirties datos būna šalia. Nuo gimtadienio – gegužės 24-osios, ją teskyrė vos 14 dienų…
Karstas su velionės Vandos Virpšaitės palaikais šiandien, šeštadienį, 15.00 val. šarvojamas Jurgio Matulaičio laidojimo namų salėje (Žukausko g. 3 B). 

Sekmadienį, 14.00 val. karstas išvežamas į Vievio šv. Onos bažnyčią, kur už velionę 15.00 val. bus aukojamos šv. Mišios. Laidotuvės Vievio kapinėse, kurios priglaudė jos tėvus ir brolius.

Ilsėkitės ramybėje, Vandute!

Artimųjų vardu –
Vidas Mačiulis

Nuotraukose: LŽS narės Teklės Mačiulienės sesuo – a.a. Vanda Virpšaitė

Nuotr. iš asmeninio albumo

Panašūs straipsniai