,,Laikinoji sostinė“: Proga iš naujo mus mylėti

Laikinoji_sostine_didele.jpg

Rytoj, kaip ir kiekvieną šeštadienį, dienraščio ,,Lietuvos rytas“ prenumeratoriai ir šį leidinį spaudos platinimo vietose įsigiję skaitytojai, gaus priedą ,,Laikino sostinė“.

1995-ųjų lapkričio 15-ąją buvo išleistas pirmasis nepriklausomo Kauno dienraščio numeris. Vėliau šešis kartus per savaitę pasirodantis savarankiškas dienraštis tapo savaitraščiu, o pastaraisiais metais – didžiausio Lietuvoje leidinio priedu. ,,Laikinajai sostinei“ vadovavo A.Rachlevičius, G.Cibas, J.Barzdžiuvienė, E.Mališauskas ir kiti. 

Dabar nepriklausomo savaitraščio Kaunui ir kauniečiams redaktorė yra Jadvyga Pekarskaitė. Ji – žinoma žurnalistė, kuriai vienai pirmųjų Kaune buvo įteiktas LŽS apskrities skyriaus apdovanojimas – ,,Gintarinis parkeris“.

Keitėsi per dvi dešimtis metų ne tik laikraščio redaktoriai, bet ir žurnalistai, kurie savo publikacijose drąsiai kėlė negeroves, įamžino miestą ir jo žmones. Dėl to – vieni džiaugėsi, kiti pyko ant ,,laikinuškės…

Plunksnos broliai ir sesės taip pat pastebėdavo ir džiugias savo redakcijos gyvenimo akimirkas. Apie vieną iš jų 2018-ųjų balandžio 28-ąją ,,Laikinosios sostinės“ redakcijos  skiltyje išspausdinta žinutė ,,Proga iš naujo mus įsimylėti“:

,,Šis „Lietuvos ryto“ leidžiamo savaitraščio „Laikinoji sostinė“ numeris – 4000-asis. Tik gražus skaičius? Netiesa. Šių dienų medijų kontekste tai dar viena linija, kurią peržengus teks dar labiau pasistengti dėl Jūsų, mieli skaitytojai.

1995-ųjų pavasarį užgimęs leidinys kiekvieną šeštadienį vis dar pasibeldžia į kauniečių ir pakaunės gyventojų namus. Kartais nuo laiko naštos gal sulysęs ar net išsekęs, tačiau vis dar aštraus proto ir linkęs išgirsti kiekvieno skaitytojo, ir ne tik, pastabas, padėti išspręsti problemas, pamatyti besiskleidžiančius laikinąja sostine tebevadinamo miesto atgimimo žiedus ir puvinio pagautus jau sunokusius vaisius.


„Laikinosios sostinės“ žurnalistai kiekvieną dieną dar sulaukia tik jiems adresuotų žinių. Tai ypač džiugina, nes, atrodytų, internetinė-je erdvėje šiais laikais turėtų sutilpti visi kauniečių gyvenimo džiaugsmai ir rūpesčiai.


Tad peržengę dar vieną įspūdingų skaičių nubrėžtą ribą tikimės tolesnio bendradarbiavimo ir abipusės meilės. Atraskite „Laikinąją sostinę“ iš naujo!


Redakcija

Sveikiname kolegas – ,,Laikinosios sostinės“ žurnalistus ne tik su 4000-uoju numeriu, bet ir su gegužės 7-aja, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Ir Jus kviečiame į tradicinį, jau XXVI,  Spaudos balių, kuris įvyks gegužės 12-ąją, šeštadienį, 14 val. lauko kavinėje ,,Vasaros olimpas“ (V.Putvinskio g. 48).

Taip pat informuojame, kad Kauno televizijai 50 metų! Dėl to tą pačią dieną 12 val. RTV pastate S.Daukanto g. 28 A renkasi pirmieji TV darbuotojai ir tie, kurie vėliau paskyrė savo gyvenimo metus ,,žydrojo ekrano“ mūzai.

 Priminkite apie tai ir savo skaitytojams, klausytojams, žiūrovams. Turime išsaugoti ir žiniasklaidos priemonių istoriją!

Panašūs straipsniai