Kolegos St.Paškevičiaus nuotraukose – Vilnius. Vasario 16-osios vakarą…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Viln._Pask._II.jpg

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys, žinomas vilnietis fotomenininkas Stasys Paškevičius 2018-ųjų vasario 16-ąją jis nesiskyrė su savo nuolatiniu ginklu – fotoaparatu. 



Šį kartą kolega, puikus mūsų internetinės svetainės www.kaunozurnalistai.lt talkininkas, mums atsiuntė ne švytinčius vilniečių veidus, o tris vakarinės sostinės vaizdus. 




Visas nuotraukas vienija simboliniai šimtametės Lietuvos spinduliai. Tai mūsų visų džiaugsmo, mūsų darbų ir svajonių šviesuliai.


Žiūrėkime. Džiaukimės. Svajokime.



















Viln. Pask. 2 II_1.jpg



Utenoje 1950 metais Utegimęs Stasys Paškevičius  ryškų pėdsaką paliko Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio veikloje. Jis buvo ne tik džiugių įvykių metraštininkas, bet ir įvairių renginių, kaip ,,Roko maršas per Lietuvą” organizatorius.


Kolega yra išleidęs knygą „Sausio 13 stenogramos” (Vilnius, 2006). 


Lietuvos Kultūros fondo agentūra „Factum” įregistravo 60 Lietuvos rekordų: didžiausias altorius Lietuvoje, pastatytas Vingio parke, popiežiaus Jono Pauliaus II vizito metu, didžiausia lauko scena Maskvos Raudonojoje aikštėje, didžiausias meninis apšvietimas 302,8 KW Trakų salos pilyje ir kt. 


Ir visi tie ,,rekordai” buvo padaryti S.Paškevičiaus iniciatyva bei jo nuoširdaus triūso dėka.





















Viln._Pask._3_II.jpg


LŽS ir NŽKA narys Stasys Paškevičius yra išleidęs arti dešimties fotografijų albumų, surengęs pusšimtį personalinių parodų. 


Idomiausios ir bene svarbiausios jo  fotokolekcijos yra ,,Birutė”, ,,Laimonas Noreika”, ,,Lietuvos menininkai”

, ,,Draugų portretai”, ,,Mikalinės vienkiemis,” 


Nėra abejonės, kad talentingas ir darbštus vilnietis fotožurnalistas, prasmingai įamžinęs Lietuvos sąjūdžio laikus, paliks ateities kartoms ir albumą, kokia ji mūsų valstybė, atšventusi 100 metų jubiliejų.


Kūrybinės sėkmės, Stasy Paškevičiau




Nuotraukose: Vilnius Vasario 16-osios vakarą.


Stasio Paškevičiaus nuotr.























Panašūs straipsniai