AMŽINĄJĮ ATILSĮ. Mirė žurnalistas Remigijus RAINYS (1953 01 02 – 2017 05 29)

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Remigijus_Rainys__didele.jpg



Eidamas šešiasdešimt penktuosius metus po ilgos ir sunkios ligos gegužės 29-ąją Lietuvos sveikatos universiteto Kauno klinikose mirė buvęs ilgametis laikraščio ,,Akistata“ korespondentas, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Remigijus Rainys.

 Daugiau kaip dešimt metų žurnalistu dirbęs individualioje V. Žutauto įmonėje, Remigijus laikraščio redakciją turėjo palikti dėl širdies negalavimų, tačiau Amžinybėn iškeliavo dėl onkologinės ligos.

Remigijus Rainys, gimęs, augęs ir mokslus baigęs Lietuvos sostinėje, didžiąją savo gyvenimo ir darbo dalį paskyrė ne Vilniui, o Kaunui. Mieste prie Nemuno ir Neries jis sukūrė šeimą su tuometine Lietuvos radijo ir televizijos Kauno redakcijos darbuotoja Laima, liūdinčią dėl rūpestingo vyro, tėvo, senelio netekties.

Tai buvo žmogus – šviesulys. Niekas niekada darbe nematė Remigijaus suirzusio, nepatenkinto, pikto. Koks jis linksmas ir nepakartojamas būdavo asmeninėse, redakcijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus renginiuose. Grojo pianinu, turėjo puikų balsą ir humoro jausmą. Visi žinojo, jeigu šventėje bus Laima ir Remigijus, niekas nenuobodžiaus ir dėkos šventės vedliams.

Laimutė ir Remigijus turėjo gausią šeimą. Lietuvos žurnalistika turi būti dėkinga, kad jiedu užaugino puikų LNK televizijos sporto žinių, įvairių projektų vedėją, varžybų komentatorių Mindaugą Rainį. Ir kitais savo vaikais visada didžiavosi Remigijus Rainys. 


Nors gyvenime turėjo ir sunkių akimirkų, Remigijus išlikdavo tvirtas ir nepalaužiamas, visada jaudinosi dėl artimųjų negalavimų, kai pats apie savo ligas sakydavo: ,,Tai niekis, man viskas gerai“. Tačiau likus savaitei iki Išėjimo, kai buvo paguldytas į ligoninę, jis paskambino buvusiai kolegei laikraščio ,,Akistata“ redakcijoje ir drąsiai prisipažino: ,,Tai paskutinis mano skambutis…“


Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba ir buvę laikraščio ,,Akistata“ redakcijos darbuotojai – LŽS nariai kartu liūdi su velionio artimaisiais ir reiškia Jiems nuoširdžią užuojautą. Tegul mūsų bendra Atjauta palengvina sunkią netektį žmonai Laimai, dukroms Eglei ir Aušrinei, sūnums Antanui, Mindaugui, Vytautui, artimiesiems ir giminėms, visiems, kurie pažinojo velionį.
Urna su velionio Remigijaus Rainio palaikais bus pašarvota gegužės 31-ąją, trečiadienį, 8 val. ,,Rimties“ (Vaidoto g. 35)  pirmoje šarvojimo salėje. Laidotuvės Panemunės kapinėse – 14 val.


Akistatos_redakcija_didele.jpg


Nuotraukose:

 (viršutinėje) Velionis Remigijus Rainys; 

(apatinėje) Remigijus (paskutinėje eilėje trečias iš dešinės)  su laikraščio ,,Akistata” redakcijos kolektyvu 

Panašūs straipsniai