Vyrų rankose, su redaktorės laišku, visų mūsų ,,TOP moterys“!..

www.kaunozurnalistai.lt inf.
TOP_moterys__didele_.jpg
Smagu, kai esi pirmas – paėmęs į savo rankas tą, apie kurį jau pora mėnesių kalbėjo UAB ,,Ūkininko patarėjas” žurnalistai. ,,Akropolio” spaudos krautuvėlės pardavėja nustebo, kai tik šį rytą gavusi žurnalą ,,TOP moterys”, jį pirmasis nupirko…vyras!

Gal tai geras ženklas, nes buvęs leidinys ,,Šeimininkė”, kurį pakeitė naujas žurnalas, buvo skirtas tik moterims, kurios verda, kepa,tvarko namus, yra darbščios, nagingos, bet nelabai žengiančios koja kojon su besikeičiančiu gyvenimu.

Be abejonės, kad ,,TOP moterys”, ypač kai solidų žurnalo viršelį puošia pačios gražiausios ir šauniausios lietuvaitės, neatsilaikys ir  pirks vyrai.  Gal pats įdėmiai perskaitys, gal mylimajai padovanos. Vieno mėnesinio žurnalo numerio kaina, palyginus su kitais panašiais  leidiniais, neįtikėtinai maža –  3,99 eurai. O žurnalas – net 192 puslapių, kurie ne tik gausiai iliustruoti, bet ir  su įdomiomis publikacijos įvairiapusiško gyvenimo temomis.


Apie ką ir kurie žurnalistai rašo, papasakosime kitą kartą. Dabar jūsų dėmesiui ,,Redaktorės laiškas” skaitytojams. Jį, suprantama, parašė pati ,,TOP moterys” žurnalo redaktorė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Dalia Juškienė.

Paskaitykite…






,,Tikrai esate patyrę jausmą, kuris apima užkopus į kalną. Ar būtumėte įveikę dėbt remiančią aukštikalnę, ar užlipę į vandenų skalaujamą Parnidžio kopą, ar pasilypėję čiobreliais kvepiančios tėviškės kalvos, vis tiek žinote, kad tai – stebuklinga akimirka. Apima nepaprasta laimė – tarsi įsimylėjus, lengvumas – tarsi apsivalius nuo kasdienybės apnašų. Atsiranda niekada anksčiau neturėtų galių: kalnai išlaisvina mumyse ir poetus, ir milžinus.

Tą ypatingą katarsį metaforiškai apibūdino UNICEFgeros valios ambasadorė aktorė Virginija Kochanskytė, pasakodama apie šiųmetę paramos misiją Malavyje. Drauge su kunigu Ričardu Doveika ir atlikėju Donatu Montvydu daug laiko teko praleisti džipe važiuojant į atokiausias šios skurdžios Afrikos valstybės vietas. Taip arti vienas kito, atsitolinus nuo savo įprasto gyvenimo, toje nedidelėje automobilio erdvėje, anot aktorės, buvo stebuklingų atsivėrimų. Ir kar, pritrūkdavo vos kelių minučių kokiam nors labai subtiliam pokalbiui užbaigti… Žinodami, kad iš džipo tam neturės galimybės, nes reikės nerti į svetimų žmonių gyvenimą, kartais paprašydavo vairuotojo kelioms minutėms stabtelėti. Klausiami, kur užtruko, susižvalgę i

paaiškindavo: „Ant kalno. “


Įduodami jums į rankas naujo žurnalo „TOP moterys“ pirmąjį numerį, kviečiame susipažinti su žmonėmis ant kalno. Vieni jau įkopę, kiti dar siekia savo gyvenimo viršūnių: dirbdami, kurdai bendraudami, mylėdami, augindami ir augdami. Kviečiame ne tik žavėtis tokiais žmonėmis, bet ir patiems pasiryžti kalno iššūkiui.

Amerikiečių psichologas Dacheris Keltneris, ne vienus metus su kolegomis tyręs susižavėjimo nuostabą išgyvenančius žmones, pastebėjo, kad ši akimirka keičia ir asmens savęs suvokimą. Vieno tyrimo du buvo prašomi pabaigti sakinį „Aš esu…” stovint priešais milžiniškus dinozauro griaučius Gamtos mokslų fakultete ir universiteto koridoriuje. Rezultatai parodė, kad žmonės, kuriems klausimas buvo pate stovint šalia dinozauro griaučių, tris kartus labiau buvo linkę save suvokti kaip kažko didesnio dalį tie, kurie į klausimą atsakė koridoriuje. Taigi pakaks stoviniuoti koridoriuje!

Tik kopkime į viršukalnes nepamiršdami svarbiausio: kalnai ne nugalimi – įjuos kopiama nusilenkti jų didybei. Ir mūsų pašnekovės, daug pasiekusios moterys, sutartinai tvirtina tą patį: gavęs privalai dalytis.”

Dalia JUŠKIENĖ 

Nuotraukose: Redaktorė Dalia Juškienė ir jos nauja meilė – žurnalas ,,TOP moterys” 

Liudo Masio nuotr.
TOM_Juskiene__didele_.jpg

Panašūs straipsniai