Pakruojiečiai Nijolė ir Algis Padoros Anykščiuose įamžino … kaunietį Egidijų Aleksandravičių!

www.kaunozurnalistai.lt inf.


Padoros_didele_apd..jpg


Gražų, nors kiek ir vėjuotą, rugsėjo 16-tosios vidurdienį į tradicinę ,,Vaižgantinių“ šventę, skirtą Juozo Tumo – Vaižganto atminimui, pakvietė nuoširdūs anykštėnai. Renginio įkvėpėjas ir pagrindinis organizatorius – žinomas Anykščių žurnalistas, Svėdasų krašto (Vaižganto) muziejaus darbuotojas Vytautas Bagdonas. Tai jo siūlymu prieš šešiolika metų buvo įsteigta Vaižganto premij.




Padoros_2_II.jpg

2017-ųjų Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų, taip pat Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos premijos laureatu tapo kaunietis – Lietuvių išeivijos instituto direktorius, LŽS ir NŽKA narys, prof. Egidijus Aleksandravičius.

Vaižganto premijos laureato pagerbimo iškilmėse dalyvavo ne tik anykštėnai, vilniečiai, kauniečiai, rokiškėnai, bet ir pakruojiečiai. Tai laikraščio ,,Auksinė varpa“ žurnalistai Nijolė ir Algis Padoros. Jiedu, kaip ir visada, šventėje fotografavo ir  įamžino laureato Egidijaus Aleksandravičiaus pagerbimo akimirkas. 

Žurnalistinė šeima kelias nuotraukas iš Malaišių pateikė ir mūsų internetinei svetainei. 









Padoros_8_II.jpg

Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų bei Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos konkurso rezultatus Juozo Tumo – Vaižganto gimtinėje paskelbė komisijos pirmininkas, LŽS ir NŽKA narys Juozas Šalkauskas. 

Beje, dvigubas pirmininko balsas ir lėmė, kad tradicinės premijos laureatu, už knygą ,,Viskas įmanoma”, tapo profesorius Egidijus Aleksandravičius.

Laureatui diplomą ir Juozo Tumo – Vaižganto vardo medalį įteikė komisijos pirmininkas, buvęs ilgametis Lietuvos radijo ir televizijos diktorius J.Šalkauskas. Tradiciniu ąžuolų vainiku žurnalo ,,IQ”  ir televizijos laidos ,,IQ” vedėją papuošė anykštėnai.

Šventėje dalyvavo ir E.Aleksandravičių Lietuvos rašytojų sąjungos vardu pasveikino poetė ir žurnalistė Dalia Teišerskytė, dabar dirbanti Lietuvos radijo ir televizijos komisijoje.

Padoros_3_II.jpgTalentingą istoriką, publicistą, televizijos laidų vedėją, priklausantį Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriui, E.Aleksandravičių pasveikino ir skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis, palinkėję kolegai tapti dar ne vienos garbingos premijos laureatu.

Kauniečių, miesto, kuriame gyvenimo kelionę baigė kunigas ir rašytojas Juozas Tumas – Vaižgantas, vardu žurnalistas sveikinimus perdavė rašytojo krašto žmonėms, kurie kasmet rengia gražias ,,Vaižgantines”. 


V.Mačiulis originalia gėle pagerbė ir kolegą anykštėną Vytautą Bagdoną, nepailstantį žurnalistą ir muziejininką. O LŽS senjorų klubo narių vardu  E.Alekdsandravičių pasveikino  klubo vadovas Ipolitas Skridla, atvykęs į Malaišius su būriu bendraminčių.

Padoros_7_II.jpg

Ir prieš apdovanojimą, ir po jo – iškalbingas ir puikiai rašantis Egidijus Aleksandravičius sulaukė daug sveikinimų, linkėjimų, dalijo nuoširdiems anykštėnams savo autografus.


Nuo šiol profesorius daug gerbėjų turės ir Anykščių krašte, kur gimė ir brendo daug garsių Lietuvos rašytojų, kurių vienas iš jų – Juozas Tumas – Vaižgantas.

Prie senosios Malaišių trobos, kurią papuošė Simonos Bagdonaitės ir Raimundo Kovo fotografijų paroda „Prisimenant 2016-ųjų „Vaižgantines“, susirinko nemažai žmonių. Tačiau atrodė, kad jų  prieš septynerius metus, kai čia buvo pagerbtas kaunietis žurnalistas ir rašytojas Juozas Kundrotas, buvo dvigubai daugiau… Tačiau niekas kitas dėl to nėra kaltas, kaip Lietuvos rašytojai ir žurnalistai, kurie visada gražiai sutinkami Svedasuose. Tik pora buvusių šios premijos laureatų jau yra iškeliavę Amžinybėn. Kodėl į Anykščių kraštą neatvažiuoja kiti laureatai, atsakyti gali tik jie patys… Visiems rašytojų ir žurnalistų sąjungų  valdybų, kai ir eiliniams nariams – dalyvauti kasmetinėse ,,Vaižgantinėse” turi būti garbė ir padėka didžiajam Juozui Tumui – Vaižgantui!


Pakruojiečių Nijolės ir Algio Padorų nuotraukos



Padoros_1._didele.jpg

Panašūs straipsniai