Nijolei Baužytei, kuriančiai Rekviem mūsų miesteliams, įteikta P.Babicko premija !

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Bauzyte_1_didele.jpg

2017-ųjų gegužės 13-ąją LŽS Kauno apskrities skyriaus tradicinė šventė, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, baigėsi talentingos vilnietės televizijos žurnalistės Nijolės Baužytės pagerbimu. 


Lietuvos žurnalistų draugijos narei N.Baužytei buvo įteikta šeštoji Petro Babicko premija už kuriamą nuostabią dokumentiką ,,Mūsų miesteliai“. LŽS Kauno apskrities skyrius laureatei skyrė autorinį stiklo meistro Audriaus Vaišnio kūrinį ,,Mikrofonas“, o Lietuvos žurnalistų sąjunga – 1000 eurų premiją.




Bauzyte_1a_II.jpgMūsų svetainės ,,Videoreportažuose“ yra įamžintos akimirkos, kaip buvo pagerbta vilnietė žurnalistė Nijolė Baužytė, kuri prisipažino, kad ją sujaudino iškilaus pirmojo Lietuvos radijo pranešėjo ir laidų vedėjo Petro Babicko vardo premija. O kolegas žurnalistus, kaip ir visus LRT televizijos žiūrovus, džiugina Nijolės Rekviem Lietuvos miesteliams, kurių sparčiai nyksta ir jų vardai išliks tik istorijoje.

Štai kaip apibūdina ,,Mūsų miestelius“ pati Nijolė Baužytė: ,,Videofilmų ciklas tiems, kurie myli savo gimtąją žemę ir nori ją pažinti. Tai sustabdytos mūsų istorijos saulėlydžio akimirkos, kupinos tylaus grožio, kilnių žmonių, gatvelių jaukumo, piliakalnių paslaptingumo, gamtovaizdžių ilgesio – tepažadina mus branginti tai, ką dar turime.“


Mes turime didžiuotis eterio sesėmis ir broliais, kurie sulaukę brandaus amžiaus, vis dar turi įkvėpimo, jėgų ir meilės savo kūrybiniam darbui. 1960 metais Nijolė Baužytė pradėjo savo žurnalistinį kelią Lietuvos televizijoje ir jį  tęsia, nes dar ne visi istorijoje svarbūs mūsų miesteliai yra įamžinti. Sako, kad jų skaičius – įspūdingas, nors labai sunku tiksliai ir suskaičiuoti, kiek buvo parodyta per LRT televiziją. Kolegė Nijolė skaičiuoti neturi laiko, nes toliau ieško ir suranda įdomių faktų ir žmonių, kurie, kaip ir ji pati, labai myli ir puoselėja savo gimtinę.


LŽS, įvertindama Lietuvos žurnalistų draugijos narės Nijolės Baužytės kūrybą, įrodo, kad yra svarbu pamatyti, įvertinti ir pagerbti eterio žmones, kurie nusipelnė garbingos Petro Babicko premijos.


Apie Lietuvos radijo pradininką, publicistą, poetą, fotografą P.Babicką (1903 – 1991) sukurtą kauniečių pasakojimą ,,Sugrįšiu“ galima pažiūrėti mūsų svetainės puslapyje ,,Filmai“. Įdomu tai, kad LŽS nariai Daiva ir Antanas Budriai, Svetlana Gužauskienė ir Vilius Kaminskas ne tik lankėsi Brazilijoje, kur gyveno ir mirė Petras Babickas, bet ir 2006 metais parvežė Lietuvon  jo palaikus urną, kuriuos  priglaudė Petrašiūnų panteonas Kaune.

Simboliška, kad garbingo Lietuvos radijo pradininko Petro Babicko premija darbščiajai bitutei Nijolei Baužytei buvo įteikta prasmingo Lietuvos televizijos 60-mečio pavasarį, kuris atspindi mūsų kūrybos ir gyvenimo brandą.

LŽS narių Ričardo Šaknio ir Alberto Švenčionio nuotraukos

(viršuje) Vidas Mačiulis, laureatė Nijolė Baužytė ir Dainius Radzevičius (dešinėje)

(apačioje) Poetas Petras Palilionis ir žurnalistė Nijolė Baužytė prisimena metus, praleistus Pušalote
Bauzyte_ir_Palil._didele.jpg

Panašūs straipsniai