Šachmatų didmeistrio, LŽS nario Algimanto Butnoriaus nesulaukėm…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Sachmatai_did..jpg



Kauno žurnalistų namų lauko kavinėje ,,Vasaros olimpas“ įvyko tradicinis ,,Margirio“ klubo surengtas greitųjų šachmatų ,,Karaliaus Mindaugo turnyras”, kuriame dalyvavo 80 šios sporto šakos atstovų. Daugiausia, tai šachmatų mėgėjai, net vaikai ir seneliai ne tik iš Kauno, Vilniaus, bet ir iš Kazlų Rūdos, Šakių, Jurbarko, Jonavos, Marijampolės, Išlaužo, Elektrėnų. Gaila, kad čia nebuvo nė vieno žurnalisto, panorusio dalyvauti tradiciniame turnyre.

Sachm. Butnorius II_1.jpgJau prieš kelerius metai šiuos turnyrus, skirtus Lietuvos valstybės šventei, ,,savo žurnalistiniuose namuose“ pradėjo organizuoti ,,Margirio“ klubo įkūrėjas ir ilgametis vadovas, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Algimantas Butnorius (nuotraukoje). 

Jis – šachmatų didmeistris, aštuoniskart Lietuvos čempionas, pasaulio senjorų eksčempionas.

Algimantas Butnorius – žurnalistas pagal išsilavinimą, yra baigęs Vilniaus universitetą, ir šachmatininkas – iš pašaukimo, nes to nė viena aukštoji mokykla neruošia… 

Šioms skirtingoms profesijoms yra būtinas intelektas, kurį iš prigimties turi mūsų kolega, LŽS narys A.Butnorius.







Deja, šį kartą į Putvinskio gatvės 48-uoju numeriu pažymėtus kauniečių žurnalistų namus Algimantas Butnorius neatvyko dėl prastos savo sveikatos. Pernai septyniasdešimtmetį atšventęs kaunietis šachmatininkas ir žurnalistas šiuo metu yra Vilniuje, pas jaunesniąją dukrą Beatą. 





Sachmatai_II.jpg


2017-ieji jautriam kolegai tapo sunkių išbandymų metais. Netikėtai Kaune mirė mylima žmona Dalija, o po dviejų mėnesių Anapilin  palydėjo ir Prancūzijoje gyvenusią vyresniąją dukra Sonatą. Didelė Algimanto širdgėla atsiliepė ir jo sveikatai.


Linkime kolegai Algimantui Butnoriui stiprybės, ištvermės ir sveikatos. 


Tikime, kad 2017-ųjų rugpjūčio 26-ąją, kai  Kauno žurnalistų ,,Vasaros olimpe“ ,,Margirio“ klubo teisėjai Jonas Ridzvanavičius ir Algirdas Rauduvė rengs šachmatų turnyrą, skirta Mokslo žinių dienai, jame vėl dalyvaus Algimantas Butnorius. 


Gal turnyre pareikš norą žaisti ir kiti Lietuvos žurnalistai – šachmatų entuziastai? Laukiame!


Ričardo Šaknio ir www.kaunozurnalistai.lt nuotraukos

(Viršutineje) Greitųjų šachmatų turnyras Kauno žurnalistų namų lauko kavinėje ,,Vasaros olimpas”

(Apatinėje) Algimantas Butnorius 2016 metų rudenį kartu su žmona Dalija (kairėje), dukra Beata ir vaikaitėmis Kauno karininkų ramovėje, po šachmatų turnyro, skirto jo septyniasdešimtmečiui


Sachm. 2 a didele n._1.jpg



Panašūs straipsniai