2018-ųjų žurnalistinių premijų laureatai – Juozas Kundrotas ir Dovydas Pancerovas

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Kundrotas_didele.jpg

Gegužės penktąją Kudirkos Naumiestyje  buvo gražiai pagerbti šių metų dr. Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų laureatai, kuriuos paskelbė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos vadovas Dainius Radzevičius.





Kundrotas__n._II.jpgPrestižinė žurnalistinė Vinco Kudirkos premija įteikta kauniečiui  Juozui Kundrotui (nuotraukoje).


Ilgametis LŽS ir NŽKA narys, Vaižganto ir V.Gedgaudų premijų laureatas Juozas Kundrotas laureatu pripažintas už 2017 metais išleistas dvi Lietuvos šimtmečio sukakčiai skirtas knygas.  

Tai apysaką ,,Viena knygnešio diena“ ir romanas ,,Kryžius nuo knygnešio kapo“. Autorius, visą gyvenimą rinko faktus apie Lietuvos knygnešius, rašė apybraižas, esė, ruošė radijo laidas.


 Savo kūrybinius ieškojimus ir atradimus žurnalistas ir rašytojas meniškai atskleidė knygnešio Juozo Akelaičio ir jo bendražygių dramatišką gyvenimo istoriją. Šios talentingo žurnalisto knygos dar nėra kūrybinio gyvenimo vainikavimas. Kaip po apdovanojimo kalbėjo V.Kudirkos premijos laureatas – šiais metais bus išleistas dar vienas romanas knygnešystės tema.



Pancerovas_apdova__didele.jpg

Vytauto Gedgaudo premiją pelnė 15min tyrimų skyriaus žurnalistas Dovydas Pancerovas (nuotraukoje jis kartu su Dainiumi Radzevičiumi ir  Šakių rajono redakcijos ,,Laikraštis Valsčius” redaktore Giedrime Didžiapetriene ).



Pancerovas__nauja_2.jpg Vinco Kudirkos muziejuje vilnietis žurnalistas  buvo apdovanotas už knygą „Kiborgų žemė“ ir ją lydėjusią paramos kampaniją. 


„Knyga „Kiborgų žemė“ tapo perkamiausia jau per pirmąją savaitę. Sveikintina yra tai, kad  visas pelnas buvo skirtas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotajam pėstininkų batalionui.

Knygoje pasakojama  apie tai, kaip Dovydas Pancerovas atsidūrė Maidane ir kaip jį, rimtiems išbandymams nepasiruošusį jauną reporterį, įtraukė Ukrainos tragedija. 

,,Šis kolegos darbas – knyga ir labdaringa veikla, yra unikalus žurnalistinis projektas, – džiaugiasi LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius.


P.S. Artimiausiu metu internetinės svetainės www.kaunozurnalistai.lt puslapyje ,,Videorteportažai” bus galima pažiūrėti apie  Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų laureatų pagerbimą Vinco Kudirkos muziejuje, išgirsti Juozo Kundroto, Dovydo Pancerovo  ir Dainiaus Radzevičiaus  mintis, pasakytas apdovanojimo metu.

LŽS nario, fotografo Ričardo Šaknio nuotr.


Panašūs straipsniai