Žurnalas „Kaunas pilnas kultūros“ – lietuvių ir anglų kalbomis

Gerda PALIUŠYTĖ, Kauno menininkų namų viešųjų ryšių atstovė
Stalas_1__II.jpg2017-ieji Kauno kultūros metai vos sutilpo į 300 puslapių žurnalą ,,Kaunas pilnas kultūros”.

Trečius metus leidžiamas žurnalas „Kaunas pilnas kultūros“ 2018-uosius pasitiko solidžiu leidiniu. Jau antrąkart parengtas Kauno kultūros metraštis pristato aktualius praėjusiais metais įvykusius renginius, inicijuotus projektus, šių kūrėjus, menininkus, kitus Kaunui svarbius, iš jo įkvėpimo besisemiančius žmones.


„Kaunas pilnas kultūros“ metraštis šįkart išleistas dviem kalbomis – lietuvių ir anglų. Abi versijas jau galima pavartyti (ir už simbolinę auką parsinešti namo) Kauno menininkų namų infocentre. Pasak Kauno menininkų namuose kuriamo kultūrinės informacijos centro koordinatorės Mildos Šarpnickytės, būtent čia kiekvieną mėnesį pirmiausiai atkeliauja ir nauji nemokamai platinamo žurnalo numeriai.


Mėnesinis leidinys taip pat yra dvikalbis. Tarp nuolatinių žurnalo rubrikų yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ir „Kaunas – UNESCO dizaino miestas“, taip pat kiekvieną mėnesį „Kaunas pilnas kultūros“ redakcija nagrinėja konkrečią temą. Leidinyje nuolat pristatomi Kaune sukurti ar išleisti objektai (knygos, paveikslai, baldai ir t.t), taip pat publikuojamas keliasdešimties įdomiausių mėnesio renginių (parodų, koncertų, spektaklių, diskusijų, seminarų, filmų peržiūrų ir t.t.) kalendorius. Įdomiausi per 2017-uosius parengti straipsniai bei interviu ir sudaro dvikalbį metraštį.



Stalas_naujas_II.jpg2017-ųjų metraštyje skaitytojai ras pokalbius su J. Mačiūno aikštės koncepciją sukūrusiu menininku Nagliu Ryčiu Baltušniku, skulptoriumi Robertu Antiniu, naujosios kartos teatro asmenybe Gildu Aleksa, „Kaunas 2022“ jaunimo platformos „Kylantis Kaunas“ kuratore Vaida Venckute-Nage, bigbito grupės „Bildukai“ vokalistu Vytautu Petrušoniu, LR Kultūros ministre Liana Ruokyte-Jonsson, armėnų bendruomenės Kaune puoselėtoja Ema Bojadžian, žurnalistu Edmundu Jakilaičiu, galerjos „Meno parkas“ kolektyvu, šokio teatro „Aura“ trupės nariais, Kauno valstybinio lėlių teatro ir Kauno miesto kamerinio teatro atstovais, architektu Dariumi Čiuta, užsienio lietuviais, Nyderlandų karalystės ambasadoriumi Bertu van der Lingenu, futbolo klubo „Stumbras“ vyriausiuoju treneriu Mariano Barreto ir daugeliu kitų.


„Tikime, kad kultūra – terminas, į kurį sutalpinti galima itin daug sričių, pradedant istorija ir kolektyvine atmintimi, nepamirštant tapybos, teatro ir baigiant gatvės menu, sportu, gastronomija, mokslo pažanga“, – sako „Kaunas pilnas kultūros“ projekto vadovas Artūras Bulota,– „Jei praėjusiais metais metraštį sutalpinome į 200 puslapių, tai šįkart vos tilpome į 300 – sulig kiekvienu numeriu ir kiekviena nauja tema atrodo, kad Kaune yra vis daugiau į ką įsigilinti, ką pakalbinti bei atrasti”.

Be pagrindinio platinimo taško Kauno menininkų namuose, mėnesinį žurnalą „Kaunas pilnas kultūros“ taip pat galima rasti Kauno galerijose, muziejuose, švietimo įstaigose, kavinėse ir kt. bei kai kur Vilniuje. 2018-ųjų sausio numeris, dedikuotas Kauno faunai – 29-asis.

www.kmn.lt nuotr.

Panašūs straipsniai