Žurnalisto Aurelijaus Noruševičiaus kalendoriai ženklina ir mūsų dienas

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Norusevicius_1_didele.jpg


,,Puikių Jums 2018-ųjų. Būkite sveiki ir laimingi, sėdami gėrį ir meilę aplinkui!”, – tokį sveikinimą daugiau kaip prieš mėnesį mūsų internetinei svetainei atsiuntė Lietuvos žurnalistų draugijos pirmininkės pavaduotojas, leidyklos ,,Kalendorius“ įkūrėjas ir vadovas Aurelijus Noruševičius (nuotraukoje).

Prie kolegos žurnalisto žodžių turime pridėti ir jo vadovaujamo kolektyvo išleisto 2018-ųjų ,,Savaitinio darbo kalendoriaus“ epigrafą: ,,Geros valios, taurumo, kilnių poelgių ir ištikimybės metai“. 

Kalendoriuje parašyta tai, ko mes, žurnalistai, taip pat žiniasklaidos savininkai ir vadovai – turime, privalome siekti. Ir visi drauge privalome žvelgti į gyvenimą ne per juodus ar spalvotus akinių stiklus… Svarbiausia, turime būti objektyvūs, be išankstinio nusiteikimo ar kažin kieno užsakymo, kad  paniekintume arba išaukštintume žmogų.

Deja, kol žiniasklaida yra parankinis tiems, kurie ją remia, o už tą finansinę paramą, vadovu nurodymu, žurnalistai turi ,,globėjams atidirbti“. Gal taip nebus,  nes 2018-ieji – astrologų pavadinti ,,teisingumo ir sąžiningumo metais“. Sako, kad žvaigždės ir planetos mūsų valstybei žada gėrį ir tarpusavio santarvę.

Viską visur lemia Jo Didenybė – pinigai. Jų nėra – redakcijos bankrutuoja, o žurnalistai, ypač Kaune, lieka ,,ant ledo“… Sunku ir Aurelijaus Noruševičiui  1995 metais įkūrusiam leidyklą, kuri Lietuvoje tapo prestižine savo leidinių įvairove. Tai sieniniai, staliniai, kišeniniai kalendoriai, kaip ir teminiai, skirti, sakykime, pradinukams arba verslininkams ir, žinoma, knygos. 

Deja, pernai leidykla išleido jau tik tris skirtingus 2018 metų kalendorius, nes rinkoje  –  didžiulė konkurencija. Visada laimi tie, kurie įvairiais būdais sugeba įsitvirtinti. Be to, bankrutavus leidyklos partneriams, jie ,,nusinešė“    ,,Kalendoriaus“ uždirbtus pinigus…





Norusevciaus_kalendoriai_II.jpg2010 – 2013 metais ,,Kalendorius“ leido knygų seriją ,,Mūsų vardai“, o 2014-siais pasirodė populiariausia leidyklos knyga Kristijono Donelaičio ,,Metai“. 

Po to, ir ,,Mano gyvenimo knyga“. Pernai  buvo išleista jubiliejinė, dešimtoji knyga ,,Lietuvos vaikų pasakos“, kurias sukūrė patys mažyliai, žinoma, ,,Kalendoriaus“ leidyklos vadovo paskatinti ir įkvėpti.


Jeigu niekas nepadės, žurnalisto ir leidėjo A.Noruševičiaus dešimt metų puoselėtoms ,,pasakoms“, 2017-ieji buvo … paskutiniai (apie tai rašė mūsų svetainė). G

ruodžio mėnesį pranešėme ir džiugią naujieną: Lietuvos kultūros ministerija ,,Už geriausiai parengtą ir vykdytą vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektą“ premija įteikė žurnalistui, istorikui, pedagogui, leidyklos ,,Kalendorius” vadovui, Lietuvos žurnalistų draugijos vicepirmininkui Aurelijui Noruševičiui.


Gal garbingas kolegos triūso įvertinimas suteiks Aurelijui Noruševičiui naujų jėgų tęsti prasmingą ,,Kalendoriaus“  kelią. Gal atsiras ir dorų rėmėjų, kurie be savanaudiškų tikslų, rems ,,Lietuvos vaikų pasakų“ leidimą? Jeigu 2018-ieji patvirtins kilnių poelgių vardą, apie žurnalistą  ir leidėją Aurelijų Noruševičių  mes dar išgirsime! 

Kalendoriai mums primena, kad iki 2018-ųjų vasario 16-osios – Lietuvos šimtmečio – beliko vos 10 dienų. Didžios šventės proga kolegas žurnalistus kviečiame  laisva tema ,,Šimtmetis” parašyti mūsų svetainei  apie save, gimtinę, valstybę – jos džiaugsmus ir rūpesčius,  kuriuos gali ir turi atskleisti Lietuvos žiniasklaida. Laukiame!
www.kaunozurnalistai.lt
Noruseviciaus_knygos_didele.jpg

Panašūs straipsniai