Žurnalistai, ir Jūsų laukia XIV-tojo festivalio ,,KAUNAS PHOTO" renginiai …

Mindaugas Kavaliauskas, ,,KAUNAS PHOTO

Kaunas ph. 1 didele_1.jpg
Tradicinis, jau keturioliktasis ,,KAUNAS PHOTO” festivalis tęsia savo programą vandens tema ir kviečia į fotografijos parodų atidarymus ir kitus renginius 2017-ųjų rugsėjo 4 – 9 dienomis. Visi renginiai nemokami!

Rytoj festivalis persikelia  į Nidą, kur vyks projekto „Portfo.LT“ portfolio peržiūros, skirtos registruotiems dalyviams; ,,KAUNAS PHOTO NAKTIS” – fotografijų projekcijų vakaras; knygų mugė, kurioje –  festivalio ir Všį  ,,Šviesos Raštas” leidiniai.



Kaunas_ph._O_II.jpg

Rugsėjo 4 d., pirmadienis

10.00 Portfo.LT – portfolio peržiūros. VDA Nidos meno kolonija (E. A. Jonušo g. 3, Nida). Tik registruotiems dalyviams.


Rugsėjo 5 d., antradienis

10.00 Portfo.LT – portfolio peržiūros. VDA Nidos meno kolonija (E. A. Jonušo g. 3, Nida). Tik registruotiems dalyviams.
21.00 ,,KAUNAS PHOTO” NAKTIS – fotografijų projekcijos. Zuikio daržas (Nidos-Smiltynės pl. 7a, Nida).


Rugsėjo 6 d., trečiadienis

13.00 Portfo.LT – portfolio peržiūros. VDA Nidos meno kolonija (E. A. Jonušo g. 3, Nida). Tik registruotiems dalyviams.



Kaunas_ph._2_II.jpgRugsėjo 7 d., ketvirtadienis. 

Įpusėjus savaitei, festivalio organizatoriai kvies susipažinti su Lietuvos ir Australijos legenda- Olegu Truchanu. Apie jo gyvenimą ir nuopelnus išgirsime iš Jono Nekrašiaus, to paties pavadinimo knygos autoriaus, ,,KAUNAS PHOTO” festivalio globėjo Prezidento Valdo Adamkaus prisiminimus iš susitikimo su Olegu Truchanu. 

Suomio Jussi Puikkonen fotografijų parodoje atrasim saunos gyvenimo būdą, apie kurį plačiau kalbės lietuviškos pirties bičiulių draugijos narys Giedrius Bučas. 



Nuotrauka: © Paolo Woods & Gabriele Galimberti „Rojai. Metinė ataskaita“


17.00 Parodos atidarymas. Prezidento Valdo Adamkaus biblioteka-muziejus (K. Donelaičio g. 25). Olegas Truchanas – Lietuvos ir Australijos legenda. Parodos atidaryme dalyvauja Prezidentas Valdas Adamkus.
19.00 Parodos atidarymas. Kauno menininkų namai (V. Putvinskio g. 56). Jussi Puikkonen (Suomija) „Saunos žmonės“. Dalyvauja lietuviškos pirties bičiulių draugijos narys Giedrius Bučas.
Penktadienį pokalbis apie mokesčių rojus, vakaras ,,KAUNAS PHOTO” naktyje, o šeštadienį keliausime Nemuno pakrantėmis, žvalgydamiesi po Lietuvos, Kaliningrado ir Baltarusijos kultūros klodus.

Rugsėjo 8 d., penktadienis


Kaunas ph. + II_1.jpg

17.00 Susitikimas su menininkais (Artist talk). Skveras prie VMI (Juozapavičiaus pr. 57). Paolo Woods (Haitis) & Gabriele Galimberti (Italija) „Rojai“. Dalyvauja Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė Judita Stankienė ir nepriklausomas finansų analitikas Valdemaras Katkus.

Nuotrauka: ©Vitus Saloshanko (Baltarusija/Vok.) „Kelionė Nemunu“

20.00 ,,KAUNAS PHOTO” Caffeine Fridays Nights – fotografijų projekcijos ir neformalūs susitikimai su menininkais (Laisvės al. 72). Fotografijų projekcijose darbai iš ,,KAUNAS PHOTO” 2017 m. atviro kvietimo. Dalyvauja Paolo Woods (Haitis), Gabriele Galimberti (Italija), Vitus Saloshanka (Baltarusija/Vokietija).

Rugsėjo 9 d., šeštadienis

12.00 Parodos atidarymas. Kauno rajono muziejus (Pilies takas 1, Raudondvaris). Vitus Saloshanka (Baltarusija/Vokietija) „Kelionė Nemunu“.

Primename, kad visi čia išvardinti renginiai yra nemokami ir atviri visiems

.



Kviečiame ir laukiame!
Festivalio ,,KAUNAS PHOTO” komanda


Nuotraukos:


(viršuje) © OlegoTruchano (Lietuva/Australija)


(apačioje) © Jussi Puikkoneno (Suomija/Olandija) „Saunos žmonės“



Kaunas_ph._2_n._didele.jpg





Panašūs straipsniai