Žurnalistai ne tik komentavo, bet atsakė į užsienio lietuvių klausimus

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Pasaulio_lietuviai_2_didele.jpg



Paskutinėmis 2017-ųjų spalio dienomis Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje buvo surengtas užsienio lietuvių organizacijų viešųjų ryšių seminaras į kurį susirinko 64 užsienio lietuvių organizacijų atstovai iš 32 pasaulio šalių.



Staponkute__II.jpg„Taikli, savalaikė komunikacija dažnai yra raktas į sėkmę tiek organizacijos viduje, tiek jos ryšyje su išore. Kviečiu užsienio lietuvių organizacijas didinti prasmingos jūsų bendruomeninės veiklos žinomumą Lietuvoje, taip stiprinant valstybės ir diasporos partnerystę“, – sveikindamas susirinkusius seminaro dalyvius sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.



(Nuotraukoje: Žurnalo ,,Pasaulio Lietuvis” vyr. redaktorė Dalia Staponkutė)




Pirmasis su tautiečiais susitiko žurnalistas Rimvydas Valatka, kuris nagrinėjo viešųjų ryšių svarbą užsienio lietuvių organizacijų veikloje. Vidaus ir išorės komunikacija dabar yra ypač svarbi, kai laukia referendumas dėl dvigubos pilietybės.



Beniusis_II.jpg,,Žinių” radijo žurnalistas Aurimas Perednis tautiečiams atskleidė, kuo skiriasi geras kalbėtojas nuo blogo, ko reikia, kad įtikintum skaitytojus, klausytojus, žiūrovus.


 Propagandos užkulisius įdomiai atskleidė politologas Nerijus Maliukevičius.

(Nuotraukoje: BNS vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis)






Jungtinėje Karalystėje gyvenanti žurnalistė ir režisierė Neringa Medutytė dalijosi mintimis, kaip viešinti Lietuvą pasaulyje, kokia yra gera, o kokia – bloga šalies propaganda, pristatant ją milijoninei BBC ir Al Jazeera auditorijai.



Pasaulio_lietuviai_5_II.jpgPorą valandų tęsėsi ir  tautiečių iš užsienio diskusija, kurią moderavo URM Užsienio lietuvių departamento direktorius  Vytautas Pinkus, su keturiais žiniasklaidos atstovais, kurie ne tik pateikė savo komentarus, bet ir turėjo atsakyti į klausimus.

Svarbiausia, kaip Lietuvos žiniasklaida prisidės prie referendumo dėl dvigubos pilietybės? 

BNS vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis buvo konkretus ir be didelių išvedžiojimų pasakė, kad rašys apie tai, kas vyksta ir kaip vyksta, nes tokia yra žiniasklaidos misija. Referendumą rengs valstybė.




Čikagoje leidžiamo laikraščio ,,Draugas” žurnalistas Vitalijus Zaikauskas pažymėjo, kad patys užsienio lietuviai turi būti aktyvūs rengiantis referendumui dėl dvigubos pilietybės. Dėl to jie turi pasinaudoti žiniasklaidos priemonėmis ir rašyti, kalbėti, rodyti tai, kas juos jaudina, neramina, pasakoti, kodėl jiems būtina dviguba pilietybė.




Zaikauskas_II.jpgNuo 1963 metų  leidžiamo žurnalo ,,Pasaulio Lietuvis” vyr. redaktorė  Dalia Staponkutė ne tik pristatė temas, problemas, bet ir kvietė rašyti bei skaityti.

 Šis leidinys – įdomus ir reikalingas, tuo galėjo įsitikinti visi seminaro dalyviai, gavę žurnalo ,,Pasaulio Lietuvis” spalio mėnesio numerį, kurį apžvelgs ir mūsų internetinė svetainė. 

Seminare dalyvavo ir kalbėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis.

(Nuotraukoje: ,,Draugo” žurnalistas Vitalijus Zaikauskas)




Kaunietis žurnalistas su tautiečiais ne tik diskutavo, bet ir Vilniuje juos nufilmavo ,,Lietuvos ryto” televizijos laidai ,,Krepšinio pasaulyje”. Šią vasarą Kaune buvo surengtos jubiliejinės, dešimtosios pasaulio lietuvių sporto žaidynės, kuriose dalyvavo rekordinis krepšinio komandų skaičius. Apie tai savo mintimis pasidalijo net aštuoniolika tautiečių, atvykusių iš įvairių pasaulio kraštų, kur krepšinis nėra populiarus.
Laidą ,,Krepšinio pasaulyje” žiūrėkite per ,,Lietuvos ryto” televiziją sekmadienį, 16.20 val. 

www.kaunozurnalistai.lt nuotr. iš Vilniuje surengto seminaro užsienio lietuviams




Pasaulio_lietuviai_1._did..jpg

Panašūs straipsniai