Žurnalistai, informuokite. Vasarą Šakiuose bus surengta pasaulyje gyvenančių zanavykų šventė!

www.kaunozurnalistai.lt inf.


Sakiai_1_didele.jpg


Atkurtos Lietuvos šimtmečio proga  Šakių kultūros centras  kviečia  gimtinėn sugrįžti visame pasaulyje gyvenančius zanavykus.

 Keturių dienų šventė  ,,Apkabink savo kraštą. Pasaulio zanavykų susibūrimas” – didžiausias tokio masto renginys  Šakiuose vyks 2018-jų birželio 21 – 24 dienomis.

Susivieniję ir sugrįžę kraštiečiai – taip  išreikš savo meilę Lietuvai ir  gimtajai Zanavykijai.



Sakiai_0_II.jpgBus parengtos trys didžiulės vakaro programos. Viena iš jų – analogų neturintis tarptautinis cirko projektas „4 Stichijos“. Kraštiečių šventę vainikuos Šakiuose muzikuoti pradėjusios, o dabar scenos karalienės – dainininkės Džordanos Butkutės  su grupe koncertas.

Be vakarinių  spalvingų renginių – dieną zanavykiečių lauks visi krašte esantys dvarai, veiks kūrybinės dirbtuvės, amatininkų mugė. Taip pat bus organizuojamos konferencijos, sporto varžybos, edukacinės programos. Vaikystę prisiminti padės – atviros mokyklų durys.


Šventė „Apkabink savo kraštą“  pavadinta ne šiaip sau. Be daugybės įvairiausių renginių ir koncertų, yra planuojamas ir simbolinis „Krašto apkabinimas“. Kaip prieš trisdešimt metų  Baltijos kelyje,  taip šį kartą susikabinus rankomis bus bandoma apjuosti  Zanavykiją. 


Šakiečiai organizatoriai supranta, kad šiuo metu jų  svarbiausias  tikslas – pranešti  apie būsimą šventę visiems zanavykiečiams, todėl jie prašo ir  ragina visus sugrįžti į Šakius.







Kiekvieno zanavyko garbės reikalas  apie tai informuoti   savo giminaičius, kaimynus, pažįstamus, mokslo draugus, bendradarbius, bičiulius, ir visiems  birželio 21-24 dienomis kartu švęsti savo krašte taip, kaip  iki šiol dar niekada nebuvo!





Sakiai_4_II.jpg „Tegu tik  visi susirenka, sugrįžta iš tolių kraštų, o mes pasirūpinsime, kad  laikas, praleistas savo gimtinėje, būtų visiems ypatingas“ – užtikrina Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius.

„Būtų nuostabu, jeigu Šakiai tomis  birželio dienomis taptų panašūs į Palangą vasarą. Tegul ir  mūsų miesto gatvėse  būna sunku žmonėms prasilenkti, o nuo renginių įvairovės ir  nuostabaus laiko praleidimo, net svaigtų galva“ – linki renginio koordinatorė Laura Saunorienė.







P.S.
Artėjančios šventės proga  buvo sukurtas specialus Facebook.com puslapis „Apkabink savo kraštą. Pasaulio Zanavykų susibūrimas“. Tenai skelbiamos visos su šiuo renginiu susijusios naujienos, taip pat ir kraštiečiams aktuali informacija. Zanavykai kviečiami registruotis simboliniame „Zanavykų žemėlapyje“, kurį rasite – http://kultura.sakiai.com/apkabink-savo-krasta/

Šakių kultūros centro nuotraukos


Sakiai_3_didele_n..jpg

Panašūs straipsniai