Dviguba Perpetua Dumšienės šventė: kovo 6-oji – gimtadienis ir vardadienis!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

2018-ųjų kovo mėnesio saulė, pagaliau, ir Kaunui nepagailėjo skaisčių spindulių, kurie pro langą nušvietė ir Perpetua Dumšienės virtuvę, kurioje jau nuo šeštos ji kepė savo firminį pyragą. 

Pavasarinė nuotaika gamtoje ir širdyje, nes kolegė vis dar gyvena neblėstančiais įspūdžiais iš Vilniaus knygų mugės, kurioje pati save įkvėpė. Pagaliau nusprendė būtinai išleisti jau parašytą knygą, kuri šalies mokyklose turėtų tapti savotišku Lietuvos istorijos vadovėliu, apie savo tėvą… Tačiau šį kartą – keli žodžiai apie ją pačią.


Dumsiene_3_d._II.jpg
Šiandien ilgametė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narė, literatūrinės Vaižganto premijos laureatė Perpetua Dumšienė priima tradicinius  ir naujus sveikinimus ne tik vardadienio, bet ir atėjusio jubiliejinio gimtadienio proga.

Pirmasis, dar visą valandą iki vidudienio, pas jaunatviškai nusiteikusią kolegę su nuoširdžiais sveikinimais ir  kolegiškais linkėjimais atvyko LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis. 




Skyriaus valdybos vardu jis įteikė gyvų, bet miegančių  rožių, kurios tikrai dar žydės trejus metus, kompoziciją. Pirmininkas, kaip visada skubėjo ir neturėjo laiko  prisėsti ilgesniam pokalbiui. Be to, šį kartą jis dar jautė ir kelias dienas trukusio keisto gripo, kai temperatūra ne kilo, o buvo žemesnė nei paprastai, pasekmes.




Žurnalistai išsiskyrė neilgam. Bus dar tų progų susitikti ir pavasarišką kolegės gimtadienį prisiminti. Juo labiau, kad ir gegužės 12-oji, tradicinis kauniečių Spaudos balius, netruks ateiti. O ir kitų kolegų jubiliejai su literatūriniais vakarais ir muzika laukia. Beje, kovo 19-ąją, pirmadienį, Menininkų namuose bus pagerbti Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos laureatai.

LŽS ir NŽKA narė Perpetua Dumšienė turi ką prisiminti ir papasakoti apie metus, praleistus ,,Šviesos” leidyklos knygų redaktorės kėdėje, kaip ir apie kūrybą ar apie romėnišką savo vardo kilmę…

Ilgų, kūrybingų ir sveikų naujų gyvenimo dešimtmečių, Perpetua Dumšiene!

Tegul kiekvienų metų kovas Jums atneša naują Dievo palaimą ir džiaugsmą kiekvieną saulės patekėjimo rytą. Būkit laiminga visur ir visada!

Nuotraukoje: LŽS ir NŽKA narė Perpetua Dumšienė 2018-ųjų kovo 6-osios priešpietę…

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai