LRT radijo žurnalistė Aušra Jaruševičiūtė-Juraitė – išrinkta UNESCO eksperte

www.lrt.lt inf.

Juraite_didele.jpg


LRT RADIJO laidos „Ryto garsai“ prodiuserė, žurnalistė Aušra Jaruševičiūtė – Juraitė ketverių metų kadencijai nuo Lietuvos išrinkta UNESCO Tarptautinės komunikacijos plėtros programos (IPDC) tarpvyriausybinę tarybą eksperte.

„UNESCO Tarpvyriausybinė komunikacijos plėtros taryba yra vienintelis medijoms ir žiniasklaidai skirtas padalinys visoje Jungtinių Tautų sistemoje. Jo veikla susijusi su labai plačia sritimi – nuo vietinės žiniasklaidos gebėjimų iki vyriausybėms skirtų rekomendacijų. Lietuva šiemet ketveriems metams išrinkta šios Tarybos nare, taigi įgavo galimybę dalyvauti globalius žiniasklaidos ir medijų plėtros klausimus liečiančiuose procesuose, – sako Lietuvos ambasadorė, LR nuolatinė atstovė prie UNESCO Irena Vaišvilaitė. – Svarbi valstybių dalyvavimo forma yra jų ekspertai, kuriems tenka vertinti Tarybos tarptautinius ir vietinius projektus, siūlyti ir aptarti naujas iniciatyvas, kreipti pačios Tarybos veiklos kryptį. Tad ekspertų patirtis ir kompetencija yra labai svarbios.“

Pasak ambasadorės, Aušra Jaruševičiūtė, anksčiau beveik dešimtmetį dirbusi „Laisvosios Europos“ radijuje, turi labai solidžią patirtį tarptautinėje aplinkoje, tarptautinėse programose.

 „Be to, ji yra puiki radijo žurnalistė, o radijas pasauliniu mastu komunikacijoje vadina labai didelį vaidmenį. Neabejoju, kad Lietuvos ekspertė puikiai įsijungs į daugiatautę, visus pasaulio regionus atstovaujančią 39 ekspertų komandą ir labai profesionaliai reprezentuos Lietuvą.

Lietuvos Respublikos atstovybė prie UNESCO sveikina naują ekspertę ir tikisi efektyvaus bendradarbiavimo mums prioritetinėse žiniasklaidos laisvės ir prieigos prie informacijos srityse“, – džiaugiasi I. Vaišvilaitė.

IPDC ekspertai svarsto žurnalistų saugumo, informacijos ir raiškos laisvės, prieigos prie informacijos klausimus bei vertina UNESCO visame pasaulyje, pirmiausia Azijoje, Afrikoje ir Pietų Amerikoje, finansuojamus komunikacijos plėtros projektus. Ekspertų susitikimai vyksta kartą ar keletą kartų per metus.

Nuotraukoje: Buvusi LRT radijo prodiuserė, žurnalistė Aušra Jaruševičiūtė – Juraitė, kuri išrinkta UNESCO eksperte

Panašūs straipsniai