Ko žurnalistai ieškojo senojoje Kernavėje? 1. Laukė atsakymo į gyvenimo padiktuotus klausimus

www.kaunozurnalistai.lt inf.

LZS_Kern._2_didele.jpg




LZS_Kern._6_II.jpgPaskutinį 2017-ųjų rugsėjo savaitgalį kelios dešimtys Lietuvos žurnalistų sąjungos narių praleido pirmojoje Lietuvos sostinėje, nes čia iki 1321 metų buvo valdovų rezidencija, Kernavėje. 


Atvyko jie ne grožėtis rudeniškai nuostabiu Lietuvos kampeliu ar nagrinėti Kernavės XIII – XIV amžių istoriją, bet susirinko mokytis ir aptarti svarbiausius Lietuvos žurnalistų sąjungos veiklos uždavinius 2018 metais.



Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Fridricho Eberto fondas surengė praktinį seminarą Aukštaitijos žurnalistams „Profesiniai žurnalistikos standartai, propagandos ir informaciniai karai”



Nuotraukoje: Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius


Pirmąją seminaro dieną Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto mokslo redaktorius, LŽS narys dr. Viktoras Denisenko savo pastabas pavadino „Era „po tiesos”: žurnalistai ir jų auditorija informacinio karo lauke”.

Pranešimą ,,Socialinės inžinerijos instrumentai šiuolaikiniuose karuose“ padarė 

ICT ekspertas, www.poryt.lt redaktorius Edmodas Babenskas.








LZS_Kern._5__II.jpg


www.bernardinai.lt vyr. redaktorius Donatas Puslys savo mintis pavadino ,,Tokia ir kitokia žurnalistika Lietuvoje. Bernardinai.lt patirtis“
Lietuvos ministro pirmininko patarėjas Skirmantas Malinauskas, turėdamas ir didelę patirtį žiniasklaidoje, nagrinėjo, kokia Lietuvoje  dabar yra žurnalistika ir koks jos teisinis reguliavimas.

Nuotraukoje: Lietuvos ministro pirmininko patarėjas, žurnalistas Skirmantas Malinauskas













LZS_Kern._7_II.jpg




Apie visuomenės informavimo reguliavimo prognozes Lietuvoje kalbėjo Kultūros ministerijos Visuomenės informavimo politikos skyriaus vedėjas Deivydas Velkas. 




Pranešimą ,,Žurnalistikos etikos standartai šiandieninėje Lietuvos žiniasklaidoje“ padarė Visuomenės informavimo etikos komisijos pirmininkė Vaiva Žukienė .


Nuotraukoje: VIEK pirmininkė Vaiva Žukienė
















LZS_Kern._4_II.jpgAntrąją seminaro dieną apie naujausius žurnalistikos iššūkius ir naujas galimybes Lietuvoje kalbėjo LŽS pirmininkas 

Dainius Radzevičius.



Panevėžio radijo stoties ,,Pulsas“ direktorius, LŽS narys, Aukštaitijos skyriaus pirmininkas  Rolandas Meilūnas kalbėjo apie provincijos žurnalistiką ir jos problemas.




Nuotraukoje: Lietuvos žurnalistų sąjungos Panevėžio skyriaus valdybos pirmininkas Rolandas Meilūnas















LZS_Kern._2_II.jpg
Apibendrinant seminarą ir jo nagrinėtas temas, buvo pažymėta, kad tokie Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Fridricho Eberto fondo renginiai yra labai reikalingi ir jų reikia kuo daugiau. Tai Kernavėje patvirtino visi Aukštaitijos žiniasklaidos atstovai.


Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos nario Stasio PAŠKEVIČIAUS nuotraukos iš Kernavėje surengto seminaro

Panašūs straipsniai