Kovo 11-osios dienos proga – medalis įteiktas LŽS pirmininkui Dainiui Radzevičiui !

Vilniui_ir_1_didele.jpg







Vilniui_ir_II.jpg



,,Sveikinimai Dainiui Radzevičiui medalio „Už nuopelnus Vilniui ir tautai” apdovanojimo proga! Smagu, kad mūsų bendruomenės nariai yra vertinami ir pagerbiami. Su artėjančiu atkurtos mūsų valstybės gimtadieniu!” – 

Audronė Nugaraitė, LŽS pirmininko pavaduotoja.




Asociacijos „Vilniui ir Tautai” valdyba, vadovaujama pirmininko Sauliaus Povilaičio, 2018-ųjų kovo 9-ąją Lietuvos Mokslų akademijos rūmuose Vilniuje surengė visuomeninių organizacijų atstovų sueigą, skirta ir Kovo 11-ajai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai.




Iškiliems mūsų šalies sūnums ir dukroms buvo įteikti visuomeniniai apdovanojimai „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai”. Originalus medalis buvo įteiktas ir darbščiam mūsų kolegai – Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkui Dainiui Radzevičiui. Kartu su juo pagerbti dar keli Sostinei ir Tautai nusipelnę asmenys. 
















Vilniui_ir_3_II.jpgTaip pat buvo nominuoti:

Kovo 11-osios akto signatarė Nijolė Oželytė, lietuvybės puoselėtojas Pietryčių Lietuvoje Benediktas Algimantas Masaitis, maestro Andrius Kulikauskas (jis nuotraukoje kartu su D.Radzevičiumi), Laisvės kovų dalyvis atsargos pulkininkas Arūnas Dūdavičius, teisininkas, leidėjas, žmogaus teisių gynėjas Vytautas Budnikas, akyvi visuomenininkė, apdovanojimo „Savivaldos bitės” iniciatorė Eglė Mirončikienė, režisierė Eglė Tulevičiūtė ir dailininkas Kristijonas Siparis, istorikė Ramunė Šmigelskytė-Stukienė už LDK, Lietuvos bei Vilniaus krašto iškilių asmenų istoriografijas. 




Visuomeninius apdovanojimus „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai” 2007-2008 metais inicijavo grupė Parlamento gynėjų bei Laisvės kovų dalyvių, kurie 2009-aisiais drauge su keliomis nevyriausybinėmis organizacijomis ir įsteigė  specialius medalius. Jų savininkais jau yra apie pusė tūkstančio šalies piliečių. Džiugu, kad taip Lietuvos šimtmečio metais pagerbtas ir mūsų profesinės kūrybinės sąjungos vadovas. Sveikiname, Dainiau! 













Vilniui ir 4 a  II_1.jpg,,Mieli kolegos ir bičiuliai,
Nuoširdžiai sveikinu visą mūsų bendruomenę su viena svarbiausių mūsų šalies švenčių – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena! Sunkiomis aplinkybėmis, bet nuoširdaus tikėjimo ir drąsių žmonių bei dar drąsesnių sprendimų sukurta Lietuvos sėkmės istorija tegul tampa mums naujų įkvėpimų, naujų padrąsinimų ir naujų vilčių pradžia. Tuomet daug kam atrodė, kad prasideda nauji laikai. Ir jie prasidėjo. Dabar mes galime lygiai taip pat pradėti naują etapą – šalies, bendruomenės ir net savo gyvenime. Sėkmės mums visiems ir gražių švenčių!..” –

Dainius Radzevičius

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas



Nuotraukose: Dainius Radzevčius ir jo pagerbimas Vilniuje Kovo 11-osios proga


Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Povilo ŠIMKAVIČIAUS nuotr.






Vilniui_ir_2_didele.jpg

Panašūs straipsniai