ŽURNALISTINIAI “PRAGIEDRULIAI” – VILNIAUS ,,VAIDILOS" TEATRE. 2. TELEVIZIJOS ŠEŠETUKAS…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Prag._TV_didele.jpg

Šiandien, kaip ir kiekvieną trečiadienį, Vilniuje vyks Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) posėdis. Jame be kitų klausimų bus svarstomi Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimai UAB „Init“ televizijoje, taip pat skiriamos nuobaudos UAB „Pūkas“, UAB „Radiocentras“ ir VšĮ Alytaus regioninė televizija už Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimus.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija ne tik baudžia, bet ir skatina radijo ir televizijos redakcijas už geriausias jų sukurtas laidas. Jau rašėme apie LRTK ,,Pragiedrulių“ konkurso geriausias radijo laidas.  S

upažindiname  ir su geriausių televizijos laidų kūrėjais.





Prag._TV_Poc._II.jpg1. Geriausia televizijos dokumentikos laida ,,Alfonsas Svarinskas“ , kurios autoriai doc. dr. Andrius Gudauskas ir režisierius Juozas Sabolius, transliuota per LRT televiziją. 

Nuotraukoje:
 Dokumentinės laidos laureatus dr. Andrių Gudauską (kairėje) ir Juozą Sabolių pagerbia LRTK narė Liudvika Pociūnienė


Daug balų šioje kategorijoje taip pat surinko: „Pažintys. Dailininkas Andrius Seselskas“, autorė Rita Ščiglinskienė, transliuota per Šiaulių televiziją; 
„Vladas Nagius Nagevičius“ iš ciklo „Laikinosios sostinės fenomenas“, autoriai Justinas Lingys, Audronė Kosciuškienė, transliuota per INIT TV;
 „Dievui ir Žmogui. Vincas Svirskis“, autorius Saulius Pučinskas, transliuota per Šiaulių televiziją.






Prag._Ricardas_II.jpg2. Geriausias TV portretas – laida „Kelias į namus su Gražina Balandyte“, autorė Ginta Liaugminienė, transliuota per LRT Kultūra.

Nuotraukoje: 
Laidos autorę Gintą Liaugminienę apdovanoja LRTK narys Ričardas Slapšys

Komisija gerai įvertino: Ingridos Laimutytės laidas – „Kelias į namus su Agne Žagrakalyte“ ir „Kelias į namus su Joanna Moro“ transliuotas per LRT Kultūra TV, taip pat ir
laidą „Legendos. Valentinas Masalskis“, autoriai – Aistė Stonytė – Budzinauskienė, Česlovas Stonys ir Audrius Stonys, transliuota per LRT Kultūra TV.






Prag._Dainius_did..jpg

3. Geriausia televizijos aktualijų laida – „Grįžtantys“, autoriai – Gailė Garnelytė, Haroldas Klevinskas, Aleksas Matvėjevas, Giedrius Karaliūnas, Algirdas Žvinakevičius, VŠĮ „TV Europa“, transliuota peŠiaulių televiziją;


Nuotraukoje:
 LRTK narys Dainius Radzevičius pagerbia laidos ,,Grįžtantys” kūrėjus


Nedaug nuo nugalėtojų atsiliko ciklas „Pasirinkę Lietuvą“ – apie imigrantų verslą Lietuvoje ir apie svetimšalius, pasirinkusius mokyti ir gyventi Lietuvoje, autoriai – Indrė Juškutė, Monika Vilkaitė, Irmantas Jankaitis, Ignas Žvinakis ( MB TV Europa ir partneriai), transliuota per INFO TV; 

laida „Pažvelk į profesiją kitaip“, autoriai – Andrius Baranovas, Vytautas Selelionis, Raimonda Jonuškienė, Žilvinas Slauskis, MB „Keturios medijos“, transliuota per LRT Kultūra TV; 

laidų ciklas „Svarbios detalės“, kurios autoriai – Živilė Kropaitė, Edvardas Žičkus, Katrina Zeiter, Aivaras Averjanovas, Jurgita Lieponė, Viktorija Kuliomina, transliuota per LRT televoiziją. 









Prag. 2 Dalia II_1.jpg

4. Geriausias televizijos socialinis portretas ,,Unicef 2017“ koncertas „Už kiekvieną vaiką“, autoriai Jovita Majauskienė-Staniulienė, Gediminas Jaunius ir Agneta Gabalytė, transliuota per televizijos programą „TV3“. 

Nuotraukoje:
LRTK narė Dalia Teišerskytė (viduryje) su TV3 kūrybos direktoriumi  Arvydu Rimu ir aktore Virginija Kochanskyte















Prag._As_apdovanoju_II.jpg


5. Geriausia televizijos istorinė apybraiža – laidų ciklas „Praeities kartų liudytojai“ (konkursui buvo pateiktos laidos „Marių švyturiai“, „Vilhelmo kanalas“ ir „Lyduvėnų tiltas“), autorius – Saulius Pučinskas, transliuota per INIT TV.

Nuotraukoje:
Originalų diplomą šiauliečiui operatoriui ir režisieriui Sauliui Pučinskui įteikė LRTK narys Vidas Mačiulis







Nedaug nuo nugalėtojo Sauliaus Pučinsko kūrybos atsiliko laida „Vyrų šešėlyje. Paulina Mongirdaitė“, autoriai – Justinas Lingys, Algirdas Žvinakevičius, Povilas Vaičiulis, Artūras Kavaliauskas, Virgilijus Kubilius, Valdas Stanaitis, VŠĮ “TV Europa”, transliuota per INIT TV.










Prag._Matul._II.jpg6. Geriausias televizijos pramoginis projektas muzikinis „Lietuvos balsas“ (penktojo sezono laidos), autorius Gediminas Jaunius, transliuota per LNK televiziją.

Nuotraukoje: LRTK narys Algis Matulionis sveikina ,,Lietuvobalso” prodiuserę

Gerai įvertintas ir koncertas „Aš tikrai myliu Lietuvą“, autoriai – Kūrybos namai „Elitaz“, prodiuseris Gediminas Jaunius, transliuotas per TV3.



Malonu sveikinti šešioliktojo ,,Pragiedrulių” konkurso nugalėtojus ir visus, kurie pateikė LRTK komisijai savo geriausius darbus. Šį kartą buvo vertinamos 23 radijo ir 61 televizijos laidos.

Gaila, bet dar ne visi nori pasidalinti savo kūrybiniais ieškojimais ir atradimais. Tikėkime, kad 2019-aisiais, praėjus Lietuvos šimtmečiui, radijo ir televizijos laidų kūrėjai bus aktyvesni ir  LRTK iš viso jau pateiks per 100 darbų. 

 Nuotraukose:   ,,Pragiedrulių” šventės Vilniuje
LRTK nuotr.


Prag__TV_2_didele.jpg





Panašūs straipsniai