Žurnalisto Tomo Čyvo ,,Nelaisvės anatomija“ – radijo stoties EXTRA FM eteryje

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Cyvas._Didele.jpg


2017-ųjų rugpjūčio 4-ąją, kaip ir kiekvieną penktadienį, 11.15 val. Kaune dirbanti radijo stotis EXTRA FM (105.4 MHz) transliuos laidą ,,Nelaisvės anatomija“. Ją rengia ir veda žinomas vilnietis žurnalistas Tomas Čyvas (nuotraukoje). 

Vyresnės kartos kolegos tikrai yra girdėję apie talentingą spaudos žurnalistą Stasį Čyvą, kuris gyveno Kaune ir triūsė rajono laikraščio redakcijoje (jo palaikus irgi amžiams priglaudė miestas prie Nemuno ir Neries). Išvažiavęs į Vilnių Stasys Čyvas daug metų buvo ,,Valstiečių laikraščio“ darbuotojas, kurio kelias tenai buvo nuo korespondento iki vyr. redaktoriaus.

Lyg norėdamas sužinoti, koks buvo jo tėvo ir kitų sovietinių laikų žurnalistų, ir ne tik, gyvenimas – Tomas Čyvas 2014 metais sumanė pokalbių projektą ,,Nelaisvės anatomija“. Tai nelaisvės laikų žmonių prisiminimai apie tuometinį žmonių gyvenimą, darbą, santykius, komunistų partijos ideologiją ir siekį daryti piliečius paklusnius… 

Artimiausioje laidoje bus transliuojamas pokalbis su LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininku Vidu Mačiuliu. Nuo liepos mėnesio transliuojama ,,Nelaisvės anatomiją“ girdima ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Utenoje, Ukmergėje, Raseiniuose.
Pirmą kartą dar 2002-ųjų rugpjūčio 30 d. radijo bangomis suskambusi EXTRA FM programa, greitai minės penkioliktuosius veiklos metus. Šiuo metu radijo programą jau girdi 60 proc. šalies gyventojų, tad jubiliejinį gimtadienį EXTRA FM pasitinka tapusi nacionaline radijo stotimi. Įdomu dar ir tai, kad UAB ,,Interbenga“, vadovaujama Nedo Šinkūno, pasiekė, kad  jų EXTRA FM  pastaruoju metu Kaune turi  vieną didžiausią klausytojų skaičių.





Nedas_II.jpgŠi radijo stotis sėkmingai prisitaikė prie besikeičiančių klausytojų poreikių. Galimybė radijo klausytis internetu kompiuteryje ar naudojantis EXTRA FM programėle išmaniajame telefone leidžia radijo programą girdėti visame pasaulyje. Tai, kad klausytojų esama ne tik Lietuvoje liudija didžiulis susidomėjimas radijo stoties EXTRA FM paskyra socialiniame tinkle ,,Facebook“ – žmonių skaičius jau perkopė vieną milijoną.

Gero skonio radijo – EXTRA FM direktorius Nedas Šinkūnas (nuotraukoje) sako, kad įmonės dėmesys šių dienų išmaniosioms technologijoms ir socialinėms medijoms yra būtinas, siekiant sėkmingos plėtros.








,,Itin didelę reikšmę visoms medijoms šiandien turi sparčiai populiarėjantys socialiniai tinklai. EXTRA FM žiniose cituojame pasaulio lyderių ir organizacijų skelbimus iš ,,Facebook“ ir ,,Twitter“, todėl mūsų klausytojai informaciją sužino iš pirmų šaltinių. Svarbiomis žinutėmis dalinamės savo paskyroje socialiniame tinkle ,,Facebook“, kurios auditorija didžiausia Lietuvoje. Esame pasirūpinę ir klausytojų galimybe girdėti mus dar patogiau, naudojantis aplikacija EXTRA FM“, – sako N. Šinkūnas.


www.kaunozurnalistai.lt nuotr.



EXTRA_FM_didele.jpg

Panašūs straipsniai