,,Laisvalaikis“ – popierinis, tačiau ,,Respublikos“ premija – auksinė: 25 000 eurų!

www.kaunozurnalistai.lt inf.
Laisvalaikis_1_II.jpgKai Lietuvos žiniasklaidos priemonės tyli, nes jos, paprastai, kolegų ,,nemato ir negirdi”, todėl www.kaunozurnalistai.lt  savomis priemonėmis informuoja:

Žurnalistas Vitas Tomkus, sugrįžęs prie ,,Respublikos” redakcijos kapitono vairo, vėl kiekvieną savaitę pateikia netikėtų sprendimų (ne tik įtariamųjų sąrašas)…

2018-ųjų kovo 3-ąją (šeštadienį) kartu su ,,Respublika”, vietoje buvusio spalvoto ir įdomaus žurnalo ,,Laisvalaikis”, skaitytojus pasiekė … laikraštis. Kodėl?

,,Priežastis: ,,Respublikos” laikraščio tiražas taip išaugo, kad svetima spaustuvė jau nebesugeba laiku atspausdinti reikiamo žurnalo ,,Laisvalaikis” kiekio. Dėl to nuo šiandien skaitytojams siūlome savaitgalį praleisti su ,,Respublikos” priedu, kuriame rasite ne tik pramogų ir laisvalaikio naujienų, užsienio žvaigždžių gyvenimo istorijų, horoskopų, bet ir įdomių straipsnių apie tai, kas svarbiausia – kultūros bei istorijos aktualijas”.


 Ir dar vienas pastebėjimas.  ,,Laisvalaikis” rašo:

,,Nuo Respublikos” vyriausiojo redaktoriaus Vito Tomkaus: prenumeratoriams, kuriems leidinio forma yra svarbesnė už turinį, redakcija yra pasiruošusi grąžinti už prenumeratą sumokėtus pinigus”.

Viskas aišku? Nelabai. Kai žiniasklaidos teoretikai skelbia, kad laikraščiams artėja ,,mirtis”, o išsilaikys tik žurnalai, respublikonai elgiasi priešingai. Ar tas lėšų taupymas, nes žurnalo leidimas yra kur kas brangesnis, susijęs su tuo, kad ,,Respublika” paskyrė 25000 eurų premiją buvusiam kauniečiui žurnalistui, dabar Vytauto Didžiojo universiteto prof. Liudui Mažyliui. Žinoma, kad premija ne už jo buvusį darbą ,,Kauno laikas” redakcijoje, dabartinę kūrybą LRT televizijoje vedant ciklą ,,Šiandien prieš 100 metų” ir ne už naują knygą ,,99 metai po įvykio”. 

Tikslą paaiškino patys pinigų davėjai: ,,Galbūt ši ,,Respublikos” premija bent iš bėdos pagelbės ieškant Nepriklausomybės Akto original, įskaitant ir tą, kuris išsiųstas į Rusiją. ,,Respublika” linki sėkmės!)

Ta proga ,,Laisvalaikio“ laikraščio redaktorė Agnė Vaitasiūtė – Keizienė parengė įdomų interviu ,,Liudas Mažylis: ,,Pinigai ir aš – tarsi du geležinkelio bėgiai“.

Primename, kad Vasario 16-osios Akto originalo suradęs prof. Liudas Mažylis buvo apdovanotas ordinu ,,Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžiumi, jam taip pat buvo įteiktas Lietuvos žurnalistų draugijos įsteigta ,,Vilties prezidento“ Stasio Lozoraičio vardo 2018 metų premija. 

Žurnalistinės premijos įteikimo akimirkas įamžino www.kaunozurnalistai.lt, todėl apie tai galima pažiūrėti šios svetainės puslapyje ,,Videoreportažai“.


Laisvalaikis_2_didelis.jpg

Panašūs straipsniai