Dvynių nuotrauka iš Tel Avivo ir jų mintys, pasakytos žurnalistui

Maciai_3_didele.jpg



Broliai dvyniai Nauris ir Normundas Maciai labai myli ne tik Kauną, ,,Žalgirį:, bet ir Kauno žurnalistų internetinę svetainę. Jie ne tik skaito, ką rašome, bet ir kiekvieną savaitę atsiunčia nuotraukas arba nuorodas, kur ir kas rašo apie krepšinį, žaidėjus, žurnalistus.




Maciai_1_II.jpgBraliukai, beje,  pirmąkart nuvykę Izraelin, į Europos vyrų krepšinio čempionato grupės rungtynes, iš karto  mums atsiuntė savo nuotrauką (dešinėje) iš Tel Avivo. Po pirmųjų Lietuvos rinktinės rungtynių su Gruzija, Normundas atsiųstame laiške užsiminė, kad ,,latviai džiūgauja”, kad mūsiškiai pralaimėjo. Tačiau jis su broliu Nauriu tiki, kad jų tautiečiai šiemet,pagaliau, vėl laimės Europos čempionatą. Pirmadienį jie nusprendė važiuoti į Jeruzalę ir prie Raudų sienos pasimelsti už Lietuvos rinktinę.


Broliai Nauris ir Normundas Maciai ,,Lietuvos ryto” redakcijos žurnalistui Rokui Čepanoniui Izraelyje davė išskirtinį interviu apie visą savo   gyvenimą (http://sportas.lrytas.lt/krepsinis/2017/08/31/news/-braliukai-maciai-latviai-yra-isdidus-niekuomet-neparasys-kad-lietuvis-gerai-suzaide/. )

Pateikiame kelias ,,Braliukų”  Macių mintis apie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę
„Su rinktine važiuojam pasiimti aukso. Ir viskas“- trumpai bet užtikrintai choru pasakė broliai. Nors Normundui vilkint marškinėlių su užrašu „Lietuva“ trūks brolių bokštų K. ir D.Lavrinovičių, tačiau jis džiaugiasi, kad atjaunėjusi rinktinės sudėtis yra viena iš geriausių, kada nors apskritai buvusių.

 „Taip, mums trūks Domanto, bet kokio mes jaunimo turim. Mama Mia. Rinktinę papildė gražiai nuaugusi puiki šešiolikmečių, aštuoniolikmečių ir dvidešimtmečių karta. Čia net nekyla klausimas. Mes imsime auksą.“


 „Labai gaila, bet M.Girdžiūnas šįmet dar liko Lietuvoje. Ta pozicija rinktinėje labai stipri. A.Milaknio žaidimas yra kaip latvių. Mesti, mesti, mesti. Jis labai geras snaiperis. Puikiai tinka „Žalgiriui“, bet retai sukuria progas, o M.Gecevičius gali ir pats įmesti, ir prasiveržti, ir progą komandos draugui sukurti. Norime atsiprašyti ir E.Kairio. Bet visi jie mums padės pasaulio čempionato kvalifikacijoje. Į galutinę sudėtį reikia imti E.Bendžių. Jo kūno sudėjimas ir gebėjimai primena K.Durantą. Eimantas yra aukštas, greitas, gerai pataiko. Jis gali puikiai apsiginti prie trijų taškų zonos su savo ilgomis rankomis.“

 Paklausti apie būsimo Europos krepšinio čempionato lyderį ar lyderius broliai vienbalsiai atsakė – „Visa komanda“. Bet kiek surimtėję ir prisiminę fenomenalius ankstesnius J.Mačiulio ir M.Kalniečio pasirodymus, broliai panašų scenarijų numatė ir Mindaugui Kuzminskui.

 „Bus tokių rungtynių, kad rungtynes ištrauks Kuzia. Dabar yra jo laikas. Jo momentas“. Normundui paantrinęs Nauris prisiminė susitikimą su legendiniu A.Gomelskiu: „Maskvoje dar prieš 4-5 m. buvome susitikę su A.Gomelskiu ir jau tada jis sakė, kad Mindaugas žais NBA. Jau tuomet jis turėjo plastiškus judesius ir gerai žaidė nugara. Dabar Kuzia įrodinėja, kad yra techniškas, gali apgauti varžovą ir būti lyderiu“.

 Lietuvos rinktinei gražių žodžių negailėję broliai išskyrė komandos vienybę ir brolybę. Dauguma komandų turi du, tris, kai kurios keturis labai gerus žaidėjus, kuriais pagrinde ir remiasi. Latvijoje pirma tokio ryškumo žvaigždė yra jaunasis K.Porzingis, bet broliai Maciai turi savo nuomonę ir apie komandos lyderius.




Maciai_su_Valanciunu_II.jpg„Nei viena kita komanda neturi tokio charakterio kokį turi lietuviai. Jie yra tarsi šeima. Labai teisingai pasakė M.Kalnietis, mes neturime pirmo ryškumo žvaigždžių, bet mes esame kaip vienas kumštis, turime komandinę dvasią.“ 

Po kelių metų pertraukos prie rinktinės prisijungė, pagaliau „taip” rinktinei ištaręs Donatas Motiejūnas. Po priverstinio poilsio dėl nugaros traumos ir užsitęsusių naujo klubo paieškų praėjusią vasarą, D-Mo šįmet ir vėl vilkės 20-uoju numeriu pažymėtus rinktinės marškinėlius. 

Broliai neabejoja, kad Kinijoje kitą sezoną rungtyniausiantis lietuvis kartu su J.Valančiūnu ir A.Gudaičiu bus vieni stipriausių centrų Europos čempionate.

„Mūsų aukštaūgiai yra patys geriausi. Jei aikštelėje vienu metu yra Kuzia, D-Mo ir Jonas, mūsų sustabdyti niekas negali. Trys puikūs centrai. Visi likę gali pataikyti iš toli. Čia yra fantastika. Jei Jonas pritraukia kelis gynėjus prie savęs, nusimeta laisvam draugui, belieka tik įmesti. O įmesti yra kam – M.Gecevičius geriausias Ispanijos lygos snaiperis. Bendžius vienas iš geriausių. Lietuviai aplamai yra vieni geriausių snaiperių.“ 

Pokalbio pabaigoje Nauris ir Normundas pašmaikštavo ir dar kartą užtikrintai patvirtino, kad auksas bus mūsų bei nepraleido progos įgelti būsimai Eurobasket 2017 varžovei Latvijai: „Trečias kartas nemeluoja. Jei Turkijoj neprasidės karas ar revoliucija, tuomet auksas tikrai bus mūsų, o prieš Latviją laimėsime 20 taškų“.

Nuotraukose: (viršuje) Broliai Maciai su Mindaugu Kuzminsku; (viduryje) … su Jonu Valančiūnu; (apačioje) … su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine

Nuotr. iš asmeninio Normundo ir Naurio archyvo



Maciai_su_rinktine.jpg

Panašūs straipsniai