,,Lietuvos žinių“ projektas:

info@zenpr.lt per spmailtechn.com

Kaip_gime_2_didele.jpg

“Lietuvos žinios” / lzinios.lt pristato multimedijos projektą “#100LT: kaip gimė Vasario 16-oji”, kuriame atskleidžiama 1918-ųjų vasario 16-osios Nepriklausomybės akto gimimo istorija. Moderniai, interaktyviai, pasinaudojant naujosiomis technologijomis, visuomenei pristatoma tuometinė padėtis pasaulyje ir Lietuvoje, visuomeninių veikėjų diskusijos dėl šalies ateities bei visų Vasario 16-osios signatarų likimai.

“109-uosius metus skaičiuojančios “Lietuvos žinios” yra neatsiejama Lietuvos istorijos dalis ir mes nuolat skiriame didelį dėmesį Lietuvos valstybingumui, istorijai, – kalbėjo “Lietuvos žinių” vyr. redaktorius Ramūnas Terleckas. – Naujausias multimedijos projektas – puikus to pavyzdys. Tai kartu mūsų bandymas sujungti geriausias “Lietuvos žinių” žurnalistikos tradicijas su naujausiomis technologiomis.”

Dar praėjusiais metais “Lietuvos žinios” / lzinios.lt pradėjo ir tęsia projektą “100-as pasididžiavimo metų”, kuris taip pat skirtas Valstybės šimtmečiui. Šiame projekte pristatomi Lietuvos verslo pasiekimai (#AuguLietuvoje), mokslo ir verslo atradimai (#ŠimtmečioInovacijos), išskirtiniai, jau daug pasiekę jaunosios kartos atstovai (#AteitiesLyderiai) ir daug Lietuvos kultūros, visuomenės ir istorijos labui nuveikę asmenys (#Legendos). Taip pat 2017-aisiais “Lietuvos žinios” / lzinios.lt pristatė dviejų dalių projektą “Senas-Naujas Vilnius”, kuriame skaitytojai interaktyviai gali pažvelgti, kaip per šimtmetį keitėsi Lietuvos sostinė.

Projekte “#100LT: kaip gimė Vasario 16-oji” interaktyviai pateikiama nedaugeliui žinoma informacija apie Vasario 16-osios akto atsiradimo aplinkybes, apžvelgiamas to laikotarpio tarptautinė ir vietos situacija. Taip pat didelis dėmesys skiriamas signatarų diskusijoms, jų Lietuvos vizijai.

“Gruodžio 11 d. aktas Tarybos autoritetą iš tikrųjų nusmukdė ir Lietuvoje, ir užsienyje esančiose lietuvių bendruomenėse, nes iš esmės buvo padaryta tai, ko norėjo vokiečiai ir apie ką jau seniai trimitavo lenkai: kad Taryba – grynai vokiečių institucija. Šis skilimas, išėjimas, Gruodžio 11-osios aktas padėjo vėl konsoliduoti politinį elitą ir priimti kairiųjų formulę. Iš tikrųjų, be Gruodžio 11-osios akto, turbūt, Vasario 16-osios akto taip staiga nebūtų”, – projekto video medžiagoje kalba Vilniaus universiteto lektorius, istorikas Andrius Grodis.

Be to, projekte vienoje vietoje pateikiama visų Vasario 16-osios signatarų biografijos, papasakojama, kaip susiklostė jų likimai vėliau. Beje, dalies signatarų gyvenimas buvo susijęs su „Lietuvos žiniomis”. 

Gero skaitymo ir mūsų valstybės pažinimo!
,,Lietuvos žinių” redakcija



Kaip_gime_1_didele.jpg

Panašūs straipsniai