Lietuvos žurnalistai: kai du pešasi, laimi trečias!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Presas._Taure_didele.jpg


Arvydo Sabonio krepšinio centre 2018-ųjų kovo 17-ąją buvo surengtos tradicinės Lietuvos žurnalistų krepšinio pirmenybės. Septintajame žiniasklaidos atstovų čempionate kovojo penkios Vilniaus ir Kauno žurnalistų komandos. Dalyvavo „PRESS‘as“, LRT, TV3, „Lietuvos ryto TV“ ir šeimininkų Kauno žurnalistų ekipos.
„Kaunas laikomas Lietuvos krepšinio sostine, todėl ir Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatą jau trečius metus organizuojame laikinojoje sostinėje, bendradarbiaujant su miesto savivaldybe, Lietuvos krepšinio federacija ir A. Sabonio krepšinio centru, – sakė čempionatą organizuojančio Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „PRESS‘as“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius. Jis buvo ir yra žurnalistų, šios sporto šakos puoselėtojų, varžybų organizatorius. Nuo praėjusių metų T.Vencevičius yra  ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentas.

Šiais metais krepšinio aikštelėje vyko atkakli kova dėl čempionų taurės, nes nebuvo pernykščių šio titulo laimėtojų Panevėžio žurnalistų.

Įdomu tai, kad iki šiol po tris kartus Lietuvos čempionais yra tapę Kauno ir Panevėžio žurnalistų rinktinės. Šį kartą, nors nedalyvavo panevėžiečiai, kauniečiai žurnalistai, vadovaujami Kauno miesto mero patarėjo Tomo Grigalevičiaus, ketvirtąkart neiškovojo garbingos taurės, nes rungtyniavo tik šešiese…




Presas._Lr._II.jpgTurnyre visos komandos žaidė tarpusavyje ir pagal pasiektas pergales pasidalijo vietas.

 Penkti liko LRT, ketvirti – TV3 krepšininkai. Pastariesiems vadovavo ir žaidė TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas. 

Trčiąją vietą iškovojo ,,Lietuvos ryto TV“ komanda, kurios vadovė – žinoma žurnalistė Eglė Šilinskaitė – Puškorė, o ekipos treneris – jos vyras Gaudentas Puškorius. 

(Nuotraukoje: ,,Lietuvos ryto” televizijos krepšinio komanda)

Niekas neabejojo, kad lietryčio ,,televizininkai“ taps nugalėtojais. Jie nugalėjo stiprų „PRESS‘ą“, o paskutinėse rungtynėse likus kelioms minutėms net dešimčia taškų pirmavo prieš kauniečius, kurie buvo pralaimėję LŽS ekipai. Visų nuostabai – mūsiškiai žurnalistai įrodė, kad Kaunas yra krepšinio sostinė.  Jie įveikė  vilniečių pasipriešinimą ir laimėjo prieš ,,Lietuvos ryto“ televizijos komandą.

Trims žurnalistų komandoms surinkus vienodą pergalių skaičių, vietas pasiskirstė pagal tarpusavio įmestų ir praleistų taškų skirtumą. Pirmąkart čempionu tapo ,,PRESS‘as“, kurioje žaidė, bet kelio traumą patyrė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. Antroje vietoje liko šeimininkai, trečioje – ,,Lietuvos ryto TV“ komanda.

Vakaronės metu ,,Miesto sode“ LKF generalinis sekretorius – direktorius Mindaugas Špokas ir Kauno savivaldybės mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Grigalevičius įteikė turnyro rėmėjo bendrovės „BetSafe“ įsteigtą čempionų taurę vilniečių komandos vadovui Tautvydui Vencevičiui. Geriausi turnyro žaidėjai buvo apdovanoti „Hummel“, „VitirON“ ir „Nestle Pure Life“ ir „LTeam“ prizais.

Kovo 25-ąją, sekmadienį, 16.20 val. ,,Lietuvos ryto“ televizijos laidoje ,,Krepšinio pasaulyje su Vidu Mačiuliu“ bus transliuojamas reportažas apie sporto žurnalistus ir jų mintis apie savo kūrybą, skirtą oranžinio kamuolio sportui.


Nuotraukose:
 (viršuje) Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo komanda 2018 metų  ,,BetSafe” taurės laimėtoja.
 (apačioje): Triskart  Lietuvos čempionai  kauniečiai žurnalistai, šį kartą turnyre likę antroje vietoje)

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Presas._K._2_didele.jpg

Panašūs straipsniai