Kauniečiai žurnalistai, Jūsų laukia Eglės Vertelytės ,,Stebuklas“!

Scanorama inf.

Stabuklas_1_didele.jpg



Mieli Kauno radijo, televizijos, spaudos, interneto redakcijų žurnalistai, 

su džiaugsmu norime pakviesti jus į nacionalinę režisierės Eglės Vertelytės tragikomedijos „Stebuklas” premjerą, kuri įvyks lapkričio 20 d., 19 val., Kauno Forum Cinemas kino teatre, Europos šalių kino forume „Scanorama“.




Stebuklas_II.jpgFilmas „Stebuklas“ pasakoja apie Lietuvos kaime veikiančios kiaulių fermos vedėją Ireną, kuri žlugus Sovietų Sąjungai ir planinei ekonomikai, priversta prisitaikyti prie naujos kapitalistinės tikrovės. 

XX amžiaus devinto dešimtmečio Lietuvos problemas atspindinčiame filme, netikėtai atsiranda geradarys – Amerikos lietuvis Bernardas. Ir pažada: kentėti liko nedaug – jis investuos į fermą ir ją išgelbės nuo bankroto. 

Ar Bernardas padės Irenai išgelbėti kiaules? O gal pats pakiš jiems kiaulę?


Pasaulinė debiutinio E. Vertelytės filmo premjera įvyko Toronto kino festivalyje. „Stebuklas“ – tai antras lietuviškas filmas, po 17 metų pertraukos atrinktas į šį prestižinį festivalį.



Pagrindinį Irenos vaidmenį sukūrė Eglė Mikulionytė. Filme taip pat vaidina Holivude puikiai pažįstamas Amerikos lietuvis Vyto Ruginis ir daugelis kitų ryškių Lietuvos aktorių.


Filmo anonsas: goo.gl/EiNDjh

Nuotraukose: Kadrai iš filmo ,,Stebuklas”


Stebuklas_2_didele.png



Panašūs straipsniai