Puiki laikraščio redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė, Suvalkijoje suradusi gyvenimo prasmę…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Didp._Vidi_didele.jpg

2017-ųjų spalio 20-ąją, kaip ir kiekvieną penktadienį, šakiečius pasiekė jų laukiamas ,,Laikraštis Valsčius“, kuriame daug įdomių publikacijų apie rajono gyvenimą. Tačiau nė vienos eilutės nėra apie tai, kad savo jubiliejinį gimtadienį švenčia ,,Laikraščio Valsčius“ redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė. Žurnalistai, ypač savo leidinyje, niekada apie savo ar bendradarbių šventes, nerašo. Tai daro – mūsų internetinė svetainė, kurios devizas: ,,Žurnalistai – žurnalistams – apie žurnalistus“!




Didp._3_II.jpg

Savo redakcijoje Giedrimė Didžiapetrienė sveikinimų ir linkėjimų nepriiminėjo, bet pakvietė savo redakcijos žmones ir šeimos artimuosius į Suvalkijos perlą – Zyplių dvarą, kurio virtuvės pastate pavasarį atidarytas restoranas „Kuchmistrai“. 


Tai Lietuvos didikų virtuvės paveldą puoselėjanti viešojo maitinimo įstaiga, siekianti išsaugoti ne tik kulinarinį, bet ir kultūrinį krašto paveikslą.


Mūsų laikais reta redakcija rengia tokią kolektyvinę šventę, kaip jos ,,kaltininkė”  – laikraščio redaktorė Giedrimė ir jos vyras UAB ,,Laikraštis Valsčius“ vykdomasis direktorius Arvydas Didžiapetris.


Jaukūs ir romantiški ,,Kuchmistrai“ , kur vaišės  buvo paruoštos pagal didikų virtuvės receptus, o XXI amžiaus šampano taurės buvo pakeltos už jubiliatę, žurnalistai negalėjo nekalbėti apie kasdieninius rūpesčius. 

Redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė, lygiai prieš metus LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos apdovanota simboliniu ,,Žurnalistikos riterio“ kardu, prasitarė, kad jų laukia … teismas. 





(Nuotraukoje: G.Didžiapetrienė 2017-ųjų spalio 20-ąją. Kokios mintys ją aplankė tą šventinę akimirką?..) 
















Didp._4_II.jpgPernai, dėl akcininkų suokalbio praradę savo buvusį leidinį, jie įsteigė naują UAB. ,,Laikraštis Valsčius“, kuris yra laukiamas Šakiuose ir jo apylinkėse. 

Dabar laikraštis  leidžiamas daugiau kaip keturių su puse tūkstančio egzempliorių tiražu. 

(Nuotraukoje: Arvydas Didžiapetris (kairėje) ir Arūnas Tarnauskas – ,,Kuchmistrų” savininkas)









Pernai ,,užgrobtas” senasis ,,Valsčius“ – nespausdinamas, nes kažkas turi rašyti, redaguoti, fotografuoti. Bet buvusio leidinio akcininkai nusprendė, kad dėl jų laikraščio ,,mirties” yra kalti Didžiapetriai ir jų kolegos, toliau sėkmingai dirbantys. Buvusieji net panoro iš UAB ,,Laikraštis Valsčius“ prisiteisti keliasdešimt tūkstančių eurų!(?) Negirdėtas ir neregėtas toks akcininkų ,,biznis”.








Didp._su_s__num_2_II.jpg

Darbšti, principinga ir kūrybinga laikraščio redaktorė, kartu su kolektyvu  sulaukusi absurdiško ieškinio, toliau gyvena ir dirba su naujomis svajonėmis ir prasmingais planais.


Giedrimė Didžiapetrienė, gimusi Žemaitijoje, užaugusi ir gyvenusi Vilniuje, Suvalkijoje surado savo prasmingo gyvenimo uostą, kaip ir jos vyras, buvęs kaunietis Arvydas Didžiapetris.


(Nuotraukoje: Giedrimė su viduriniuoju savo sūnumi Vytautu)


Trijų sūnų ąžuolų mama sulaukė gražių jų sveikinimų ir linkėjimų, kaip ir iš savo jaunesnės sesers, jau nekalbant apie redakcijos darbuotojus, kurie  buvo laimingi dalyvaudami asmeninėje savo redaktorės vakaronėje.




Vidurio Lietuvos žurnalistų vardu, atvykęs į Zyplius, jubiliatę pasveikino  ir LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis. Be tradicinių, ilgai nevystančių rožių, Aleksandro Macijausko nuotraukų albumo ,,Ratas“, pirmininkas įteikė jubiliatei  ir ,,Dėkingumo plunksną“ (nuotrauka apačioje), kurioje įrašyta:





Didp._su_ses._II_n..jpg,,Lietuvos žurnalistų sąjungos narei Giedrimei Didžiapetrienei – už prasmingus gyvenimo metus, paskirtus jos didenybei žurnalistikai, spausdintam žodžiui ir Suvalkijos ,,Valsčiui“, už principingą ir pergalingą tiesos ieškojimą.

Tegul visada lydi kūryba, sveikata ir meilė. MIELA KOLEGE, ILGIAUSIŲ METŲ, ILGIAUSIŲ !..”

(Nuotraukoje: Jubiliatę sveikina sesuo su vyru)







Džiaugiamės, kad laikraščio redaktorė yra ir mūsų internetinės svetainės skaitytoja. Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Giedrimė Didžiapetrienė, perskaičiusi apie naujųjų UAB ,,Ūkininko patarėjas“ akcininkų atliktą  nemalonų perversmą, atsiuntė mums savo mintis  ir  apie buvusį kauniškės redakcijos vadovą Vytenį Neverdauską. 


Kaunietis redaktorius V.Neverdauskas 1989 metais atkūrė  prieškaryje leistą leidinį ir beveik tris dešimtis metų puoselėjo Kaune spausdintą žodį. Skaitytojus nudžiugino ir šį rudenį pasirodęs  naujas solidus mėnesinis UAB ,,Ūkininko patarėjas” žurnalas ,,TOP moterys”. Tikriausiai naujiems akcininkams jo nereikia, nes nuo pastato Gedimino gatvėje Kaune jau nukabintos lentelės su čia leistų laikraščių ir žurnalų pavadinimais. Liko tik ,,Ūkininko patarėjas”  vardas. Ar ilgam?..


Sauliaus Sinkevičiaus, Arūno Tarnausko ir www.kaunozurnalistai.lt nuotraukos


Didp_2_didele_as.jpg








Panašūs straipsniai