Tegul kolegos STASIO pagarba BIRUTEI – būna pavyzdys visiems žurnalistams!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Birute_n._didele.jpg




Birute__n._II.jpg2018-ųjų  kovo 8-ąją, Tarptautinės moters dienos proga, mūsų internetinės svetainės adresu atkeliavo vilniečio fotožurnalisto, žinomo menininko Stasio Paškevičiaus laiškas, kuriame – nuotraukos iš jo būsimos parodos.  Ji bus atidaryta ketvirtadienį (03.15) Klaipėdoje, Ievos Simonaitytės bibliotekoje. 

,,Birutė“ – taip savo naują ekspozicija, kurioje keturių dešimtmečių nuotraukos, pavadino

 nepavargstantis kolega, nuolatinis mūsų internetinės svetainės talkininkas Stasys Paškevičius. Jis ne tik kviečia dalyvauti uostamiestyje įvyksiančiame parodos atidaryme, bet ir padovanos ,,Birutės“ katalogą, kuris dar kol kas yra  spaustuvėje.

Gal šiame leidinyje, beje, visų katalogų ,,architektas“ yra pats fotografas, atsakys, kodėl ,,Birutės“ vardu pavadinta ekspozicija?


Patys atsakome į savo klausimą… Matydami, kad nuotraukose įamžinta ta pati Birutė, pristatome: 

tai Stasio mūza – žmona Birutė Paškevičienė. 


Birutė – žinoma šalies moteris, LRT radijo vyriausioji muzikos redaktorė. Jau daugel metų ji  ne tik organizuoja ir rengia įvairius koncertus, bet ir savo profesionaliu balsui įdomiai pasakoja radijo klausytojams ir televizijos žiūrovams apie  tą nuostabų garsų pasaulį.












Birute 3 II_1.jpg

Visi mes, vyrai žurnalistai, irgi turime savo ,,mūzas“. Mylime, gerbiame, didžiuojamės mamomis, žmonomis, draugėmis, bendradarbėmis… 

Tačiau ar sugebame savo kūryba suteikti joms tokią pagarbą kaip daro Stasys Paškevičius?

 Žinoma, fotografo darbo specifika skiriasi nuo rašančio, kalbančio ar rodančio žurnalisto. Tačiau ar bent meilesniu žvilgsniu, švelnesniu žodžiu, netikėtu prisilietimu kovo 8-osios proga sugebame pasakyti tai, ko jos nusipelnė?

Skubėkime pasveikint visas mūsų moteris, nes netruks prabėgti Tarptautinė moters diena, kaip ir visas mūsų gyvenimas… 

Tad su šventėmis mielos Lietuvos žurnalistų sąjungos narės, visos mūsų spaudos, radijo, televizijos, interneto darbščiosios bitutės! Būkite laimingos!











Birute_2_n._II.jpg

Ir dar. Vilniečio St.Paškevičiaus dėka Klaipėda turės laikiną ,,Birutę”, o Palanga turi – amžiną! Čia gimė Birutė, kurios vardą mini ir visada minės mūsų gimtinės žmonės.

Ta Birutė (mirusi apie 1382-89 metus) yra Vytauto Didžiojo mama, pagimdžiusį  garsų sūnų Lietuvos kunigaikščiui Kęstučiui !..

Kolegės žiniasklaidos bičiulės, per darbus ir rūpesčius nepamirškite, kad Jūs turite palikti  gyvenime  patį svarbiausią kūrinį. Turite padovanoti savo gimtinei po sūnų ar dukrą…

Tuomet, dar ir 1000 metų, Lietuva bus žinoma pasaulyje!
 Palikite savęs vertus – Lietuvos vaikus!









Vilniečio fotomenininko, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos nario  Stasio Paškevičiaus nuotraukos iš ciklo ,,Birutė”


Birute_2_didele.jpg

Panašūs straipsniai