Sveikiname! Kauniečiui LŽS ir NŽKA nariui, prof. E.Aleksandravičiui paskirta Vaižganto vardo premija

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Aleksandravicius_didele.jpg

Autoritetinga šalies rašytojų ir žurnalistų  komisija nusprendė, kad 2017 metų Vaižganto premiją už publicistinę knygą ,,Viskas įmanoma“ pelnė Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, žurnalo ,,IQ“ bendradarbis, LRT televizijos laidos ,,IQ presingas“ vedėjas Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Egidijus Aleksandravičius. Tai trečiasis kaunietis, po Juozo Kundroto ir Perpetua Dumšienės, pelnęs garbingą Vaižganto premiją.

Taip Egidijaus Aleksandravičiaus knygą įvertino Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų bei Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos komisijos nariai Gytis Norvilas, Donatas Petrošius, Antanas Šimkus, Danielius Mickevičius, Juozas Šalkauskas, Aldona Žemaitytė – Petrauskienė.


Tradiciniam konkursui taip pat buvo pateiktos knygos –  Ramunės Sakalauskaitės ,,Gyvenimas, koks jis buvo“ ir Andriaus Jakučiūno  ,,Utopijos“.





Viskas___manoma_II.jpgJ.Tumo-Vaižganto premija skiriama lietuvių rašytojui arba žurnalistui (pamečiui) už sėkmingą literatūros ir žurnalistikos (dokumentinės prozos arba literatūrinės publicistikos) dermę, vertinant praėjusių dvejų kalendorinių metų kūrybą. Laureatui įteikiamas diplomas, medalis ir 300 eurų premija. 


Naujasis premijos laureatas Egidijus .Aleksandravičius bus pagerbtas gražioje „Vaižgantinių“ šventėje, kuri šiemet rengiama rugsėjo 16 dieną, 13 val. tradicinėje vietoje – Anykščių rajono, Svėdasų seniūnijos Malaišių kaime, kur gimė Juozas Tumas – Vaižgantas.

Nuotraukose:

(viršuje) 2017 metų Vaižganto premijos laureatas prof. Egidijus Aleksandravičius

(apačioje) Kauniečio publicistikos knyga ,,Viskas įmanoma”

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai