Žurnalistės ir psichologės Vilmos Gertrūdos Karvelienės ,,Gailestingumo versmės“ sukaktis…

www.kaunozurnalistai.lt inf.


Vilma_Karveliene_Laisv_didele.jpg


Sielovados bendruomenės ,,Gailestingumo versmė“ veiklą, kaip ir jos socialinius tinklus su internetine svetaine www.gailestingumoversme.lt  lydi žodžiai (Ps 89,2): „Giedosiu, Viešpatie, apie tavo gerumo darbus amžinai, savo burna apsakysiu visoms kartoms tavo ištikimybę.“ 

Nedaugelis žino, kad lygiai prieš penkerius metus šią savanorišką bendruomenę įsteigė Vilniaus valstybinio universitete žurnalistės, o Vytauto Didžiojo universitete psichologės specialybes įgijusi Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Vilma Gertrūda Karvelienė (viršutinėje ir apatinėje nuotraukose). 



Baznycioje_2_II.jpgSielovados bendruomenė – ne atsitiktinumas, o pašaukimas, kuris atėjo į jos gyvenimą, kai sūnui Justui tebuvo ketveri, o dukrai Salomėjai – vieneri metai. Tada Lietuvos televizijos Kauno redakcijos laidos ,,Katalikų tribūna“ redaktorė Vilma Gertrūda Karvelienė sunkiai susirgo.

Kauniečiai medikai tuomet dar neturėjo galimybės  nustatyti, tirti, o juo labiau  gydyti virusinį hepatitą C. Tik lemtingo atsitiktinumo ar likimo, skirto Aukščiausiojo, kaip žurnalistė sako, dėka, jai ir vyrui Laisviui geraširdis amerikietis atsiuntė iškvietimus, nupirko lėktuvo bilietus į Jungtines Amerikos valstijas. 



Pasaulio katalikų televizijos ,,Lumen 2000″ komunikacijos instituto JAV dėka žurnalistė pateko vietos medikų globon. Po pusantrų metų (su viena pertrauka), praleistų toli nuo namų, JAV, kur buvo intensyviai gydoma, šiandien V.G. Karvelienė yra sveika, laiminga ir dėkinga žmonėms, kurie ją prieš dvidešimt metų globojo už Atlanto. O ypač Dalaso ligoninėje dirbusioms vienuolėms, kurios tada paskleidė žinią apie sunkią lietuvaitės ligą, kurios vaistų gydymo kurso kaina buvo beveik 50 tūkstančių dolerių,  ir sulaukė  materialinės Niujorko valstijos Vyskupijos paramos. 





Baznycia_7_II.jpgŽurnalistės ligos gydymo odisėja – verta ilgos apybraižos ar  dokumentinio filmo, bet kukli kolegė nenori viešumos, nes ji tyliai, viena pasiryžo už gautą didžiulę likimo dovaną, tuo pačiu atsidėkoti ir atsilyginti kitiems Dieviškojo tikėjimo skleidimu. 

Vilma Gertrūda Karvelienė  nesididžiuoja ir savo savanoryste, nes kai kas Kaune jau pavydi, kad tūkstančius žmonių sutraukia penkiametės ,,Gailestingumo versmės“ renginiai. 


Viskas prasidėjo prieš šešiolika metų Katalikų evangelizacijos centro Sielovados projekto dėka. Nuo vidinio išgydymo tarnystės – savanoriai išaugo iki  didelės sielovados bendruomenės.

Įvertinęs katalikų bendruomenės tikslus ir konstatavęs   jos veiklos naudingumą, Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius 2012 metų gruodžio 19 dienos dekretu patvirtino sielovados „Gailestingumo versmė“ įsteigimą. 


Bendruomenės savanoriai –  keturios seserys vienuolės ir keturiasdešimt trys pasauliečiai. Dvasios tėvas – kunigas egzorcistas Kęstutis Rugevičius, vadovė – Vilma Gertrūda Karvelienė ir keturi tarybos nariai: ses. Dovyda Jaugelytė, Margarita Poluškinienė, Teresė Tolvaišytė ir Mažvydas Alekna.




Baznycioje_1_II.jpg
2017-ųjų gruodžio 27-ąją Vytauto Didžiojo bažnyčia neįprastu pamaldų metu buvo pilna, nes parapijos klebonas Kęstutis Rugevičius ir diakonas Darius Chmieliauskas aukojo išskirtines padėkos šv. Mišias už sielovados bendruomenę ,,Gailestingumo versmė”, kuriai sukako penkeri metai.

Kunigo ir diakono pasakyti dvasiškai nuoširdūs, bet žemiškai įvertinti po bendruomenės maldų įvykę  žmogaus sielos ir fiziniai išgijimai, negali nejaudinti ne tik tikinčiųjų… 




Žmonių liudijimai apie stebuklingus išgijimus įkvepia naujiems siekiams ,,Gailestingumo versmės“ vadovę žurnalistę ir psichologę Vilmą  Gertrūdą Karvelienę, šiemet sulaukusią auksinės savo gyvenimo sukakties. 





Baznycia_5_II_Chm_.jpgSielovados bendruomenės renginių, nes juose dalyvauja garbingi svečiai iš užsienio, kuriuos transliuoja ,,Marijos radijas“, laukia Aukštaitijos, Žemaitijos, Vilnijos žmonės. 

Tai gerai žino Kauno arkivyskupijos informacinės tarnybos vadovas, mėnraščio ,,Artuma“ vyr. redaktorius, LRT tarybos narys Darius Chmieliauskas (nuotraukoje).

Penkių vaikų tėvas, šiais metais vienas pirmųjų patvirtintas diakonu,  D.Chmieliauskas šv. Mišių pamoksle  pabrėžia, kokią galią turi ,,Gailestingumo versmės” malda ir žmonių tikėjimas.




Tikėjimu, viltimi ir meile gyvena ir ,,Gailestingumo versmės“ vadovė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Vilma Gertrūda Karvelienė. Ji, jeigu tik yra laisva, visada dalyvauja ir LŽS Kauno apskrities skyriaus renginiuose, o palydint žurnalistus Amžinybėn, ji kartu su ,,Gailestingumo versmės“ bendruomene meldžiasi jų laidotuvių dieną…





Baznycioje_4_II.jpg
Kolegos žurnalistai, kur ir ką bedirbtume, metų sandūroje pagalvokime, ar visada mes esame geranoriški tiems, kurie yra šalia arba žmonėms, gausios žiniasklaidos produkcijos  vartotojams?

 Puoselėkime savo kasdieninėje kūryboje ne blogį, o gerus pavyzdžius. Būkime optimistai, o ne pesimistai!..







Tegul gėris, grožis, meilė ir laimė  visus mus lydi 2018-aisiais – Jubiliejiniais Lietuvos šimtmečio metais! Pakelkim, pakelkim mes taurę linksmybių už save ir žurnalistikos bičiulius!


www.kaunozurnalistai.lt nuotr.


Vilma_Karveliene_1_didele.jpg

Panašūs straipsniai