Po 25 metų į BTV vėl grįžta krepšinis su naujais … senais komentatoriais!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

LKL_didele.jpg



Lietuvos krepšinio lygos prezidentas Remigijus Milašius ir uždarosiois akcinės bendrovės „Laisvas nepriklausomas kanalas“ (LNK) generalinė direktorė Zita Sarakienė pasirašė ketverių metų sutartį, kad nuo 2017-ųjų rudens LKL rungtynes rodys BTV ir LNK GO.

1993 metais tuometinė Baltijos televizija naujosios Lietuvos krepšinio lygos istorijos puslapyje pirmoji įrašė savo vardą ir kelerius metus sėkmingai transliavo rungtynes, kurias komentavo Linas Kunigėlis, taip pat ir sezono atidarymo bei uždarymo renginius. Vėliau Lietuvos krepšinis ,,keliavo“ iš vienos televizijos į kitą… Pastaruosius dvejus metus LKL rungtynes rodė TV6, priklausanti  UAB ,,TV3″ . 



LKL_5_II.jpg,,Tenai neturėjome laisvės ir teisės kažką patys tvarkyti, viską valdė TV3 kanalas. Aš norėjau rasti partnerį, kuris priimtų abiems pusėms tinkamas sąlygas. Anksčiau mums reikėdavo prisitaikyti prie TV6 sąlygų, o dabar atsiranda daugiau laisvės, daugiau eterio, daugiau galimybių“, – sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius. 

,, LNK pasiūlymas lygai buvo gerokai palankesnis finansiškai. Bet apie pinigų klausimus nauji partneriai kalbėti nenorėjo. LNK uždėjo juodą grifą „slaptai“ ant finansinės informacijos“, – juokavo prezidentas.

„Jokių sumų neskelbsime, tai – konfidencialu. Tačiau susitarimas naudingas abiem pusėms“, – sakė LNK prezidentė Zita Sarakienė. ,,Šiame LKL sezone parodysime net šimtą, o gal ir daugiau, priklausomai nuo superfinalų skaičiaus,“ – teigė vadovė. Iki šiol sportui laikui neskyrusi LNK ketina pateikti ir daugiau transliacijų – ne vien krepšinio. 





LKL_3_II.jpgLNK ir LKL sutarties pasirašymo progai skirtą spaudos konferenciją vedė naujasis Lygos komunikacijos direktorius, buvęs LRT televizijos žurnalistas, sporto žinių vedėjas Šarūnas Mazalas.

 LKL etatinių darbuotojų komandą papildė ir naujas Marketingo direktorius Arvydas Tamašauskas, iki šiol dirbęs Kauno ,,Žalgirio“ krepšinio klube.

Neoficialiai teigiamas, kad Lietuvos krepšinio lygos rungtynių daugiau nekomentuos Linas Kunigėlis ir Rytis Vyšniauskas (gal dėl to, kad jie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes transliuoja LNK konkurentų TV3  – eteryje?). 


Vietoje buvusiųjų –  BTV žiūrovai vėl išgirs Roberto Petrausko balsą, o jam padės žurnalistai Tomas Langvinis ir Vaidas Čeponis, nes  kiekvienos rungtynės televizijoje tęsis net dvi su puse valandos, taip pat bus rengiamos ir specialios laidos.










LKL_4_II.jpgJubiliejinio, 25-ojo LKL sezono atidarymo rungtynės įvyks 2017-ųjų rugsėjo 19-ąją Panevėžyje. BTV ir LNK GO tiesiogiai transliuos Aukštaitijos derbis „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“. 

Žiūrovai prieš rungtynes kiekvienas rungtynes išvys ne tik komandų atvykimą į areną, bet ir žaidėjų rūbines bei komandų pasitarimus, įvairius užkulisinius vaizdus. 

Prieš ir po rungtynių treneriai ir žaidėjai pasidalins savo mintimis, o pertraukos metu bus rodoma Lietuvos krepšinio lygos sukurta laida. 




www.kaunozurnalistai.lt nuotr.




LKL_2_didele.jpg

Panašūs straipsniai