Atsisveikinimas su žurnalistų bičiuliu, FIBA Garbės teisėju Raimundu Barausku (1939 – 2018)

www.kaunozurnalistai.lt inf.
Barauskas_1_Didele.jpg


Saulėtą 2018-ųjų kovo 24-ąją į Amžinojo poilsio vietą Petrašiūnų kapinėse buvo palydėti žinomo krepšinio arbitro, FIBA Garbės teisėjo Raimundo Barausko, mirusio po sunkios ligos, palaikai.

Kaune gimęs, augęs, ir dirbęs Raimundas negalėjo nesižavėti krepšiniu. Pats žaidė Kauno ,,Bangos“ komandoje, vėliau tapo žinomu krepšinio teisėju, skersai išilgai išvažinėjo buvusią tarybų sąjungą, nes arbitras teisėjavo visuose miestuose, kurie turėjo aukščiausio lygio meistrų komandas. 




Barauskas_9_II.jpgBaigęs aktyvią teisėjo veiklą, jis ne tik tapo varžybų komisaru, bet ir įsteigė Kaune jaunųjų krepšinio teisėjų mokyklą, pavadintą Raimundo Barausko vardu. 

Specialią mokyklą baigė šiandien gerai žinomi kauniečiai arbitrai, o kartu su jais ir Lietuvos krepšinio federacijos teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis  Pilipauskas.

Nuotraukoje: Velionio našlė Kristina Barauskienė (kairėje) su Raimundu užauginusi dukrą Audronę, sūnus Remigijų, Raimondą ir Paulių


Raimundas Barauskas, kai reikėdavo, Kauno sporto halėje rungtynių metu tapdavo ir teisėju informatoriumi, o krepšinio mokyklose jis kasmet buvo – Kalėdų senelis, nes iškalbingai linksmindavo ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius.

Dažnas svečias Raimundas Barauskas būdavo ir redakcijose. Daugiausiai jo rašinių, ir ne tik apie krepšinį, yra išspausdinusi ,,Kauno diena“. Kiekvienąkart, kai žurnalistams reikėdavo komentarų aktualia tema, jie kreipdavosi į Raimundą, kuris ,,nevyniodamas žodžių į vatą“, vaizdžiai ir drąsiai sakydavo taip, kaip ir iš tikrųjų.




Nuotraukoje: Laidotuvėse dalyvavo ir atsisveikinimo kalbą pasakė

Barauskas_13_II.jpg

buvęs Kauno ,,Žalgirio” bendrojo fizinio parengimo treneris Aleksandras Kosauskas, už jo (dešinėje) žinoma garsi rankininkė, Europos čempionė Elena Buzelienė. Ji lygiai prieš 40 metų, balandžio 28-ąją neteko staiga mirusio vyro krepšininko, Lietuvos radijo ir televizijos sporto komentatoriaus Petro Buzelio



2016 metais, dar savo sunkios ligos išvakarėse, FIBA Garbės teisėjas Raimundas Barauskas davė išskirtinį interviu  televizijos laidai ,,Krepšinio pasaulyje“. Tai buvo ne tik įdomūs prisiminimai, kaip Gruzijoje jam į akis sakė, jeigu nelaimės ,,Dinamo“, Lietuvon gyvas  jis negrįš. Tai jau matė ir girdėjo laidos žiūrovai.




Šiandien, kovo 25-ąją, kaip ir kiekvieną sekmadienį, 16.20 val. laidoje ,,Krepšinio pasaulyje“, kurią transliuoja ,,Lietuvos ryto“ televizija, kelios akimirkos iš a.a. Raimundo Barausko laidotuvių, kuriose dalyvavo daug žmonių, kartu su jais buvo ir žurnalistai. Bus parodytos  ir FIBA Garbės arbitro prieš porą metų nufilmuotos mintys, skirtos jauniems teisėjams. 

Visi laidos įrašai internetinėje svetainėje www.kaunozurnalistai.lt (Krepšinio pasaulyje).


www.kaunozurnalistai. lt nuotraukose: Teisėjo Raimundo Barausko laidotuvės



Barauskas_11_didele.jpg

Panašūs straipsniai