Kauniečiui žurnalistui, istorikui Aurelijui Noruševičiui įteikta LKM premija. SVEIKINAME!..

Nor_su_ministre_didele.jpg


Vakar, gruodžio 14-ąją Vilniaus Rotušėje kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson iškilmingai įteikė 2017 metų Kultūros ministerijos premijas.
 Už geriausiai parengtą ir vykdytą vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektą premija įteikta žurnalistui, istorikui, pedagogui, leidyklos ,,Kalendorius” vadovui,Lietuvos žurnalistų draugijos vicepirmininkui Aurelijui Noruševičiui.




Ministre_II.jpg Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai sveikina laureatą su garbingu apdovanojimu ir džiaugiasi, kad Aurelijus Noruševičius yra originalaus konkurso vaikams iniciatorius ir įkvėpėjas. 

„Nuoširdžiai sveikinu visus laureatus, šių žmonių darbai kuria mūsų kultūrinę aplinką, įkvepia didžiuotis savo tautiečiais, ypač džiaugiuosi jaunųjų kūrėjų pasiekimais, žaviuosi jų talentu ir tikiu, kad jie sėkmingais tęs savo veiklą, garsins Lietuvos vardą, o labiausiai – džiugins mus“, – pažymėjo kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson. Kultūros ministerijos premijos kasmet skiriamos už kultūros ir meno darbuotojų profesinę veiklą, įvertinti geriausius jų pasiekimus ir darbus.


Prieš 11 metų  Aurelijus Noruševičius įgyvendino savo idėją ir surengė analogų Lietuvoje neturintį festivalį „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ . Idėja išsiplėtė, sulaukė daug bendraminčių. Daug Lietuvos vaikų , ypač mažiau dalyvaujančių įvairiuose būreliuose ir aktyviose veiklose, įsijungė į šią veiklą. Geriausios vaikų sukurtos pasakos kasmet išleidžiamos atskira knyga, aptariamos ir skaitomos mokyklose, vaikų darželiuose, bibliotekose.




Pasakos_virseliui_II.jpgDidžiulę kūrybinio darbo patirtį sukaupęs žurnalistas ir leidėjas turi daugybę neįgyvendintų sumanymų. Deja, šiandieninėje veikloje be valstybės ar rėmėjų paramos – vienas nedaug ką nuveiksi. 

Mūsų žurnalistinėje svetainėje www.kaunozurnalistai.lt LŽD pirmininkės pavaduotojas, festivalio ,,Lietuvos vaikai kuria pasakas” organizatorius  Aurelijus Noruševičius atsisveikino su jam didžiulį džiaugsmą teikusiu renginiu. Priežastis paprasta – šio festivalio organizavimui valstybė lėšų neskiria, o dešimt metų ieškoti rėmėjų ir vaikščioti ištiesus ranką, yra labai sunku, nes esi lyg išmaldos prašytojas sau…


Tikėkime, kad 2018-ieji Aurelijui Noruševičiui bus dar dosnesni, nei šie metai, o Lietuvos kultūros ar Švietimo ir mokslo ministerijos,  kartu suras lėšų ir toliau puoselės tokį vaikų kūrybos festivalį. O gal bėda ta, kad gražiai Lietuvos kultūros ministerijos pagerbtas kolega, ir toliau lieka kuklus ir nedrįstantis garsiai prabilti ir pasakyti: ,,Prabuskite, valdžios žmonės! Juk vaikai – Lietuvos ateitis, rūpinkimės jais, ir skatinkime Jiems kurti pasakas apie save, tėvelius, gimtinę. Taip gimus jų meilei Tėvynei, bus mažiau nelaimingų ir išvažiuojančių gyventi  užsienyje. 

Su pirmąja premija, Aurelijau! Tegul šventinė dvasia, vyravusi Vilniaus Rotušėje, Tave lydi kiekvieną dieną ir gyvenimo pasaka, kurta drauge su vaikais, niekada nesibaigia!


Nuotraukose: Lietuvos kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir LKM prtemijos laureatas Aurelijus Noruševičius

Nuotr. autorius Žygimantas Gedvila (www.15min.lt)


Norusevicius_1._Didele.jpg


Panašūs straipsniai