Kandus žurnalistas Rimvydas Valatka ves laidą per INFO TV

www.alfa.lt
valatka_II.jpgAštriais komentarais garsėjantis puikus vilnietis  politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka grįžta į televizijos eterį ir  dirbs su „Info diena“ komanda.

 Jau nuo rudens žinomas žurnalistas turės savo laidą „@Rimvydas Valatka“ pirmo žinių ir dokumentikos kanalo INFO TV informacinėje programoje „Info diena“. 

Nuo rugsėjo 1-osios nauja kanalo laida „@Rimvydas Valatka“ bus rodoma penktadieniais 19.30 ir 21.00 val.

Žurnalistas R.Valatka teigia: „Nebijau prisipažinti, kad kiekvienas išėjimas į viešumą man yra milžiniškas stresas. Jaučiu ne mažesnes perkrovas nei kildamas naikintuvo pilotas. Ir visai nesvarbu, ar skaitau paskaitą studentams, ar vedu mokymus, ar išeinu į eterį. Suvaldyti stresą visada yra iššūkis.”

,,Kaskart atrodo, kad tu su tuo nesusitvarkysi. Panašiai ir šį kartą. Esu atsakingas žmogus, todėl negaliu nesijaudinti. Kita vertus, jei kada nors nustosiu jaudintis prieš laidą ar rašydamas tekstą, tai reikš, kad jau atėjo paskutinioji – tas, kuris dėl nieko nesijaudina, profesine prasme jau yra miręs“, – apie grįžimą į televiziją kalba R. Valatka.


Naujosios laidos „@Rimvydas Valatka“ žanras – žurnalistinių pokalbių laida. „Bet kurioje pokalbių laidoje svarbiausi yra ne atsakymai, o klausimai. Kaip ir bet kuri kita laida, ši taip pat yra skirta žiūrovams, o ne laidos vedėjui ar jo pokalbininkams, taigi uždavinys yra vienintelis – padaryti viską, kad laidą žiūrėtų“.
Itin aštrių komentarų autorius Rimvydas Valatka yra įpykdęs ne vieną politiką, tačiau šis apžvalgininkas sako, kad patogių žurnalistų tiesiog nėra. 

„Mano galva, jei jau žurnalistas yra patogus, tai jis yra ne žurnalistas, o tik Filadelfijus. Lekuojantis ciūcis. Muiliukas tam tikroje vietoje. Žurnalistinio darbo alfa ir omega – būti nepatogiu visada ir visiems, dažnai net sau pačiam. Sakote, neis į laidą? Baikit, nemanau. Lietuvoje netrūksta bailių, bet kad būtų tiek daug? Kita vertus, o apie ką kalbėtis laidoje su bailiu? Apie tai, kiek jis priprakaituoja sūrymo per laiko vienetą ar prikrauna į kelnes? Bet tai ne tik niekam neįdomu – neestetiška. Lietuvoje yra daug protingų, drąsių ir įdomių bei turinčių ką pasakyti žmonių. Na, bent jau vienai laidai vieną kartą per savaitę jų tikrai užteks“, – šypsosi  „@Rimvydas Valatka“  laidos šeimininkas.
Apžvalgininkui smagu, kad jis dirbs kanale, kurio ištikimas žiūrovas buvo. „Šis kanalas turi protingus, greito mąstymo žinių vedėjus – V. Jakovlevą, kuris buvo mano studentas, ir R. Tapinienę, galbūt geriausius laidų vedėjus Lietuvoje. Man visada patinka žiūrėti, kaip jie grakščiai dirba eteryje. Ir žinau, kiek tas grakštumas jiems kainuoja“.

Nuotraukoje: Vienas aštriausių Lietuvoje publicistų, vilnietis žurnalistas Rimvydas Valatka. Jo laida „@Rimvydas Valatka“ – jau nuo rugsėjo 1-osios, penktadieniais, 19.30 val. ir 21 val. INFO TV kanale.

www.lnk.lt nuotr.

Panašūs straipsniai