Ko žurnalistai ieškojo senojoje Kernavėje? 2. Priėmė naujus LŽS narius, nužymėjo savo veiklos gaires…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Kernav._taryba_1_didele.jpg



Paskutinį 2017-ųjų rugsėjo šeštadienį jaukioje kaimo turizmo sodybos ,,Kernavės bajorynė“ salėje visą dieną šeimininkavo Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos nariai, kurių šį kartą buvo itin daug.



Kernav._8_II.jpg

Pirmiausia įvyko LŽS valdybos posėdis, kurio metu vienbalsiai buvo nutarta už asmeninį pavyzdį skirti kauniečiui rašytojui ir žurnalistui Viktorui Rudžianskui medalį ,,Už nuopelnus žurnalistikai“. Sveikiname!


LŽS valdyba į savo profesinę sąjungą priėmė naujus narius. Vilniaus skyrių papildė Rita Aleknaitė – Bieliauskienė, Edmundas Babenskas, Kristina Šarkytė ir Vaida Vincevičiūtė, Kelionių ir pramogų klubą – Asta Borusevičiūtė, Senjorų – Algirdas Kavaliauskas, Esperantininkų – Bernardas Šatkovskis. 

Vienu nariu pagausėjo ir LŽS Kauno apskrities skyrius, nes į profesinę sąjungą buvo priimtas žurnalo ,,Žūklė“ vyr. redaktorius Romualdas Žilinskas. Kadangi į Lietuvos žurnalistų sąjungą priima ir iš jos pašalina tik ,,centras“, Kauno skyriaus valdybos nariai dar nepažįsta R.Žilinsko.







Kernav._5_II.jpgRomualdas – devyniasdešimt septintas, oficialiai priklausantis LŽS Kauno apskrities skyriui (visų pavardės – mūsų svetainės puslapyje ,,LŽS nariai“).

 Yra ir dar kelios dešimtys, kurie turi nario pažymėjimą, bet jie seniai atliko savo pareigą ir sumokėjo metinį mokestį… Kai tik jie atsiskaitys, vėl bus pilnateisiai profesinės sąjungos nariai. 








Kernav._taryba_2_II.jpgIr iš tų devyniasdešimt septynių ,,oficialių“ kauniečių – yra dešimtys narių, kurie nesumokėję nei už 2016, nei už šiuos metus. Ką darysime su jais?

Apie tai buvo kalbama ir LŽS tarybos posėdyje, nes įsigaliojus naujam Darbo kodeksui, mūsų profesinės sąjungos narių mokestis irgi turėtų būti kitoks. Kai tik bus aišku, www.kaunozurnalistai.lt informuos.

Pinigų reikia ir įvairiems Lietuvos žurnalistų sąjungos konkursams. LŽS pirmininko pavaduotoja Aldona Žemaitytė – Petrauskienė privertė visus ilgai diskutuoti ne apie prestižines V.Kudirkos ir V.Gedgaudo premijas, bet apie bendrą Lietuvos rašytojų ir žurnalistų įsteigtą Juozo Tumo – Vaižganto premiją. Komisijoje esantys dviejų skirtingų organizacijų atstovai nesutaria, kurio autoriaus kūryba yra vertingesnė. 






Kernav._taryba_4_II.jpgŽurnalistai nusprendė – kasmet keisti Vaižganto premijos komisijos narius. Ar tokį sprendimą priims ir Lietuvos rašytojų sąjungos valdyba, dar nežinia…

Kauniečiai nekėlė ,,problemos“ dėl savo – Petro Babicko premijos, kurios jau buvo įteiktos šešiems laureatams. Gaila, bet jau neliko rėmėjų, tų, kurie gali ir nori skirti tūkstantį eurų. Dėl to 2017 metų laureatę ir įsipareigojo pinigine premija pagerbti Lietuvos žurnalistų sąjunga, kuriai irgi yra sunku.









Kernav._taryba_9_II.jpg

Karštai buvo diskutuota apie 2018 metų LŽS veiklos kryptis. Idėjų turi visi, tik nėra, nes visi savi, kam įgyvendinti, o svarbiausia – labai jau abejingi yra Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai, dėl kurių ir stengiasi skyrių valdybos bei klubų vadovai. 


Tik Klaipėdos skyriaus pirmininkė Jolanta Beniušytė džiaugėsi, kad Baltijos jūros pakrantėje visi LŽS nariai noriai dalyvauja visuomeninėje veikloje. Klaipėdiečiai numatė savo veiklą ir 2018 metams.

 Artimiausiu metu ir LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba rinksis, tik ar visi ateis?..





Kernav._taryba_7_II.jpgLietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius informavo apie būsimus Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimus, taip pat, kad visada reikia suderinti, jeigu tarptautiniame bendradarbiavime bus panaudojamas LŽS vardas.

Apie aktualias žiniasklaidos darbo klaidas kalbėjo Visuomenės informavimo etikos komisijos pirmininkės pavaduiotojas. LŽS narys Viktoras Trofimišinas.
Ilgai užsitęsė Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos narių sueiga, todėl tie, kurie kauniečių pavyzdžiu nepasakė ir iki posėdžių nesusipažino su nepakartojama Kernave, turėjo skubėti namolei. Vadinasi, jie ekskursiją po pirmąją Lietuvos sostinę turėjo atidėti kitam kartui…


LŽS narių Vido Mačiulio ir Stasio Paškevičiaus nuotr.


Kernav._taryba_2_didele.jpg

Panašūs straipsniai