Šaunioji kauniečių žurnalisčių trijulė – geriausiųjų būryje!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Laureatai._Didele..jpg


2018-ųjų sausio 25-osios vakarą jaukioje Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos menėje susirinko būrys Lietuvos žiniasklaidos, taip pat Lietuvos finansų ministerijos ir LŽS atstovų. Šventiniame renginyje, kurį vedė Juozas Šalkauskas, buvo pagerbti konkurso ,,Europos sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei” nugalėtojai.

Vertinimo komisijos pirmininkas Rytas Staselis paskelbė Lietuvos žurnalistų sąjungos sudarytos komisijos (Aurelija Arlauskienė, Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Brigita Sabaliauskaitė, Jolanta Mažylė, Virginija Motiejūnienė, Aistė Žilinskienė) sprendimą ir paskelbė geriausiųjų pavardes. 


Iš vienuolikos Lietuvos žurnalistų, komentatorių, redakcijų vadovų nugalėtojomis pripažintos ir trys kaunietės šios profesijos atstovės. LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba sveikina šauniąsias žurnalistes – konkurso laureates Kristiną, Vilmą, Editą ir linki Joms nuolatinės sėkmės kūrybiniuose ieškojimuose.





Laureatai._Kristina._II.jpg


METŲ REPORTAŽAS (televizija):



NOMINUOTA Kristina KARLONĖ už  ,,Lietuvos ryto” tv laidose „Žinios“, „Reporteris“, taip pat interneto portale lrytas.lt, 

2017 06 25 Reportažas „Už ES lėšas įrengta poilsiavietė skęsta dilgėlėse, kelią randa vos keli vietiniai“ (transliuotas 2017-ųjų birželio 25-ąją).












Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Finansų ministerijos inicijuotame kūrybiniame konkurse „Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei” varžėsi bemaž 140 įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Tačiau piniginiais prizais po 1000 eurų, diplomais bei autorinėmis skulptūromis apdovanojami tik dešimt laureatų.







Laureatai._Vilma._II.jpg







METŲ REPORTAŽAS (spaudoje ar internetinėje žiniasklaidoje): 






NOMINUOTA Vilma JAKUBAUSKAITĖ  -KASPERAVIČIENĖ už straipsnį ,,Lietuviški baldai – britų bendrabučiams” laikraštyje  „Lietuvos žinios“ (2017 -ųjų  lapkričio 14-oji).





















 METŲ TYRIMAS (radijas, televizija, spauda, internetas) – nominuoti:
Šarūnas Černiauskas ir Birutė Davidonytė – už publikacijų ciklą „Šiukšlynų milijonieriai”, publikuotą portale 15 min.lt (2017 birželio 19 –  liepos 10).
Vilma Danauskienė – už tiriamosios žurnalistikos publikaciją portale www. delfi.lt (2017 12 13 )„Už ES lėšas Klaipėdos valstybinės kolegijos pedagogai važiavo į Latviją pigaus alaus”.
METŲ DISKUSIJA (televizija) – nominuota Živilė Kropaitė už LRT televizijos laidą „Svarbios detalės” – tema „Ką tiksliai reiškia, dvi Lietuvos?” (2017 11 05).
METŲ ŽURNALISTAS (už profesionaliausiai atskleistą Europos sąjungos investicijas Lietuvai) – nominuoti: Ernestas Naprys (15min.lt  ir Dalius Simėnas (,,Verslo žinios” ir www.vz.lt).
METŲ REDAKCIJA (už Europos Sąjungos investicijų analizę) – nominuota “Verslo Žinių”  redakcija (vyr. redaktorius Rolandas Barysas).
METŲ KOMENTARAS (spauda, internetas, radijas, televizija) – nominuotas Rimvydas Valatka – už komentarą www.DELFI.lt „Baikim apie tą Margirį ir Pilėnus – pakalbam apie degančias ES milijonų pilis” (2017 10 08).








Laureatai._Kauno_diena._II.jpg

METŲ REPORTAŽAS  (spaudoje ar interneto žiniasklaidoje) 

NOMINUOTA Edita RADZEVIČIŪTĖ – už straipsnį ,,Darbo biržoje švaistomi milijonai?” laikraštyje „Kauno diena“ ir portale  www.kauno.diena.lt  (2017-06-09 ) 







„Europos Sąjungos ateitį mes kuriame patys, o milžiniškos investicijos mūsų šalies žmonėms ir ekonomikai turi padėti kurti bendrą gerovę. Rasti geriausius sprendimus, kur turėtų būti investuojami pinigai, nėra lengva. Analizuoti ir vertinti jau padarytas investicijas ar tik planuojamus didelius darbus reikia daug kantrybės, žinių ir profesionalumo. Todėl šiandien galime džiaugtis, kad geriausieji žurnalistikos profesionalai tyrinėja šią sritį ir mes bent simboliškai galime jiems padėkoti už šį darbą”, – taip žiniasklaidos konkursą įvertino Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.






Laureatai._Prizai._didele.jpg







Šie originalūs prizai nuo šios dienos puošia kūrybinio konkurso ,,Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei”
nugalėtojų darbo stalus…









Kauniečio fotografo, LŽS nario Ramūno GUIGOS
nuotraukos

Panašūs straipsniai