Tema žurnalistams. Burmistro vaikaitis, dainininkas, režisierius, dr.Egidijus Mažintas – Ratnyčios raganius…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Raganius_dide..jpg


Druskininkų krašto savaitraštyje perskaičius pranešimą apie Ratnyčios raganių, negali jam nepaskambinti tel. 860833221 ir nenuvažiuoti nurodytu adresu: Raigardo 47. Laikraščio informacija skelbia, kad būrimo salono savininkas – parapsichologas, ekstrasensas, humanitarinių mokslų daktaras Egidijus Mažintas – dr. Gidas atsakys į skaitytojų laiškus, nes Vaidilos aiškiaregystė  gali pakeisti žmonių likimą arba nurodyti  talismanai gali suteikt laimę.


Raganius_II.jpgBurdamas su M.K.Čiurlionio 31 kūrinio kortų kalade, savo priimamajame, telefonu arba internetu, gali atlikti sveikatos, likimo,  problemų analizę, atskleisti žmogų per atstumą arba pagal  jo nuotrauką. Nurodoma, kad dr. Gidas nuima prakeiksmus ir nužiūrėjimus, suteikia sėkmingo verslo ir laimingo santuokinio  gyvenimo apsaugą, atlieka meilės magiją… Kaip tai daroma?


Kai du kauniečiai žurnalistai (vienas pripažįstantis netradicinę mediciną, kitas – tuo abejojantis ir visiškais netikintis magija ir burtais) vedini žingeidumo, pamatė  Druskininkų vaizdą, lyg iš pasakos apie raganų pasaulį. Draugiškai amtelėjus šuneliui, kolektyvino sodo namelio tarpduryje pasirodė žilagalvė močiutė, 94 metų Janina Mažintienė. Ji ir pakvietė pas sūnų Egidijų, kuris sutrumpinęs savo vardą,  pristato ,,dr. Gidas”.







Mazintas_1_II.jpgInteligentiškas, kostiumą dėvintis tvirto stoto šešiasdešimt dvejų sulaukęs E.Mažintas – visai nepanašus į raganių. 



Kambario, kuris panašus į muziejų, šeimininkas pavergia iš pirmo žvilgsnio, po pirmųjų bendravimo žodžių. 


Po pusvalandžio, kai buvo baigtas nepažįstamų svečių ,,skenavimas“, paaiškėja, iš kur tokia noriai bendraujančio Dzūkijos raganiaus erudicija.
Iš Vikipedijos:

Egidijus Mažintas (g. 1955 m. birželio 22 d. Raseiniuose) – Lietuvos dainininkas (bosas-baritonas), režisierius, humanitarinių mokslų daktaras.
 1978 metais baigė Lietuvos žemės ūkio akademiją, įgijo hidrotechnikos inžinieriaus specialybę. 1988 m. baigė Lietuvos konservatorijos V. Daunoro dainavimo klasę, debiutavo Lietuvos televizijos filme (Benas – Džanis Karlas Menotis. Telefonas. rež. Rimantas Siparis).

Mazintas 4II_1.jpg

 1992 m. stažavosi Auburno universitete (Alabamos valstija) pas A. Voketaitį. 2002 m. – Maskvos kameriniame muzikiniame teatre pas B. Pokrovskį.  Meno darbuotojų  akademijoje prie Rusijos kultūros ministerijos muzikinio teatro įgijo režisieriaus specialybę, nuo 2003 m.- humanitarinių mokslų daktaras.

1988–1990 m. m. Kauno muzikinio teatro solistas. 1990–1991 m. savaitraščio „Free Lithuania“ (JAV) redaktoriaus asistentas. 1993–1994 m. dainavo Jutos valstijos operoje. 1994–1998 m. operos bendrovės „Sunstate“ solistas. Koncertavo JAV lietuvių kolonijose. 1998–2000 m. Klaipėdos muzikinio teatro solistas. Nuo 2003 m. Vilniaus pedagoginio universiteto ir Vilniaus kolegijos dėstytojas.








Vikipedija  nenurodo, kaip, kur ir kada Egidijus Mažintas tapo burtininku – dr. Gidu. O aiškiaregystės paslaptis atskleidė jo senelė, žinoma burtininkė Anelė Klėvaitė – Jackevičienė… Ji, beje, beraštė, buvo Raseinių burmistro Boleslovo Jackevičiaus žmona.



 Jau nuo šešerių metų vaikaitis matė, kaip senelė daro. Vėliau pradėjo kaupti jos patyrimą, ir pats surado dzūkišką metodiką, nes čia jau gyvena keturias dešimtis metų. Druskininkuose gimė ir jo sūnus, dabar žinomas skulptorius Gediminas Mažintas. 







Mazinto_mama_II.jpgDabar Egidijaus, gyvenančio su mama Janina Jackevičiūte – Mažintiene prie Ratnyčėlės, misija – kiekvienam, kuris to nori, atskleisti jo likimo vingius, nurodyti šiandienines  problemas ir būdus, kaip jas išspręsti. 



Abu žingeidūs žurnalistai buvo apstulbę, kai Egidijus Mažintas teisingai atskleidė jų charakterius ir nedaug kam žinomus gyvenimo (net nurodė, kiek kuris sulauks metų) įvykius, taip pat ir jų bei artimųjų talentus, silpnybes ir net neįgyvendintas svajones bei neteisingus pasirinkimus…










RAGANIUS_GROJA_II.jpgDeja, pats Egidijus Mažintas, talentingas dainininkas, režisierius, humanitarinių mokslų daktaras, išleidęs ne vieną knygą, Druskininkuose negali kitiems perduoti to, ką yra sukaupęs Lietuvoje ir JAV. Kurorte jis neturi darbo, išskyrus raganavimą. Kodėl? 

Į šį ir kitus įdomius klausimus gali ir turi kartu su dr. E.Mažintu atsakyti šalies žurnalistai, atskleisti jo gyvenimo peripetijas. Kai po dešimties metų, praleistų JAV,  jis grįžo Lietuvon,  pamatė daug keistų dalykų apie kuriuos viešai gali papasakoti. 



Ir televizijos gyvenimo būdo laidų žurnalistams tikrai nebūtina važiuoti Estijon, Latvijon ar Rusijon, kad iš tenykščių visažinių išgirstų, kas laukia, sakysime, kurio nors  mūsų šalies politiko… Visą tiesą apie žmogaus rytdieną gražia lietuviška kalba gali papasakoti Ratnyčios raganius dr. Gidas… Netikite? Patikėsite!


www.kaunozurnalistai.lt nuotr.



Mazintas_2_didele.jpg

l

Panašūs straipsniai