Žurnalistai, svarbus, bet liūdnas pranešimas kūrybinei visuomenei…

Norosevicius_didele.jpg

Vaikai – Lietuvos valstybės ateitis, o kūrybingi vaikai – laisvės, laimės, pažangos ir valstybės klestėjimo garantas! Deja…

Mielieji pasakų kūrėjai, šaunieji laiko negailėjusieji mokytojai, kantrieji tėveliai! 


Buvo nepaprastai džiugu su Jumis bendrauti ištisą dešimtmetį. Kaip giminės susitikdavome Palangoje ar Jūsų gimtinėse, o susitikimai festivaliuose tapdavo visuotine švente ir praskriedavo lyg trumpa akimirka.


Žinau, kad niekada visi nebūna patenkinti. Buvo teisėtų, pagrįstų Jūsų lūkesčių, buvo ir nepelnytų
mūsų pabarimų, bet visa tai smulkmenos. Mes stengėmės nesugadinti pasakiškos Jūsų nuotaikos.


 Deja, praktiškoji tikrovė buvo nemaloni: kasmet trūkdavo lėšų, nes verslininkams vaikų pasakos, kaip ir jų kūrėjai, nebuvo įdomūs, o valstybė irgi neišgali remti visų kūrybinių projektų. Deklaruojami 2 proc. įplaukdavo tik iš kelių suagituotų giminaičių, pažįstamų ir bendradarbių. Tėvelių ir mokytojų šis jų vaikų noras kurti taip pat neuždegė. Išseko ir mūsų pagrindinės rėmėjos – leidyklos „Kalendorius“ – galimybės, ji taip pat stabdo paramą.

Įvertinę susidariusią padėtį informuojame, kad šiemet konkurso Lietuvos vaikai kuria pasakas neskelbsime. Taigi 2018 metais rengti XI festivalio jau neturime galimybių… 

Jeigu atsiras norinčiųjų tęsti šį gražų ir unikalų projektą, palaikysime morališkai ir patarsime. Visada džiaugsimės tokiais entuziastais, kurie supranta, kad kūrybingi vaikai – Lietuvos ir pasaulio ateitis.


Aurelijus NORUŠEVIČIUS
Idėjos ,,Lietuvos vaikai kuria pasakas”

 autorius ir projekto vykdytojas 

P. S. Šis pranešimas skelbiamas Lietuvos žurnalistų draugijos, leidyklos ,,Kalendorius”, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, Všį ,,Aitvaro pasaga”, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus internetinėse svetainėse ir Facebook paskyrose.


Nuotraukose:

(viršuje) Aurelijus Noruševičius

(apačioje) Laimingi vaikai, sulaukę pasakų knygos

Nuotr. iš asmeninio albumo

Noruseviciaus_vaikai_didele.jpg

Panašūs straipsniai