SUSIPAŽINKITE: B.Sabaliauskaitė ir D.Lukoševičius – nauji LŽS pirmininko pavaduotojai

www.kaunozurnalistai.lt inf.

LZS_taryba_2017__didele.jpg

Šiandien, 2017-ųjų gruodžio 16-ąją, Vilniuje įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos posėdis, kuriame buvo svarstyti aktualūs mūsų bendruomenės darbo ir veiklos klausimai. 

Tarybos posėdyje patvirtinta, kad LŽS XVII suvažiavimas vyks 2018-ųjų lapkričio 24-ąją Vilniuje. 




Antanaitis_Audrys_su_Dainiumi_II.jpg

Ruoštis svarbiam ir atsakingam šalies žurnalistų ataskaitiniam ir rinkiminiam forumui -LŽS pirmininkui Dainiui Radzevičiui padės jo pavaduotojos Audronė Nugaraitė ir Aldona Žemaitytė – Petrauskienė, bet jau be Audrio Antanaičio, kuris išrinktas Valstybinės kalbos komisijos pirmininku, ir jis  atsistatydino iš visuomeninių pareigų LŽS.

(Nuotraukoje: D.Radzevičius posėdyje padėkojo A.Antanaičiui ir visą dešimtmętį, skirtą visuomeninėms LŽS pirmininko pavaduotojo pareigoms.)

Sąjungos pirmininko pavaduotoju jau nedirba ir panevėžietis Rolandas Meiliūnas, nes tapo www.paninfo.lt leidėju. 






Tarybos posėdyje Dainius Radzevičius pristatė, kaip ir numatyta LŽS įstatuose, savo pasirinktus – du naujus pavaduotojus. Po neilgų, tačiau karštų diskusijų, posėdžio dalyviai patvirtino naujus pavaduotojus: kaunietę Brigitą Sabaliauskaitę ir vilnietį Darių Lukoševičių. 



Sabaliauskaite_Brigita_2_n_II.jpgBrigita SABALIAUSKAITĖ (gim. Kaune 1973 03 01) 1991-1996 metais studijavo Vilniaus universitete žurnalistiką ir įgijo bakalauro kvalifikacijos laipsnį.

 Dabar ji – portalo www.kasvykstakaune.lt vyr. redaktorė, taip pat yra Vilniaus bei Kazimiero Simonavičiaus universitetų lektorė.

2013-2016 metais Brigita Sabaliauskaitė dirbo ,,ON Mediia“ žiniasklaidos grupės Panevėžio laikraščio ,,Sekundė“ vyr. redaktore. Prieš tai ji buvo všį ,,Sporto leidinių grupė“ vadovė, ,,Lietuvos ryto“ reporterė. 

Profesionalios žurnalistės kelias prasidėjo 1993 metais Lietuvos radijuje ir televizijoje, kur ji vedė ir šiemet jubiliejinį gimtadienį švenčiančią laidą ,,Labas rytas“, ir tęsėsi iki 1999 metų. 

2015 metais Brigita Sabaliauskaitė buvo priimta į Lietuvos žurnalistų sąjungą.







Lukosevicius_II.jpgDarius LUKOŠEVIČIUS (gim. Vilniuje 1963 04 29) laisvasis žurnalistas, projektų vadovas. 1981 metais baigė Vilniaus S. Nėries vidurinę mokyklą, o 1986-aisiais – . Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą, kur įgijo žurnalistikos specialybę.

1985–1994 m. Lietuvos televizijos „Panoramos“ redakcijos išleidėjas, reporteris, laidos „Labas rytas“ vedėjas.

 Įkūrė LTV laidą „Vakaro žinios“ ir buvo jos vedėjas. Nuo 1994 metų – laidos „Ryto ratas“ televizijoje „Litpoliinter“, nuo 1995 m. – televizijoje LNK vedėjas. Nuo 1996 m. – televizijos LNK laidos „Žinios“, o nuo 1997ųjų taip pat ir laidos „Raudona linija“ vedėjas. 

Pastaraisiais metais Darius Lukoševičius buvo įvairių radijo ir televizijos laidų vedėjas, prodiuseris. Prieš du dešimtmečius tapo LŽS nariu, vėliau buvo palikęs šią profesinę ir kūrybinę sąjungą, tačiau šiandien jis ne tik į ją sugrįžo, bet ir buvo patvirtintas Dainiaus Radzevičiaus pavaduotoju.


SVEIKINAME naujus LŽS pirmininko pavaduotojus ir laukiame iš jų  efektyvių veiklos rezultatų, kurie būti naudingi kiekvienam šalies žiniasklaidoje dirbančiam žurnalistui!

Nuotraukose: Vaizdai iš LŽS tarybos posėdžio, surengto Vilniaus žurnalistų namuose

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai