Mirė buvusi naujienų agentūros ELTA redaktorė žurnalistė Jadvyga Juršėnienė

ELTA. Lietuvos naujienų agentūra


Jursenene_II.jpg


AMŽINĄJĮ  ATILSĮ!..


Eidama 81-uosius metus po sunkios ligos naktį iš pirmadienio į antradienį mirė ilgametė naujienų agentūros ELTA redaktorė žurnalistė Jadvyga Juršėnienė.







Naujienų agentūrai ELTA atidavusi 22 gražiausius savo gyvenimo metus, nuoširdi, jausminga, kantri, paslaugi, apsiskaičiusi, sodraus humoro jausmo nestokusi redaktorė Jadvyga Juršėnienė buvo mylima ir darbuotojų, ir agentūros vadovų. 



Jadvyga Zubinaitė, gimusi 1937 metų gegužės 10 dieną, baigė Mažeikių vidurinę mokyklą. Buvusiame Vilniaus valstybiniame V.Kapsuko universitete (dabar – Vilniaus universitetas) ji baigė penkis rusų kalbos ir literatūros kursus ir perėjo į žurnalistiką. 

Jadvyga Zubinaitė – Juršėnienė dirbo „Statybos“ laikraščio redakcijoje, Respublikinėje knygų bazėje, Valstybinėje politinės ir mokslinės literatūros leidykloje, „Tėvynės balso“ redakcijoje, „Žinijos“ draugijoje, Operos ir baleto teatre literatūrinės dalies vedėja, Eksperimentiniame meninio konstravimo biure. 1977-ųjų pabaigoje pradėjo dirbti naujienų agentūroje ELTA. 1985 metais apdovanota „Darbo veterano“ medaliu. 

1960 metais Jadvyga Zubinaitė ištekėjo už tuomečio LTSR Ministrų Tarybos darbuotojo, vėliau – Nepriklausomybės akto signataro, buvusio ilgamečio Seimo nario, Seimo Pirmininko Česlovo Juršėno. Po dvejų metų susilaukė sūnaus Sauliaus. 

Velionė Jadvyga Juršėnienė 2017-ųjų spalio 24-ąją, antradienį, 17 val. bus pašarvota Olandų laidojimo rūmų 6 salėje. Laidotuvės – spalio 25 dieną, trečiadienį, Antakalnio kapinėse (Signatarų kalnelyje).




Vainikas_kalijos_II_3.jpg

Nuoširdų bičiulį  – buvusį žurnalistą ir politiką, Lietuvos žurnalistų sąjungos narį Česlovą JURŠĖNĄ ir jo sūnų fizikinių mokslų daktarą prof. Saulių Juršėną dėl skaudžios netekties, mirus mylimai žmonai ir mamai Jadvygai, nuoširdžiai užjaučia ir drauge liūdi LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos nariai ir kauniečiai, buvę Česlovo bendradarbiai  Lietuvos radijuje ir televizijoje bei ,,Vakarinėse” naujienose.

Panašūs straipsniai