Šiaurės ministrų taryba skelbia rėmimo programą žiniasklaidai

M_013_I.jpgŠiaurės ministrų taryba skelbia pradedanti specialią žurnalistikos bei žiniasklaidos turinio rėmimo programą. Naujoji programa kviečia žurnalistus ir redakcijas teikti paraiškas kurti aukštos kokybės žiniasklaidos turinį, susijusį su tautinėmis bendrijomis Baltijos šalyse.

Šia rėmimo programa siekiama didinti regioninės ir nacionalinės žiniasklaidos kokybę bei patrauklumą Baltijos šalyse, ypatingą dėmesį skiriant turiniui tautinių bendrijų kalbomis.
Teikti paraiškas kviečiami Lietuvos, Latvijos ir Estijos žurnalistai ir Baltijos šalyse registruotų žiniasklaidos priemonių redakcijos.

 Pareiškėjai galės kreiptis dėl paramos, siekiančios iki 10 000  (mažiausia – 600) eurų, paraiškos priimamos iki 2017 m. rugpjūčio 4 d. Ilgiausia projekto trukmė – 12 mėn.

Rėmimo programa skirta tik žiniasklaidos turiniui, todėl tiesiogiai nerems įgūdžių ir gebėjimų ugdymo, studijų kelionių, mokymo veiklų, įrangos įsigijimo, patalpų nuomos ir t.t.

Pagal šią programą tinkamos finansuoti išlaidos yra šios:


Žmogiškieji ištekliai: honoraras arba atlygis už paslaugas, susijusias su projekto veikla.

Kelionės ir apgyvendinimo išlaidos: tinkamai pagrįstos tarptautinės kelionių ir apgyvendinimo išlaidos, vietinis transportas ir apgyvendinimas.

Išlaidos, susijusios su projekto administravimu (pridėtinės išlaidos) – ne daugiau kaip 7 % visų projekto išlaidų.

Paraiškos priimamos iki 2017 m. rugpjūčio 4 d., 12:00 val. Rytų Europos vasaros laiku (EEST), 0300 UTC). Užpildytas paraiškas siųsti el. paštu mediagrants@norden.lt

DĖMESIO! Visi projekto dokumentai (paraiškos, ataskaitos) teikiami anglų kalba.
Atrinktiems kandidatams bus pranešta iki 2017 m. rugsėjo 10 d.

Nauja programa yra Šiaurės ministrų tarybos paramos tautinių mažumų žiniasklaidai ir medijų raštingumo ugdymui Baltijos šalyse tęsinys.

Ši programa bus įgyvendinama 2017 ir 2018 metais. Bendra Šiaurės ministrų tarybos skiriama suma žiniasklaidos rėmimo programoms Baltijos šalyse siekia 4,8 mln. Danijos kronų (640 tūkst. eurų ).
Smulkesnę informaciją apie paraiškų terminus ir reikalavimus teikia programą administruojantis Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.


Bendroji informacija apie programą:

Šarūnas Radvilavičius
Šiaurės šalių ministrų biuras Lietuvoje
Didžioji 5, Vilnius
tel.: +370 5 212 22 11
mediagrants@norden.lt
www.norden.lt



Apie Šiaurės ministrų tarybą

Šiaurės ministrų taryba yra vyriausybinio bendradarbiavimo forumas, jungiantis Šiaurės šalis: Daniją, Islandiją, Norvegiją, Suomiją ir Švediją, o taip pat autonomijos statusą turinčias Grenlandiją, Farerų ir Alandų salas. Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje įsteigtas 1991 m., siekiant plėtoti Šiaurės šalių ir Lietuvos bendradarbiavimą, tarpininkauja tarp Šiaurės ministrų tarybos ir Lietuvos institucijų bei vykdyti Šiaurės ministrų tarybos mainų ir rėmimo programas ir projektus.

Panašūs straipsniai