Televizijos žurnalistai – patys nusirengė … ,,Nuogoj tiesoj“ !

www.kaunozurnalistai.lt

Nuoga_tiesa_1_didele.jpg







Nuoga tiesa 2  II_1.jpgPopuliariausia ,,Lietuvos ryto“ televizijos laida ,,Nuoga tiesa“ 2018-ųjų sausio 8-ąją tapo aikštingų žurnalistų kovos lauku, kurio fronte buvo ir Lietuvos seimo nariai. 

Šį kartą – ne apie juos, nes dvi valandas vyko mūsų profesijos brolių ir sesių apsinuoginimas, palydėtas abipusiais kaltinimais. Ir ne tik  dėl pinigų…

Nuotraukoje: Rūta Janutienė










Nuoga tiesa 5 II_1.jpgŽurnalistė Rūta Janutienė, visada tiesioginėse televizijos laidose aptarianti aktualiausias Lietuvos gyvenimo temas, šį kartą ir žiūrovų teismui pateikė klausimą: ,,Ar E. Jakilaitis turi pasitraukti iš nacionalinės televizijos?“ (apie 2500 skambinusiųjų pareiškė: ,,TAIP. Ir apie 1000 – NE“). Tačiau ne žiūrovų nuomonė šį kartą buvo svarbiausias laidos akcentas.

Nuotraukoje: Edmundas Jakilaitis

Kur LRT panaudoja valstybės  skirtus 38 milijonus eurų? Tai siekė išsiaiškinti ir Lietuvos seimas, pateikęs savo klausimus nacionaliniam transliuotojui. Atsakymai netenkino klausiančiųjų, todėl nuspręsta sukurti Parlamentinę komisiją.Tik ar ji teisėta? Vadinasi,  ,,Nuoga tiesa” turi ir gali padėti…







Nuoga tiesa 3 II_1.jpgNedaug ką naujo išgirdo ir ,,Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovai, tačiau pamatė, kokie pikti, nekorektiški ir nekolegiški yra žiniasklaidos darbuotojai.

Nuotraukoje: Saulius Sondeckis

 Be vedėjos R.Janutienės laidos pradžioje buvo dar penki žiniasklaidos atstovai: tai LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis, prodiuseris Laurynas Šeškus ir žurnalistai Kristupas Krivickas, Vidas Mačiulis bei Saulius Sondeckis








Gal dešimtoje minutėje į laidą atėjęs Edmundas Jakilaitis bandė atsisėsti prie  vedėjos. Ji nesutiko, nors norėjo ir turėjo ,,išrengti“ LRT televizijos guru. Studijoje prasidėjo nemalonus žodžių karas.

Pirmiausia L.Šeškus R.Janutienę pavadino melage, paskui jau Rūta taip įvardijo ir Edmundą. Kuo toliau, tuo aštresni buvo klausimai ir atsakymai, kurie pavirto  ,,kiaulišku jovalu”.





Nuoga_tiesa_6_II.jpgKai prasidėjo kalba apie pinigus, vienas kitam ,,drėbė tiesą,” kuri, pasirodo, neatitinka tikrovės. Visai ne tiek, kiek skalbdami svetimus marškinius, teigė  apie atlygį už vieną laidą. Ir tai ne eiliniai žurnalistai, o du populiarūs dviejų skirtingų televizijų laidų vedėjai.

Nors R.Janutienė perspėjo, kad ji studijos šeimininkė, E.Jakilaitis atrėžė, kad ir jis ne svečias, o ,,Lietuvos ryto“ televizijos kūrėjas ir pirmasis direktorius. Jam vadovaujant nupirkti foteliai, ant kurių ir šiuo metu visi sėdi,  tai pat ir sienas dengianti medžiaga…


Šioje diskusijose TIESA taip ir nebuvo surasta, užtat apsinuogino abi eterio žvaigždės. Atrodė, kad greitai  žurnalistų  žodinė dvikova  virs … peštynėmis. Žinoma, kiti laidos dalyviai to nebūtų leidę daryti. 


Nuotraukoje: Žygimantas Pečiulis (pirmame plane) ir Laurynas Šeškus













Nuoga tiesa 4  II_1.jpgIlgai tylėjęs televizijon pakviestas žurnalistas Vidas Mačiulis, laidos pabaigoje visiems priminė, kad R.Janutienė yra V.Kudirkos premijos laureatė ir apdovanojimas 2000 metais jai buvo įteiktas Kauno žurnalistų namuose.

 E.Jakilaitis – pripažintas įtakingiausiu Lietuvos žurnalistu (beje, abu gimę ir augę mieste prie Nemuno ir Neries). 

Pasak LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininko, nė vienas kolega  savo profesijos srityje dirbantis, negali būti žurnalistas – prokuroras, teisėjas ar advokatas. Laidos vedėjo pareiga – be ironijos klausti ir laukti atsakymo. 


Nuotraukoje: Kristupas Krivickas

P.S. Jeigu šią laidą matė Lietuvos visuomenės informavimo etikos komisijos nariai, tikrai pagal Kodekso reikalavimus turėtų  įvertinti ,,žurnalistinę dvikovą“. Tie, kurie nematė tiesioginės ,,Nuogos tiesos“, turės ilgai ir kantriai laukti, kai www.lrytas.lt serveris bus pajėgus be trigdžių parodyti. vakarykščią programą. Tikriausiai daug kas dabar bando, gal net ir patys ,,peštukai“, nori pažiūrėti, kaip jie atrodė ir ką ne taip laidos metu padarė?..

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.


Nuoga_8_didele.jpg

Panašūs straipsniai