Fotožurnalistas Algimantas Barzdžius: ,,Afrikos vaikai laimingi…"

Afrikos_vaikai_3_didele.jpg


Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga atidaryta kauniečio fotografo  Algimanto Barzdžiaus nuotraukų paroda „Laimingi Afrikos vaikai”, kurioje dalyvavo ir autorių pasveikino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. 




Afrikos_vaikai_2_II.jpg
Ekspozicija veiks iki liepos 1 dienos, todėl su kolegos fotografo pateiktomis meninėmis nuotraukomis, iš kurių žvelgia švytinčios vaikų akys, o veidai spindi vidine šviesa, dar susipažins daugelis kauniečių. 

Vėliau šios nuotraukos bus eksponuojamos Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje Garliavoje ir keliaus po  vaikų ugdymo įstaigas.


„Afrikos vaikai man pasirodė tokie nuoširdūs, gražūs ir laimingi, nors neturi batų ar mobiliųjų telefonų”, – įspūdžiais iš kelionės į Afriką, po kurios ir gimė nuotraukų ciklas, dalijosi jų autorius, žinomas fotožurnalistas Algimantas Barzdžius (nuotraukoje jį sveikina parodos atidarymo dieną) šiame žemyne lankęsis kartu su žmona žurnaliste Kauno ,,INIT” televizijos darbuotoja Jurgita.











Afrikos_vaikai_viena_II.jpg



Žurnalistas ir fotomenininkas Aldimantas Barzdžius – įvairiapusė kūrybinė asmenybė. Jis daug metų skyrė reportažinei fotografijai, nes tris dešimtmečius triūsė įvairiuose periodiniuose spaudos leidiniuose,  taip pat Kėdainių televizijoje.















Afrikos_vaikai_3_II.jpg

Pastaruoju metu autorius daugiausiai fotografuoja žmones, fiksuoja jų emocijas ir būsenas. Algimanto kasdienė kūryba yra vertinama kaip tradicinė kokybiška meninė fotografija. 


Tai antroji A.Barzdžiaus paroda Raudondvario dvare. Pirmoji „Važiuok, fiksuok, neemigruok”, surengta prieš ketverius metus taip pat aktualia emigracijos tema.










Paroda „Laimingi Afrikos vaikai” iškart sulaukė susidomėjimo. Jau pirmąją dieną ją apžiūrėjo ne tik atvykusieji į parodos atidarymą, bet ir ne viena moksleivių grupė. 



Nuotraukose: Algimanto Barzdžiaus fotografijų paroda Raudondvario menų inkubatoriuje

Kauno rajono savivaldybės nuotr.



Afrikos_vaikai__2_didele.jpg






Panašūs straipsniai