Įvertinta ir pagerbta redakcijos ,,Savaitraštis Kaunui“ žurnalistė Vilma Kasperavičienė

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Sp.b._KPPAR_didele_n..jpg



Šiandien skaitytojus pasiekusiame solidžiame leidinyje ,,Savaitraštis Kaunui“ , kaip ir visada, vėl yra ne viena talentingos ir produktyvios žurnalistės Vilmos Kasperavičienė parašyta publikacija. Nuo 2017-ųjų gegužės 13-tosios, kai V.Kasperavičienei buvo įteikta premija, ji yra Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei LŽS Kauno apskrities skyriaus  surengto tradicinio konkurso laureatė.



SP.b._KPPAR_2_II.jpgApie tai XXV Spaudos baliuje paskelbė Kauno PPA rūmų prezidentas, UAB „Novameta“ valdybos pirmininkas Benjaminas Žemaitis. 

Jau ketvirtą kartą buvo paskelbtas konkursas ekonomikos ir verslo temas nagrinėjančiam Kauno ir Marijampolės regionų žurnalistui. 


Taip siekiama skatinti žurnalistus dar labiau domėtis ir spaudoje, radijuje, televizijoje, internete nagrinėti ekonomikos bei verslo temas, analizuoti ūkio raidą ir verslo aplinką, skleisti patyrimą ir pastebėti trūkumus. 
2017-ųjų konkurse dalyvavo keturi žiniasklaidos atstovai iš Kauno, Prienų ir Marijampolės. Daugiausia, net 13 publikacijų, kurias išspausdino ,,Savaitraštis Kaunui“, konkursui pateikė Vilma Kasparavičienė. 

Visų jos rašinių herojai – verslininkai: tiek jauni, pradedantys, tiek patyrę, šeimos verslą kuriantys žmonės. Per asmenines patirtis pasakoja apie verslų sėkmės istorijas ir kliūtis, konkurenciją, kintančią verslo aplinką ir kt. Rašo apie rūmų konkurso „Sukurta Kauno rajone” nugalėtojus „Hoptrans” ir „Marex Boats”. Prisideda prie verslumo skatinimo, teigiamo verslo įvaizdžio kūrimo. Šiame konkurse ji dalyvavo pirmą kartą.



Sp.b._KPPAR_1a_II.jpgVilmai Kasperavičienei žurnalistinę 800 eurų premiją įteikė ir nuoširdžiai pasveikino Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis, taip pat KPPA rūmų ir konkurso komisijos narė, UAB ,,Metga“ vadovė Fausta Puzanovienė.
Su pelnytu laimėjimu s

a

vo kolegę Vilmą Kasperavičienę pasveikino redakcijos ,,Savaitraštis Kaunui“ vyr. redaktorė Žil

vi

nė Petrauskaitė – Taranda, žurnalistė, LŽS narė Aistė Mikalauskaitė 

ir kt.



Kauno krašto kolegos žurnalistai jau nuo šio pavasario gali pradėti savo kelią į konkursą ekonomikos ir verslo temomis. Tereikia žiniasklaidoje:




– objektyviai atspindėti ekonomikos ir verslo naujienas, aktualijas bei problemas;
– atskleisti ekonomikos ir verslo reikšmę visuomenės bei valstybės raidoje;
– skatinanti pozityvų visuomenės ir valdžios požiūrį į verslą ir verslininką; 
– nukreipti valdžios institucijų veiksmus gerinti verslo ir investicinę aplinką;
– nuosekliai informuoti konstruktyvų verslo ir valdžios bendradarbiavimą;
– pastebėti regiono investicinį patrauklumą ir konkurencingumą;
– skatinti žmonių verslumą.

Kauno PPAR atstovų ir žurnalistų mintys yra mūsų svetainės ,,Videoreportažuose“: 

SPAUDOS BALIUS 2017 1

h07min



LŽS narių Beno Rupeikos, Ričardo Šaknio, Albero Švnečionio nuotraukos

(viršutinėje) B.Žemaitis, F.Puzanovienė, V.Kasperavičienė, Ž.Petrauskaitė – Taranda (dešinėje)

(apatinėje)  F.Puzanovienė, V.Kasperavičienė (viduryje),  Ž.Petrauskaitė – Taranda



SP.b._KPPAR_2_didele.jpg


Panašūs straipsniai