Kai savi ir svetimi tyli – informuojam, ką džiugins žurnalistė Aušra Lėka

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Leka_n._II.jpg


2017-ųjų liepos 27-ąją radijo ir televizijos stotys spaudos apžvalgas pradėjo nuo ,,Lietuvos žinių” publikacijos ,,Edukologai ir filosofai dirba pardavėjais”. Vakare šalies aukštųjų mokyklų absolventų bedarbystę jau nagrinėjo visų Lietuvos televizijų informacinės laidos.

Kaip ,,įprasta”, šiandieninė mūsų žiniasklaida nenurodė pirminio šaltinio, o spaudos apžvalgininkai, du kartus pasakę straipsnio pavadinimą, kaip ,,visada”, nenurodė žurnalisto pavardės…Tai padarysime mes: Aukštųjų mokyklų absolventų likimus nagrinėjo ,,Lietuvos žinių” žurnalistė Aušra Lėka (nuotraukoje). Tai buvo jos pirmasis straipsnis naujoje darbavietėje.




LZ__II.jpgJau esame pranešę, kad baigė savo egzistavimą savaitraštis ,,Veidas”, kuriame ,kaip visur, kūrybingai dirbo kolegė kaunietė Aušra Lėka. Ją, tikriausiai, į redakciją pakvietė neseniai UAB ,,Lietuvos žinios” direktoriumi paskirtas buvęs kaunietis Laimutis Genys.


Talentinga ir darbščia žurnaliste tikrai džiaugsis ir didžiuosis redakcijos kolektyvas, o ,,Lietuvos žinių” skaitytojai visada lauks aktualių Aušros Lėkos straipsnių, interviu, komentarų…


Kodėl mūsų žiniasklaidos priemonės niekada skaitytojams nepristato naujų redakcijos darbuotojų (kažin, ar kas pažiūri į leidinio metriką). 

Toks supažindinimas su nauju kolektyvo žurnalistu yra ne tik įdomus, bet ir abipusiai reikalingas.  






Vikipedija pristato:
Aušra Lėka  (g. 1957 m. vasario 16 d. Kaune) – Lietuvos žurnalistė

1963 – 1974 m. mokėsi Kauno S. Nėries vidurinėje mokykloje;
1974 – 1980 m. studijavo Vilniaus universitete;
1979–1985 metais – LTSR literatūros muziejaus mokslinė sekretorė, skyriaus vedėja; 1985–1999 m. dienraščio „Kauno tiesa“ korespondentė, 1999–2007 m. – vyriausioji redaktorė:
2007–2008 m. LRT Televizijos naujienų direkcijos direktorė. 
2008 m. savaitraščio „Veidas“  korespondentė;
Nuo 2017 metų liepos mėnesio  – laikraščio ,,Lietuvos žinios”  žurnalistė

Panašūs straipsniai